Aperitiv placinta cu branza, ceapa si marar

de Bucataras in Aperitive / Garnituri, 29 Iul 2020 | 3755 vizualizari

 

O bunatate de placinta cu branza, ceapa si marar am facut azi, asa ca imediat v-o prezint si voua. Sa va fac pofta si sa va indemn sa o faceti si voi. :))

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi subtiri de placinta
  • Pt umplutura:
  • 1kg branza (de vaci, urda, cas )
  • 3 fire de ceapa verde
  • 1 legatura de marar
  • 2 lingurite cu sare
  • Pt sos:
  • 3 oua
  • 200 ml lapte
  • 200 ml apa minerala
  • 100 ml ulei de masline
  • sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv placinta cu branza, ceapa si marar:

Pregateste intai umplutura: pune branza intr-un castron, toaca marunt ceapa si mararul si amesteca toate ingredientele. Adauga si sare in compozitie.

Tapeteaza tava pentru placinta cu hartie de copt.

Pune prima foaie in tava si presara umplutura de branza cu ceapa si marar, apoi impacheteaza foaia ca pe un evantai. Procedeaza la fel cu toate foile pana se umple tava. Vezi pozele. 

Separat bate ouale intr-un alt castron, adauga sarea, apa minerala, laptele si uleiul, apoi toarna sosul format peste foi, cu un polonic, in asa fel incat foile sa fie acoperite de sos.

Pune tava cu placinta in cuptorul incins la 170 grade pentru 40-50 minute sau pana se rumeneste frumos placinta cu branza, ceapa si marar.

Lasa la racit placinta, abia apoi portioneaz-o.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placinta cu branza, ceapa si marar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte Black

- 600 lei
1399.99 lei
799.99 lei

COMENTARII (9)

Adi 1

30.07.2020, 19:03

Buna!

madi_marin 1

30.07.2020, 19:51

Rocsi 1

30.07.2020, 20:11

E mai buna cand ne da altcineva, decat sa facem noi!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

ieri la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

pe 03.11 la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]