Bomboane de pom dulci a la Diana

de Bucataras Diana in Dulciuri, 2 Ian 2017 | 3053 vizualizari

 

 
 
Bunatati pentru colindatori!
Eu am avut crema de ciocolata in doua culori cu nuca pe care am amestecat-o cu bucatele de ananas din compot si cu feliute de banana. Nu am scris cantitatile deoarece sunt in functie de gustul fiecaruia. Au iesit bunute! Au cam disparut din platou :D  

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet aluat foietaj
  • crema de ciocolata
  • banane
  • ananas din compot
  • arahide
  • un ou pentru uns
Portii: 50
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bomboane de pom dulci a la Diana:

 

 

Curatam si taiem banana feliute. Punem ananasul la scurs (am avut rondele de ananas , asa ca l-am taiat cubulete). Taiem foaia de aluat in dreptunghiuri, pe care le intindem cu sucitorul. Jumatate din dreptunghiuri le-am umplut cu crema de ciocolata, banana si alune, iar cealalta jumatate cu crema de ciocolata, cubulete de ananas si alune. In mijlocul fiecarui dreptunghi, punem cate o 1/2 lingurita de crema de ciocolata, feliute de banana/cubulete de ananas si o aluna, aducem fiecare margine peste umplutura, apoi rasucim la capete precum bomboanele de pom. Asezam bomboanele in tava tapetata cu hartie de copt, le ungem cu ou batut si dam la cuptorul preincalzit pana se rumenesc frumos. Pofta buna!

TIPS-URI

1

banana ar trebui sa nu fie foarte coapta

2

taiati feliile de banana mai grosute

3

aveti grija la cantitatea de ciocolata cu care umpleti aluatul, la copt da pe afara daca este prea multa

4

inainte sa luati bomboanele din tava, scoteti tava afara la frig sau puneti-o in frigider pana se intareste un pic ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bomboane de pom dulci a la Diana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciocolata de casa