Berbecut la protap

de dragos_corneliu in Oaie, 25 Ian 2010 | 25650 vizualizari

 

O minunatie pe protap. Mentionez ca doar am participat si nu-mi apartine in totalitate rezultatul.

 

INGREDIENTE

  • O bucata berbecut jupuit si eviscerat
  • 4-5 - cepe (buna si ceapa verde)
  • 4 capatani de usturoi (bun si usturoiul verde)
  • 1/2 kg slanina de porc afumata
  • piper boabe
  • cateva foi de dafin
  • sare
  • vin rosu cat va lasa inima
  • ulei de floarea soarelui
Portii: 14
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Berbecut la protap:

Se indeasa prin carnita berbecutului usturoi si slanina, se sareaza si se lasa animalul  in bait cu piperul boabe, frunzele de dafin, ceapa ulei, ceva litri de vin rosu (de casa am avut noi),  si apa sa-l acopere. Se lasa asa peste noapte. A doua zi se umple cu ceapa , usturoi si slanina , se coase si se pune pe protap. Sta acolo pret de o ora doua , timp in care se mai unge cu ulei si condimente. Noi am avut caramida refractara si s-a facut acolo un cuptoras in care am copt apoi si ceva cartofi!

Simplu si bun!

Daca ti-a placut reteta noastra "Berbecut la protap" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză și șuncă - Aperitivul gustos de vară

ieri la 09:49

Tartă Caprese - Simplă, rapidă și gustoasă

pe 14.07 la 10:06

Ruladă de clătite cu Nutella și zmeură - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 12.07 la 08:02

Hotdog pizza - Cea mai savuroasă combinație de fast food la tine acasă

pe 12.07 la 07:33

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gat de berbec cu varza acra