Bavareze cu ciocolata si alune

de alilianaa in Prajituri, 4 Ian 2015 | 6484 vizualizari

 

Simplu de facut si atat de bune...

 

INGREDIENTE

  • 4 galbenusuri
  • 75 g zahar
  • 30 g cacao
  • 200 ml lapte
  • 80 g ciocolata amaruie ( eu am folosit cu alune)
  • un plic gelatina
  • decor: bucatele de cicolata cu aluna
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bavareze cu ciocolata si alune:

Pentru inceput incalzim laptele ( eu chiar l-am fiert) si punem cicolata la topit.

Galbenusurile se mixeaza bine cu zaharul pana se albesc, intr-o craticioara, apoi se adauga cacaoua si se mixeaza in continuare. Amestecul lapte - ciocolata se pune putin cate putin peste compozitia cu ou, mixam si punem cratita pe foc. Lasam sa fiarba pana capata aspect de budinca nu foarte consistenta. Intre timp gelatina se pune la hidratat, se topeste  fara sa fiarba si se incorporeaza compozitiei in fir subtire, mixand continuu. 

Punem compozitia in forme si dam la rece pentru cateva ore bune ( 4-5 ore, cel putin). Eu am tinut formele peste noapte. 

Bavarezele se pot servi cu sosuri diferite ( de fructe, cicolata), fulgi de ciocolata etc. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Bavareze cu ciocolata si alune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

mirela0911 1

08.01.2015, 14:14

Tare bune!

alilianaa 1

08.01.2015, 18:37

multumesc frumos.... sunt bune, bune si foarte bune

kytz 1

23.08.2017, 17:51

La mulți ani!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ficăței cu smântână și cașcaval - Savoare și gust într-un preparat excelent

ieri la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

ieri la 15:50

Pâine împletită cu unt și lapte - Pufoasă și gustoasă

ieri la 09:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ciocolata