Prea multa introducere nu este decit ca sunt foarte, foarte buni ..
Prima data am curatat si spalat carnea, apoi am tocat-o. Am curatat apoi ceapa, am tocat-o si am calit-o in ulei, am adaugat sarea, boiaua si piperul, apoi am adaugat orezul bine spalat si scurs. L-am lasat sa se calesca 2-3 minute, dupa care am adaugat putina apa calda lasind sa dea un clocot. Am pus deoparte sa se raceasca si intre timp am curatat ardeii de cotoare. Am adaugat orezul peste carne, am completat de sare si piper, am adaugat frunzele de patrunjel si oul se amesteca bine totul. Cu compozitia obtinuta umplem ardeii, ii asezam in oala, punem apa calda atit cit sa-i acopere si lasam la foc moale.
Intre timp oparim rosiile si le curatam de pielita, apoi le pasam. Curatam morcovul si patrunjelul, le spalam si le tocam marunt si impreuna cu putina ceapa punem intr-o cratita cu putin ulei si le calim bine. Adaugam faina si bulionul amestecind mereu pina incepe sa dea in clocot, sa nu faca cocoloase, apoi lasam sa fiarba 20 minute. Pasam bine, adaugam zaharul si turnam sosul peste ardei lasind sa fiarba in continuare. Cu 10 minute inainte de terminare adaugam rosiile pasate si mai lasam sa dea citeva clocote. Ardeiul este gata taman bun pentru a fi servit.
Pofta buna
1
Se aseza pe farfurie si se asezoneaza cu patrunjel verde
2
Pe fiecare ardei se pune cite o lingura de iaurt