Aripi de pui la cuptor în vasul roman

de simonacallas in Pui, 17 Mar 2014 | 7796 vizualizari

 

Un preparat simplu de făcut şi tare gustos.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg cartofi
  • 10 aripioare de pui
  • ulei măsline
  • sare (după gust)
  • 1 linguriţă piper măcinat
  • 1 linguriţă oregano uscat
  • 1 linguriţă busuioc uscat
  • 1 linguriţă rozmarin uscat
  • 3 căţei de usturoi tăiaţi felii
  • 1 cană vin alb
  • condimente pentru carne de pui
Portii: 5
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aripi de pui la cuptor în vasul roman:

Cartofii curăţaţi şi tăiaţi în felii mai mari se amestecă bine cu 3 linguri ulei, sare (eu am pus o lingurită de Delikat), oregano, rozmarin, busuioc, rozmarin, piper, usturoi şi se aruncă în vas. Se adaugă 2 căni de apă şi una de vin alb. Deasupra moţ se aşează aripioarele de pui, spălate şi tăvălite prin condimente. 

Se acoperă vasul cu capacul şi se pune la cuptor până când cartofii se fierb pe jumătate, apoi se ia capacul şi se lasă să se rumenească.

Gata :)   

Daca ti-a placut reteta noastra "Aripi de pui la cuptor în vasul roman" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

ieri la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

ieri la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

ieri la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 04.06 la 10:16

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aripioare si cartofi noi la cuptor cu sos de marar