Ardei umpluţi II

de Dana_Retetegg in Porc, 10 Iun 2011 | 4320 vizualizari

 

Ce mult ma bucura sezonul acesta cald, in care sunt accesibile multe legume proaspete cu ajutorul carora se pot prepara o multime de bunatati.

Ardeii umpluti sunt in topul preferintelor mele, nu ii fac des insa ii savurez din plin atunci cand fac :)

Reteta e foarte simpla si foarte cunoscuta!

 

INGREDIENTE

  • 10 ardei grasi,
  • 2 rosii mici,
  • 1 kg carne de porc tocata,
  • 150 gr orez,
  • 3-4 cepe verzi,
  • 100 gr pasta de tomate,
  • condimente (cimbru, sare, piper).
  • Pt sos:
  • 5-6 linguri pasta de tomate,
  • condimente (dafin, piper),
  • 4 pahare de apa
  • 4 linguri de faina.
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluţi II:

Ardeii i-am curatat de seminte.

Carnea de porc am amestecat-o cu ceapa tocata marunt, orezul, condimentele si 100 gr pasta de tomate.

Am umplut ardeii cu amestecul de carne.

I-am asezat intr-o oala, am tocat cele 2 rosii si le-am pus intre ei, apoi am adaugat apa cat sa-i acopere (la mine au intrat 4 pahare). Am pus si piper, dafin, sare.

Am lasat pe aragaz la foc potrivit aproximativ 1 ora si jumatate.

Spre final am facut un sos din pasta de tomate, 1-2 linguri de apa, faina.

L-am adaugat apoi peste ardei si am lasat aprox. 10 minute. Am pus la final si patrunjel verde tocat marunt in sos.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluţi II" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

ieri la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

pe 21.05 la 10:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmale