Aperitiv mamaliga in straturi cu oua

de MotanLaOale in Aperitive / Garnituri, 22 Noi 2017 | 5834 vizualizari

 

Vazut la Oana, placut si facut. Foarte buna!

 

INGREDIENTE

  • Mamaliga:
  • 2 cani malai
  • 7 cani apa
  • 2 lingurite sare
  • 50 g unt
  • Umplutura:
  • 200 g carnati cabanos
  • 200 g costita afumata
  • 5 oua
  • 400 g telemea de oaie
  • 3 linguri smantana
  • 2 linguri ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv mamaliga in straturi cu oua:

Mamaliga se face in ceaun sau intr-o cratita cu fund gros, dublu.

Se face o mamaliga moale.

Se pune apa cu sarea la fiert in ceaun.

Se presara deasupra 1 lingura de malai si se lasa la fiert.

Cand fierbe, se micsoreaza focul, se pune malaiul in ploaie si se amesteca bine cu telul sa nu faca cocoloase.

Se fierbe 15-20 minute, amestecand cu telul si cand se ingroasa, cu o lingura de lemn mai mare.

Cand este aproape gata, se pune untul, se amesteca bine inca 2-3 minute pe foc si este gata.

Se rastoarna intr-un castron.

Carnatii se taie rondele, costita fasii si se prajesc in ulei.

Oule se fierb, se curata si se taie felii.

Branza se sfarama si se amesteca cu smantana.

Se unge un vas termorezistent cu unt si se pune un strat de mamaliga.

Se pune un strat de branza (jumatate) si peste carnatii si costita.

Se pune un alt strat de mamaliga si unul de branza.

Se pune un strat de felii de oua si se acopera cu un alt strat de mamaliga.

Deasupra se unge cu branza si se decoreaza cu felii de ou si carnati.

Se introduce in cuptorul preincalzit la 180 grade C, pentru 35-40 minute.

Cand este rumenita frumos, este gata.

Se portioneaza si se serveste.

Pofta Buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv mamaliga in straturi cu oua" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pateuri cu ciuperci, sunca de curcan si branza