Bors de peste

de katty in Ciorbe, 21 Iun 2020 | 4730 vizualizari

 

Am facut astazi un bors de peste delicios aromat cu leustean proaspat.
 

 

INGREDIENTE

  • 2 capete (unul de somn, unul de crap)
  • carne de la coada somnului
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 bucata telina
  • 1 lingura ulei
  • sare
  • piper negru macinat
  • bors dupa gust
  • 2 rosii
  • leustean verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de peste:

Spalam bine capetele de peste si le fierbem intr-o oala cu apa cat sa le acopere. Spumam pentru a obtine o zeama limpede.

Curatam legumele si le taiem cubulete.

In uleiul incins punem intai morcovul, apoi telina si ceapa si le lasam sa se inmoaie. Adaugam rosiile taiate cubulete. Cand s-au inmuiat si rosiile turnam zeama in care au fiert capetele de peste, strecurata printr-o sita.

Adaugam borsul fiert separat, sare si piper dupa gust. Dam cateva clocote si adaugam carnea de somn portionata si spalata. Fierbem la foc mic pana carnea de peste este patrunsa si adaugam leusteanul si carnea pe care am scos-o de la capete. Dam un clocot si oprim focul.

Servim borsul fierbinte cu ardei iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de peste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 12.06 la 10:52

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

pe 11.06 la 08:53

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Borsul pescarului