Aluat de briosa umplut

de daniastefania in Aperitive / Garnituri, 24 Feb 2015 | 3381 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 550 gr faina
  • 250 ml lapte
  • 50 ml ulei
  • 1 ou
  • 10 gr sare
  • 10 gr zahar
  • 250 gr salam
  • 250 gr cascaval
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aluat de briosa umplut:

Se dizolva in laptele caldut, drojdia cu zaharul. Se pune intr-un vas faina cernuta. Se face o gropita in mijloc si se adauga laptele treptat. Se adauga oul, uleiul si sarea. Se framanta totul pana se obtine un aluat elastic. Se acopera vasul cu folie transparenta si se lasa aluatul la dospit, pana isi dubleaza volumul. Salamul si cascavalul se taie cubulete. Dupa ce a dospit, aluatul se imparte in 3 parti. Se intinde fiecare parte intr-un dreptunghi. Se presara peste fiecare parte de aluat salam si caacaval. Se ruleaza apoi fiecare dreptunghi, formand cilindri. Se sigileaza bine aluatul, sa nu se desfaca. Se unesc cei 3 cilindri la capat si se impletesc. Se pune impletitura in tava tapetata cu hartie de copt si se lasa sa mai dospeasca 30 minute. Se unge deasupra cu lapte. Se da la cuptor 10 minute la 180 grade C si 20 minute la 160 grade C. Se lasa la racit. Se feliaza si se serveste cu pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat de briosa umplut" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Multicooker Turbo Express

- 700 lei
1499.99 lei
799.99 lei

COMENTARII (6)

Rocsi 1

24.02.2015, 20:07

MotanLaOale 1

24.02.2015, 21:33

tarasmariana 1

25.02.2015, 04:22

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

Înghețata de lămâi, cu lapte condensat

de RODIMUR 8

pe 24.07 la 21:15

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pleurotus cu branza si smantana