American Cheesecake

de Bucataria_lui_Tavi in Prajituri, 24 Mai 2010 | 55523 vizualizari

 

Hai si cu ceva dulce! American Cheesecake este o reteta cunoscuta in toata lumea. Foarte usor de preparat si cu o savoare deosebita, se poate constitui in desertul ideal, mai cu seama atunci cand va grabiti si nu aveti prea mult timp sa pregatiti ceva mai complicat.

 

INGREDIENTE

  • Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • 300 g biscuiti cu unt;
  • 120 g unt topit;
  • 600 g crema de branza;
  • 500 g branza de vaci dietetica;
  • 400 g smantana;
  • 300 g zahar;
  • 1 lingura esenta de vanilie;
  • 6 oua;
  • zahar pudra pentru presarat pe deasupra la sfarsit.
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA American Cheesecake:

Puneti biscuitii intr-un vas mare si sfaramati-i cu mana pana obtineti un fel de pesmet cu o granulatie mai mare. Adaugati untul topit si amestecati bine pana se incorporeaza bine untul in compozitie.

Turnati apoi biscuitii intr-o forma de tort si presati-i bine, pana simtiti ca aveti un blat tare si uniform. Introduceti forma de tort la frigider si lasati-o in frigider 10 minute.
Intre timp preincalziti cuptorul la 150 de grade si incepeti prepararea cremei de branza.

Intr-un castron mare puneti crema de branza si branza dietetica, adaugati zaharul, esenta de vanilie si amestecati bine pana cand omogenizati toate ingredientele. Dupa ce ati obtinut o crema omogena incepeti sa adaugati ouale, unul cate unul, pe rand. Nu adaugati urmatorul ou pana cand nu ati integrat bine in compozitie oul adaugat anterior.
Dupa ce ati adaugat toate ouale, adaugati si smantana si amestecati pana obtineti o crema omogena.

Odata ce ati terminat de pregatit crema si au trecut minim 10 minute, scoateti forma de tort de la frigider si turnati crema de branza in forma.
Dupa ce ati turnat toata crema de branza introduceti prajitura in cuptorul preincalzit la 150 de grade si lasati-o in cuptor 1 ora si 30 de minute. Dupa ce s-a copt, scoateti-o din cuptor si lasati-o sa se raceasca. Dupa ce s-a racit, introduceti prajitura in frigider si lasati-o la rece minim 4 ore.

Dupa ce au trecut cele 4 ore, scoateti-o din frigider si indepartati inelul formei de tort (ajutati-va de un cutit daca s-a lipit de margini). Dupa ce ati scos inelul formei de tort, presarati zahar pudra pe deasupra si mutati prajitura pe un platou. Portionati prajitura si o puteti servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "American Cheesecake" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic

pe 18.04 la 22:32

Pasta de fistic

pe 18.04 la 22:01

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

Pui cu spanac și sos de ciuperci cu smântână - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 17.04 la 14:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu rubarba si bezea