Bors de curcan

de violeta30 in Ciorbe, 26 Ian 2015 | 4657 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • tacamuri de curcan
  • 2 cepe
  • 1 ardei
  • 1 morcov
  • 2 cartofi
  • o jumatate de telina mica
  • 200 ml suc de rosii
  • 3 linguri de rosii in bulion
  • 5 l apa
  • sare
  • 1, 5 l de zeama de varza sau un litru de bors
  • fidea
  • marar si leustean
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de curcan:

Punem apa la fiert si cand a fiert adaugam legumele taiate cubulete, mai putin rosiile si sucul de rosii. Intr-un vas separat oparim carnea (asa iese toata spuma), cand a dat in clocot varsam apa si clatim carnea, apoi o introducem in vasul cu legume. Dupa 10 minute punem rosiile si sucul de rosii si o lingura de sare. Lasam sa fiarba bine carnea.

Adaugam borsul/zeama de varza. Daca punem zeama de varza va trebui sa avem grija cu sarea pentru ca zeama este sarata. Zeama de varza/borsul se fierbe inainte de a a fi pus in ciorba. Cand incepe sa fiarba adaugam fideaua si mai lasam vreo 7-8 minute.

Oprim focul si adaugam verdeata punand deasupra un capac.

Se serveste cu ardei iute sau cu ceapa verde/uscata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de curcan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

dantes 1

27.01.2015, 12:17

Bun!

mirela0911 1

27.01.2015, 15:20

Buna ciorba!

elucubratiiculinare 1

28.01.2015, 09:54

ce buna e

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de aripioare de curcan