Desert baigli cu nuca

de dantes in Dulciuri, 11 Apr 2018 | 3711 vizualizari

 

Bunatati de Paste

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat
  • 900 g faina
  • 300 g margarina
  • 3 oua
  • 50 g drojdie
  • 8 linguri zahar
  • 1 cana lapte
  • Pentru umplutura
  • 500 g nuca macinata
  • 100 ml lapte
  • 5 linguri de zahar
  • 5 albusuri de ou
  • 3 plicuri zahar vaniliat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert baigli cu nuca:

Pentru aluat, se freaca margarina cu faina, se adauga ouale, zaharul si drojdia dizolvata in putin lapte cu zahar; se amesteca bine si se lasa la crescut circa 30 minute.

Intre timp, pregatim umplutura.

Cele 5 albusuri le batem bine, adaugam zaharul, apoi nuca macinata pe care o adaugam treptat, amestecand usor. 

Dupa ce a crescut aluatul, il framantam pana se omogenizeaza, il impartim in 8 bile pe care le intindem in 8 foi. Pe fiecare foaie, adaugam compozitia  cu nuca, se ruleaza si se ung cu galbenus de ou.

Se dau la cuptor pentru circa 40 minute, se verifica cu scobitoarea daca este copt.                                                                                                             

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert baigli cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă de clătite cu Nutella și zmeură - Rețeta ușoară și delicioasă

ieri la 08:02

Hotdog pizza - Cea mai savuroasă combinație de fast food la tine acasă

ieri la 07:33

Bruschete cu roșii și mozzarella - Rapide și delicioase

pe 11.07 la 07:36

Chec - budincă cu dovlecei -  Gustos și sățios

pe 10.07 la 10:48

Brânză feta cu roșii la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 09.07 la 08:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1310 puncte

vasimur

1198 puncte

mirela0911

1000 puncte

mihaelar63

211 puncte

RODIMUR

162 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Budinca de orez cu mere