Prajitura Noire cu castane

de anca_rm in Prajituri, 1 Noi 2013 | 5176 vizualizari

 

Pentru ca ador ciocolata si pentru ca trebuie sa duc bunataturi acasa (avem o sarbatoare in familie) am facut si aceasta delicatesa .
Ma iertati daca v-am inebunit azi cu dulciurile

 

INGREDIENTE

  • 250 g ciocolata (55% cacao)
  • 50 g unt
  • 200gr piure de castane
  • 300 ml frisca lichida
  • 10 g gelatina
  • un praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Noire cu castane:

O tava de chec o tapetam cu folie alimentara .Piureul de castane (eu am folosit piure congelat ) il lasam sa se decongeleze.

Pe fundul tavii punem piureul de castane  farmitat si il apasam cu spatele unei linguri astfel incat sa formam baza .

Ciocolata se pune la topit cu100 ml frisca lichida.

Cand e gata se da deoparte de pe foc si se amesteca  energic cu untul care este la temperature camerei  si cu praful de sare  . Sarea intensifica aroma ciocolatei .

Lasam putin sa se racoreasca si adaugam restul de frisca .

Batem cu mixerul cam 5 minute si punem deoparte .

Gelatina o punem la hidratat pentru cateva minute , si o incalzim pe foc pana cand se dizolva .

O turnam peste frisca cu ciocolata si amestecam bine.

Turnam aceasta compozitie peste piureul de castanet si dam la frigider pentru cateva ore .

Dupa aceea o rasturnam pe un platou si se poate felia si servi.

Daca doriti se poate glazura cu ciocolata topita cu putina frisca , eu nu am facut acest lucru , am lasat-o asa .

TIPS-URI

1

ciocolata pe care o punem poate sa fie de orice fel

2

daca nu place ciocolata amaruie atunci optatai pentru una simpla cu lapte

3

se pot adauga alune macinate , visine ....

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Noire cu castane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Merisor 1

01.11.2013, 22:33

Asta-i tare buna!

Lia_ 1

02.11.2013, 06:10

aici trebuie apreciata reteta, nu trebuie sa ne ia de ochi culorile

merge in favorite

anca_rm 1

04.11.2013, 09:52

va multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Amandine a la Gaby ( rețeta cu nr 900!)