Branza topita de casa

de alinutzika in Aperitive / Garnituri, 5 Dec 2011 | 19669 vizualizari

 

O branzica foarte foarte gustoasa..... Eu am facut simpla si cu marar....

 

INGREDIENTE

  • 500 g branza de vaci proaspata
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • un varf de cutit sare
  • 100 g unt (margarina)
  • 1 ceasca mica de ceai de chimen
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branza topita de casa:

Se sfarama branza bine si se amesteca cu sarea si bicarbonatul. Se lasa 1 ora ca sa dospeasca putin. Veti observa ca incepe sa creasca in volum. Intre timp faceti ceaiul de chimen.

Untul se pune intr-o craticioara la foc mic, iar cand e topit se adauga branza, amestecand bine cu telul de mamaliga, ca altfel se leaga de fundul cratitei.

Compozitia va deveni fluida si elastica. Adaugati ceaiul de chimen. Amestecati.

Nu va speriati ca e mai moale branza topita. Dupa ce sta putin la frigider se intareste suficient.

Daca va place, puteti adauga in loc de ceai, marar sau smantana. Mie insa imi place mai mult branza cu gust de chimen.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Branza topita de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Xandrinne 1

07.12.2014, 09:51

Panacris 1

25.01.2015, 17:33

monik80 1

12.03.2015, 10:50

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Branza topita