Ardei copţi

de portiadelumina in Mancaruri de post, 3 Aug 2013 | 4033 vizualizari

 

A cam sosit timpul grătarelor de legume. Ar fi şi păcat să nu exploatăm din plin bogăţia grădinii din vara asta, aşa că ori de câte ori avem ocazia mai "trântim" pe grătar din legumele adunate (ardei, vinete şi chiar roşii), mai ales că suntem în perioadă de post.

 

INGREDIENTE

  • Ardei capia cca 18 bucăţi
  • Usturoi 2 căpăţâni
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei copţi:

Pentru cine are ardeiul în grădină, e simplu. Simplu e şi dacă-l iei de la piaţă, dar pentru asta e nevoie de bani. 

După ce se face un jar bun (cel mai bun e din cocenii de porumb) se pun ardeii pe grătar şi se întorc când coaja este îndeajuns de pătrunsă pentru a fi uşor de curăţat. După ce se răcesc, se curăţă de coajă (eventual se pot îndepărta şi codiţele) şi se servesc cu oţet ori usturoi. Când se fac salată codiţele se elimină obligatoriu. Pentru o servire directă (să zicem câmpenească) codiţele pot fi păstrate, mai ales dacă nu sunt tacâmuri la îndemână. :))

TIPS-URI

1

Pentru a se curăţa mai uşor de coajă, după coacere, peste ardei presară sare grunjoasă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei copţi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]