Bors de primavara cu taitei de casa

de Ksenya in Supe/Ciorbe, 15 Apr 2021 | 3863 vizualizari

 

Cum am a venit timpul urzicilor am si preparat un bors de primavara cu verdeturi de sezon.
Ideal atat cald cat si rece.
 
 

 

INGREDIENTE

  • 2 maini bune de urzici oparite.
  • o legatura stevie tanara.
  • o ceapa tocata
  • o cana fasole fiarta
  • 2 morcovi tocat
  • o telina mica tocata
  • o radacina patrunjel tocata
  • o mana taitei eu am avut de casa uscati.
  • O lingura cu varf pasta de rosii.
  • o lingurita rasa, boia ardei dulce.
  • 3 lunguri ulei,
  • 2 litri stoc de legume sau apa
  • o cana bors de buna calitate,
  • o legatura mica leustean proaspat tocat
  • sare si piper dupa gust.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de primavara cu taitei de casa:

Punem la fiert legumele, morcovul, patrunjelul si telina.

Adaugam fasolea fiarta, supa de legume sau apa lasam la fiert 20 minute.

Separat calim ceapa in 3 linguri ulei, cand ceapa a devenit sticloasa, adaugam pasta de rosii, lasam 2-3 minute si apoi adaugam stevia taiata dupa plac, amestecam si turnam peste legume,

  Adaugam borsul fiert separat .Tot separat, fierbem si taitei pana sunt gata , strecuram si adaugam in oala cu bors.La sfarsit adaugam urzicele oparite si tocate grosier.Potrivim de sare si piper.

Se serveste cu leustean proaspat , ardei iuti optional sau ceapa verde.

Pofta mare!

TIPS-URI

1

Borsul se serveste atat cald cat si rece.

2

Pentru un gust mai bun cand nu e post adaugati o lingura de smantana

3

Fierbeti borsul la foc mic .

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de primavara cu taitei de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână cu mărar - Rețeta ușoară și savuroasă

ieri la 11:14

Pâinici fără frământare - Super simple și gustoase

pe 05.11 la 11:02

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

pe 04.11 la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]