Tarta cu Mere si Crema de Vanilie

de Angelina_Elena in Prajituri, 29 Ian 2012 | 21099 vizualizari

 

Sursa mea de inspiratie a fost site-ul:www.reteteculinare.ro:)

 

INGREDIENTE

Blat:
  • 250 g faina
  • 100 g unt
  • 30 g zahar
  • 1 ou
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • un praf de sare
Umplutura:
  • 3 mere mari (Golden)
Crema:
  • 1 ou+1 galbenus
  • 250 ml lapte
  • 30 g faina
  • 70 g zahar
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 2 lingurite esenta de vanilie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu Mere si Crema de Vanilie:

Intr-un vas punem untul taiat cubulete,oul,zaharul si un praf de sare.Se amesteca cu mixerul pana la omogenizare.Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se framanta cu mana pana rezulta o coca destul de tare.

Coca se inveleste in folie de plastic si se pune in frigider timp de 30 de minute maxim.Intre timp se freaca cu mixerul ouale(1 ou+1 galbenus) cu zaharul pana devine o crema,apoi se adauga faina,coaja rasa de lamaie si esenta de vanilie.Apoi se adauga laptele putin cate putin.

Merele se curata de coaja si se taie felii subtiri.Se scoate coca din frigider,se intinde in forma de tarta(24-26 cm)unsa cu unt si tapetata cu faina.Se captuseste si marginea vasului si se inteapa blatul din loc in loc cu furculita.Feliile de mere se aseaza in sir,una dupa alta.Deasupra se toarna compozitia de lapte,oua,zahar,faina si vanilie(CREMA).Se presara putin zahar deasupra si se da la cuptorul deja incalzit.

Se coace la o temperatura de 180 grade C,timp de 40-45 de minute,la pozitia din mijloc a cuptorului.

Se serveste calda sau rece,cu sau fara frisca!

TIPS-URI

1

Feliile de mere se stropesc cu putina zeama de lamaie pentru a nu se oxida(a nu se negri).

2

Timpul de coacere a tartei difera de la cuptor la cuptor!Eu am cuptor normal,fara grade si a durat intre 50-60 de minute coacerea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu Mere si Crema de Vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (37)

horia 1

03.02.2012, 23:30

o tarta si-o prezentare de milioane.felicitari !

Angelina_Elena 1

03.02.2012, 23:38

multumesc frumos Horia

krinakrina 1

08.02.2012, 14:14

ah, daca prind o tarta pe masa...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]