Batbout (painici marocane)

de Angelina_Elena in Piine, 16 Sep 2013 | 6030 vizualizari

 

By Jamila!

 

INGREDIENTE

  • 550 g faina
  • 400 ml apa calduta
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 lingurita zahar
  • 1/2 lingurita sare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Batbout (painici marocane):

Intr-un bol punem faina si sarea.

Facem o gropita in mijloc si punem drojdia, zaharul, turnam putina apa calduta si amestecam pentru ca drojdia sa se dizolve.

Turnam treptat apa ramasa si incepem sa framantam pana obtinem un aluat nelipicios.

Acoperim vasul cu un prosop curat si lasam pana isi dubleaza volumul, aproximativ 60 de minute.

Scoatem aluatul pe masa infainata si il intindem intr-o foaie subtire de 0.5 cm.

Decupam 14 cercuri mari apoi le lasam sa mai stea 15 minute la dospit.

Punem o tigaie de teflon la incins (fara pic de ulei).

Apoi punem cate 2 bucati de aluat, le lasam pana se umfla (fara sa miscam tigaia), apoi le intoarcem pe cealalta partea si le lasam sa se rumeneasca.

Noi le-am umplut cu un amestec de legume si piept de pui. Au fost minunate!

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Din ingredientele de mai sus obtinem 14 painici marisoare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Batbout (painici marocane)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu Oreo la pahar - Rețeta delicioasă și rapidă

ieri la 05:59

Crackers cu mac - Rețeta gustoasă de casă

de RODIMUR 8

pe 25.09 la 13:19

Tartă rustică cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 25.09 la 11:08

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]