Biban de mare cu sfecla rosie si portocale

de Panacris in Peste, 1 Mar 2011 | 6314 vizualizari

 

Zilele trecute am vizionat la Euforia cusinie, o reteta delicioasa si interesanta de biban de mare cu sfecla rosie si sos de portocale, prezentata de Nicolai. Mi s-a parut foarte interesanta combinatia si nu am rezistat sa o incerc. A iesit o nebunie, de aceea va descriu si voua acest deliciu culinar

 

INGREDIENTE

  • un biban de mare (500 gr.)
  • o portocala sau lamaie
  • o sfecla rosie potrivita
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biban de mare cu sfecla rosie si portocale:

Pestele se spala si se curata. (Atentie la aripioare inteapa foarte tare!!!). Se presara pestele cu sare si piper si se lasa in asteptare. Portocala se spala si cu un cutit special (eu nu am avut, dar o sa-mi achizitionez cat de curand!) se razuie firisoare de coaja. Acestea se fierb in putina apa pentru a se duce amareala. Se unge o tava cu putin ulei de masline, se aseaza pestele, coaja de portocala se pune in burta si pe deasupra. Se pune la cuptorul incins  cca. 10 minute. Intre timp se fierbe sfecla ( eu am avut sfecla deja gata preparata ca si salata cu hrean).

Dupa ce sfecla a fiert, se strecoara, se paseaza si se amesteca cu sucul de portocala sau lamaie.

Bibanul se serveste alaturi de acest piure de sfecla. Va asigur ca e nemaipomenit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biban de mare cu sfecla rosie si portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Panacris 1

03.03.2011, 21:24

Sincer nu stiu daca merge si cu alt peste! Asa am vazut le televizor, asa am facut!!!

Cris2711 1

03.03.2011, 21:30

Cristina ai un talent extraordinar,ti-am admirat operele de arta de pe adresa ta

Panacris 1

03.03.2011, 21:53

Multumesc cris2711! Incerc sa combin cele doua hoby-uri, pictura si gatitul!!! poate va iesi ceva bun din asta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Biban de mare cu legume la gratar si sos tartar