Aperitiv pateuri cu branza de burduf

de Lau in Aperitive / Garnituri, 20 Feb 2018 | 3022 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 25 g drojdie
  • 250 ml apa calduta
  • 5 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 100 g unt
  • 200 g branza de burduf
  • 1 ou
  • 2 linguri ulei de masline
  • susan
  • mac
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv pateuri cu branza de burduf:

Intr-un bol cernem faina, facem o adancitura, pe margine adaugam sarea, iar in mijloc adaugam drojdia dizolvata in apa calduta, zaharul, uleiul.

Incepem sa framantam un aluat omogen si nelipicios, acoperim cu un prosop si lasam sa dospeasca 30 min.

Intindem aluatul pe masa infainata, ungem cu untul (la temperatura camerei), impaturim in 3, lasam sa dospeasca pana ce isi dubleaza  volumul.

Intindem aluatul pe masa infainata, ungem cu 1/2 din branza de burduf, impaturim in 3 si din nou intindem aluatul, ungem cu restul de branza, impaturim in 3.

Intindem aluatul intr-o foaie de cca 0,5 si taiem patratele de cca 6 cm.

Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt, le ungem cu oul batut cu putin ulei de masline, presam susan, mac si dam la cuptorul incalzit pentru 15 -20 min, pana ce se rumenesc frumos.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv pateuri cu branza de burduf" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Oua umplute cu sunca