Aperitiv rosii umplute cu branzica

de mihaelar63 in Aperitive / Garnituri, 3 Ian 2019 | 3133 vizualizari

 

 De vreo doua saptamani am cautat idei de aperitive tip- fingers food- adica pe care le servesti cu mana. Este mai comod si mai relaxant, mai putin formal. Am gasit oreteta de rosii umplute ce mi-a tras cu ochiul. Dupa sarbatori am avut musafiri si am gasit ocazia potrivita sa pun pe masa rosii umplute. Am mai schimbat si adaptat lista de ingrediente dupa gustul si disponibilitatea de moment.
 

 

INGREDIENTE

  • 1 cutie branza pufoasa de la Delaco [140 gr ]
  • 10 rosii cherry + o rosie mai mare
  • 1 morcov
  • 1 tija telina Apio
  • 1/2 ardei kapia rosu
  • piper
  • seminte de chimen negru [ negrilica ]
  • frunzulite de salata verde tip Frisby
  • Masline negre Kalamata pentru servit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv rosii umplute cu branzica:

  1. Rosiile se spala. Se taie un capac si se scobesc rosiile de semintele si pulpa din interior.
  2. Nu aruncati interiorul rosiei. Nimic nu se pierde, totul se transforma. Am folosit ce am scos din rosie la o ciorbita de legume.
  3. Mai trebuie sa taiati o fasie subtire la baza rosiei, astfel aceasta nu va sta bine pe platou.
  4. Rosiile se pun invers pe o farfurie sa se scurga de excesul de lichid.
  5. Curatati si spalati restul legumelor.
  6. Taiati in cubulete cat se poate de mici morcovul, telina si ardeiul.
  7. Amestecati cubuletele de legume cu crema de brana si cu piper.
  8. Umpleti rosiile cu amestecul de branza cu legume.
  9. Decorati rosiile umplute cu frunzulite verzi si cu seminte de negrilica.
  10. Alaturat la servire am pus masline de calitate, naturale, tip Kalamata.
  11. Mi-a placut acest aperitiv pentru ca este light. Mi-a placut inca contrastul dintre rosiile acrisoare, branzica usoara si legumele crocante.

                      Sa aveti pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Nu aruncati miezul rosiei. Nimic nu se pierde, totul se transforma. Am folosit ce am scos din rosie la o ciorbita de legume.

2

Reteta initiala prevedea ardei iute[ eu am pus dulce si piper ]. Decorul era cu germeni de plante.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv rosii umplute cu branzica" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Langosi cu branza