Aperitiv rulada cu bacon si cascaval

de diaconta in Aperitive / Garnituri, 4 Mar 2017 | 7440 vizualizari

 

Cu câteva zile în urmă, am văzut un filmuleţ postat de Chef Club,cu modul de preparare a acestei rulade. Mi s-a părut că se prepară foarte uşor, iar rezultatul este delicios. Denumirea reţetei era Le maki-clette, denumirea fiind dată probabil de brânza raclette folosita.
Eu  am folosit însă caşcaval şi mozzarella, umplutură care s-a dovedit a fi la fel de “curgăcioasă” cât este calda. O brânză care se prelinge atunci când este caldă, îmi crează o poftă teribilă.
Ingredientele sunt puţine pentru acest preparat şi nu vă trebuie prea mult timp ca s-o pregătiţi.
De asemenea, ar fi bine să folosiţi fâşii mai lungi de bacon. Eu am îmbinat câte două fâşii şi de aceea a ieşit puţin “zdrenţălită”.
 Avem nevoie de folie alimentara pentru cuptor. Cum eu nu am avut, o prietenă dragă mi-a sugerat să folosesc pungă pentru friptură. Si a avut dreptate, mi-a fost de ajutor.

 

INGREDIENTE

  • 10 sau 20 de felii de bacon în funcţie de lungimea lor
  • 4 cartofi medii
  • 4 felii mai groase de cascaval
  • 4 felii de mozzarella
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
  • mai avem nevoie de o folie alimentara pentru cuptor
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv rulada cu bacon si cascaval:

Am curatat cartofii si i-am fiert în apa cu putina sare.

Apoi i-am pasat, am pus sare, piper si patrunjelul verde tocat.

Peste folie, am asezat feliile de bacon, cartofii i-am asezat cât sa acopere jumatate din feliile de bacon.

Peste cartofi, am pus feliile de cascaval si mozzarella.

Ajutându-ma de folie, am rulat totul, am înfasurat strâns în folie, am legat capetele si am pus rulada într-o tava cu hârtie de copt.

Am pus tava la cuptor, la 220 de grade C, pentru 20 de minute.

Am scos din cuptor si am desfacut folia.

Se serveste cald, ca si gustare sau fel principal.

 S-aveţi poftă!!!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv rulada cu bacon si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

ieri la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitive rapide pentru sarbatori