Baigli cu nuca

de daniela_16 in Dulciuri, 12 Mai 2014 | 4565 vizualizari

 

Prima data cand am facut baigli,pana acum am facut doar cozonac dar m-am hotarat sa incerc.La gust este foarte bun,aspectul nu imi prea place:)))

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat
  • 550 grame de faina
  • 250 grame margarina rama
  • 1 lingura de zahar
  • 1 ou si un galbenus
  • 20 de grame drojdie proaspata
  • 150 ml lapte
  • coaja rasa de lamaie
  • Pentru umplutura
  • 600 grame nuca macinata(se poate pune mai putin,mie imi place cu muuuulta nuca:))(
  • zahar dupa gust
  • 150 ml lapte
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • Pentru uns
  • doua galbenusuri
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baigli cu nuca:

Aluatul: Intr-o cratita mai mica am dizolvat drojdia in lapte, am adaugat o lingurita de zahar si am acoperit-o cu o laveta si am lasat-o 15 minute sa creasca. Intr-o cratita mare am adaugat faina am turnat amestecul de drojdie, margarina taiata bucati mici, galbenusul si oul intreg, coaja rasa de lamaie si am framantat cu mana pana am obtinut un aluat pufos pe care l-am lasat la dospit 30 de minute.

Umplutura: Am amestecat cele 600 de grame de nuca cu zahar (eu am pus 200 de grame) si zaharul vanilat si pe urma am adaugat laptele si am amestecat pana la omogenizare.

Am impartit aluatul in doua iar fiecare parte am intins-o pe masa unsa cu ulei, am adaugat jumatate din umplutura de nuca si am rulat. Am obtinut doi baigli mai mari pe care i-am pus in tavi de cozonac tapetate cu hartie de copt si i-am mai lasat la inca 15 minute sa se odihneasca in tavi. Dupa cele 15 minute am uns fiecare baigli cu galbenus si i-am copt pe fiecare pana s-au rumenit si au trecut testul scobitorii.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Baigli cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert Baigli