Baclava

de adnia in Prajituri, 28 Ian 2013 | 5952 vizualizari

 

Am mai spus pe aici, pe undeva ca am o slabiciune pt. dulciurile turcesti! Stiu, sunt extrem de dulci...dar atat de gustoase

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de:
  • -1 pachet foi de placinta subtri din comert
  • -400 gr. nuci, migdale, fistic si caju macinat
  • -1 pachet de unt
  • -1 kg zahar
  • -zeama si coaja de la 1 portocala
  • -coaja de la 1 lamaie
  • -2 esente de portocale
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baclava:

Se prepara foarte usor si rapid: in tava jena unsa cu putin unt se intinde cate o foaie de placinta , se unge cu unt topit (eu am folosit o pensula de bucatarie pt aceasta opearatiune), se presara cu putin amestec de nuci, apoi iarasi se intinde o faie de placinte, se unge cu unt...si tot asa pana aungem la jumatatea nr. de foi. In acest pas presaram muuult amestec de nuci, apoi continuam cu cealalta jumatate de foi de placinta, la fel ca prima jumatate.Totul se termina cu 1 foaie de placinta unsa bine cu unt topit. Apoi se portioneaza cu cutitul ascutit.

Se da totul la cuptor pana se rumeneste putin. Intre timp preparam siropul:se pune la fert 1 l de apa cu 1 kg zahar, coaja de lamaie si de portocala si zeama de portocala. se lasa sa farba putin, apoi se adauga esenta de portocala. siropul obtinut se toarna ferbnte pesta prajitura fierbinte, abea scoasa din cuptor.

Si acum urmeaza partea cea mai grea: asteptarea indelungata pana baclavaua se raceste complet!

Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Baclava cu nuca