Branza topita de casa

de alinutzika in Aperitive / Garnituri, 5 Dec 2011 | 20703 vizualizari

 

O branzica foarte foarte gustoasa..... Eu am facut simpla si cu marar....

 

INGREDIENTE

  • 500 g branza de vaci proaspata
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • un varf de cutit sare
  • 100 g unt (margarina)
  • 1 ceasca mica de ceai de chimen
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branza topita de casa:

Se sfarama branza bine si se amesteca cu sarea si bicarbonatul. Se lasa 1 ora ca sa dospeasca putin. Veti observa ca incepe sa creasca in volum. Intre timp faceti ceaiul de chimen.

Untul se pune intr-o craticioara la foc mic, iar cand e topit se adauga branza, amestecand bine cu telul de mamaliga, ca altfel se leaga de fundul cratitei.

Compozitia va deveni fluida si elastica. Adaugati ceaiul de chimen. Amestecati.

Nu va speriati ca e mai moale branza topita. Dupa ce sta putin la frigider se intareste suficient.

Daca va place, puteti adauga in loc de ceai, marar sau smantana. Mie insa imi place mai mult branza cu gust de chimen.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Branza topita de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Xandrinne 1

07.12.2014, 09:51

Panacris 1

25.01.2015, 17:33

monik80 1

12.03.2015, 10:50

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Copanele de pui in bacon - Reteta rapida la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:10

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

pe 25.10 la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

pe 24.10 la 11:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1360 puncte

mihaelar63

203 puncte

Valclaudia

200 puncte

Sidy

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]