A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Desert placinta cu mere

Postat de: ramo_cata in Prajituri

Am curatat mere de coaja si le-am dat pe razatoarea mare, le-am calit intr-o cratita impreuna cu zaharul si scortisoara. Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile le-am batut spuma, am...Citeste continuarea

Deliciul sultanului

Postat de: Hutzanca in Mancaruri cu carne

Carnea se taie in cuburi,rosiile se curata de seminte si se taie cubulete mici,ceapa se taie nu prea marunt.Vinetele se strapung cu furculita in mai multe locuri si se coc la cuptorul incalzit in...Citeste continuarea

Dobos cu cascaval si sunca

Postat de: Oana in Aperitive / Garnituri

Untul se lasa la temperatura camerei pana se poate intinde usor. Se unge o felie de cascaval cu unt, intr-un strat foarte subtire, apoi se aseaza feliile de sunca. Se aseaza alternativ straturile,...Citeste continuarea

Dulceata de gutui

Postat de: Bunica in Dulceata / Gem

Se aleg gutui sanatoase si coapte. Se sterg de puf, se spala si se curata de coaja. Se taie in cubulete si se pune o farfurie adanca plina cu varf de cubulete intr-o cratia in care s-a facut...Citeste continuarea

Dulceata de patlagute verzi

Postat de: Bunica in Dulceata / Gem

Se spala patlgutele, se taie partea de care se prinde codita si se scot samburii cu un ac de coc sau o agrafa de par mai mare. Cand se taie capacelul de care se prinde codita se vad 2-3 orificii...Citeste continuarea

Desert tort Intercontinental

Postat de: miha in Torturi

Blat:  Albusurile se mixeaza cu un praf de sare si cu zaharul adaugat treptat, pana incepe sa faca moate. Incet se adauga si faina amestecata cu praful de copt, apoi nuca si se omogenizeaza....Citeste continuarea

Dulceata de smochine

Postat de: Bunica in Dulceata / Gem

Se spala smochinele, se taie coditele si se pun in apa fiarta in care s-au pus 2 bobite de piatra vanata ( cat un bob de porumb ). Se pune piatra vanata pentru a nu-si schimba culoarea. In apa...Citeste continuarea

Dor de duca - Tort "Altfel"

Postat de: klausenburger in Torturi

1. Pentru blat: bateti albusurile spuma, apoi adaugati treptat zaharul; adaugati galbenusurile, praful de copt, zaharul vanilat, cuisoara zdrobita, amestecati fin; adaugati la sarsit praful de...Citeste continuarea

Desert cu crema de lamaie si biscuiti

Postat de: Oana in Prajituri

Intr-o craticioara se amesteca laptele cu galbenusurile, zaharul si faina, cu ajutorul mixerului, apoi se pune craticioara pe foc si se fierbe la foc mic, amestecand continuu pana se ingroasa. Se...Citeste continuarea

Dulceata de mure

Postat de: meosiris in Dulceata / Gem

-Am amestecat murele cu zaharul si am lasat sa stea 1 ora impreuna.  -Am pus la foc mic si am lasat sa fiarba usor. Cand incepe sa faca spuma, o luam cu ajutorul unei linguri. -Verificam...Citeste continuarea

Dragoste cu parfum de epoca -...

Postat de: klausenburger in Pizza

1. Din 1 ou, drojdie, lapte, zahar, din unt, un praf de sare si un praf de piper framantati un aluat potrivit de tare. Il puteti framanta si in masina de paine. Lasati aluatul sa dospeasca la...Citeste continuarea

Desert prajitura "durere"

Postat de: stelianaioana in Prajituri

Foi : se bat spuma albusurile cu 16 linguri zahar, dupa care se adauga nuca macinata, apoi faina. Se formeaza un aluat subtire ca de blat, se imparte in 4 portii. In tava se pune foaie pentru...Citeste continuarea

Dor de copilarie - Flori cu parfait...

Postat de: klausenburger in Prajituri

1. Intindeti foile suprapuse cate 2 si taiati-le in patrade de 15x15 cm, Luati cate o foaie taiata astfel si asezati-o intr-o tava de briose. Ungeti foaia cu putin unt sau margarina topita cu o...Citeste continuarea

Duet de mere si banane cu crema de...

Postat de: Oana in Dulciuri

Se prepara mai intai crema de ciocolata, cu o ora-doua inainte si se lasa la frigider. Se topeste ciocolata cu frisca lichida, se omogenizeaza si se lasa la racit. apoi se pune in frigider cel...Citeste continuarea

Din bucataria bunicii - mancarea...

Postat de: klausenburger in Mancaruri de post

1. Spalati, curatati si sectionati fasolea verde si puneti-o la fiert in apa rece in care adaugati sare, piper boabe, ienibahar boabe si 2-3 foi de dafin. 2. Dupa ce s-a fiert fasolea,...Citeste continuarea

Dulceata de afine

Postat de: Bunica in Dulceata / Gem

Afinele impreuna cu zaharul se pun intr-o cratita de 4l. ca sa nu dea in foc la fierbere. Se fierb la foc potrivit  amestecand din cand in cand pentru a nu se prinde de cratita. La...Citeste continuarea

Dovlecei umpluti

Postat de: Bunica in Mancaruri cu carne

Se curata dovleceii, se spala si se scoate miezul. Se toaca,carnea de porc si vita in amestec. Se spala orezul ,se toaca ceapa marunt,se toaca mararul. Toate acestea se amestca impreuna cu...Citeste continuarea

Dorada cu sos de rosii

Postat de: Bunica in Peste

Se spala pestele, se curata de solzi, se eviscereaza,se sareaza si se pue intr-o tava unsa cu ulei. Se taie ceapa solzisori,rosiile cubulete, usturoiul pisat ,sare, piper ,vinul si se toarna...Citeste continuarea

Dovlecei umpluti cu legume si carnati

Postat de: ala_oancea in Aperitive / Garnituri

Carnatii se taie feliute si se lasa la prajit intr-o tigaie fara ulei. Se adauga ceapa si ardeiul tocate, apoi ciupercile si cubul Knorr. Se lasa putin la calit, apoi se adauga orezul,...Citeste continuarea

Desert rapid cu visine si ciocolata

Postat de: Oana in Dulciuri

Inspirata de desertul Rodei "Padurea Neagra" am incropit repede un mousse de ciocolata acompaniat de niste visine. Visinele imi ramasesera de la prajitura cu visine , aveau zahar pe ele si...Citeste continuarea

Dulceata de piersici

Postat de: Michelle in Dulceata / Gem

Piersicile curatite si fara samburi taiate feliute se tin in apa ca sa nu se inegreasca. Punem la foc apa+zaharul, cand acesta so topit adaugam piersicile. Le lasam la foc mic cam 30 min,...Citeste continuarea

Dulceata de nuci verzi

Postat de: Michelle in Dulceata / Gem

Nucile se curata de coaja verde pana ce raman albe si se pun in apa rece. Apa + zahar se pun la foc si cand zaharul sa topit adaugam si nucile si le lasam la fiert pana ce se leaga, adaugam si...Citeste continuarea

Desert prajitura cu visine

Postat de: Oana in Prajituri

Reteta prajiturii este aceeasi ca la prajitura cu caise si prajitura cu capsuni . Mai intai spalam visinele, le scoatem samburii si le presaram cu o cescuta de zahar. Trebuie sa le lasam asa...Citeste continuarea

Desert mini-strudele cu mere si...

Postat de: Lily_Musat in Dulciuri

Taiem merele si le razuim. Eu le-am razuit la robot. Punem peste mere zaharul si zaharul vanilat, scortisoara si esenta de rom. Ungem foile de placinta cu ulei si le punem una peste alta pana cand...Citeste continuarea

Dulceata ecologica de pepene galben

Postat de: Bunica in Dulceata / Gem

Se taie pepenele felii, se curata de coaja si se taie in cuburi mai maricele.Ca masura cuburile sa fie o farfurie adanca plina cu varf. Cuburile se pun intr-o cratita ca sa fie cat mai...Citeste continuarea

Dulceata ecologica de caise

Postat de: Bunica in Dulceata / Gem

Puneti apa intr-un vas in care dizolvati doua linguri de praf de var. Curatati caisele de coaja si puneti-le in acest vas pentru a se intari, lesandu-le aici circa o ora. Se scot din apa de...Citeste continuarea

Desert cu zahar ars

Postat de: miha in Dulciuri

Gelatina se hidrateaza cu citeva linguri de apa. Zaharul se topeste,doar pana capata o culoare aurie. Apoi se adauga putina apa (atentie la aburi) si se tine pe foc pana se dizolva zaharul...Citeste continuarea

Dulceata ecologica de cirese galbene

Postat de: Bunica in Dulceata / Gem

Se spala ciresele, se curata de codite, se scot samburii. O farfurie adanca plina cu varf cu cirese fara samburi, un 1kg. zahar si 1pahar cu apa se pun la fiert la foc iute la inceput (in jurul...Citeste continuarea

Dulceata de visine

Postat de: Oana in Dulceata / Gem

Visinele se spala si se scot samburii. Se pun intr-o cratita adanca impreuna cu zaharul si zeama de la o lamaie. Cealalata jumatate de lamaie se taie bucatele subtiri si se pune peste visine. Se...Citeste continuarea

Dulceata de caise

Postat de: Oana in Dulceata / Gem

Caisele se spala, se rup in doua si se scot samburii. Se pun intr-o oala impreuna cu zaharul si se lasa la foc mic, amestecand din cand in cand. Se stoarce lamaie si se pune zeama peste...Citeste continuarea

Drob de miel

Postat de: Lily_Musat in Aperitive / Garnituri

Se fierb organele de milel si se lasa sa se raceasca.Se toaca ceapa si se caleste in ulei. Se toaca mararul marunt si organelle de mile cubulete mici, Se amesteca organelle tocate cu ceapa calita,...Citeste continuarea

Dulceata de zmeura

Postat de: Oana in Dulceata / Gem

Zmeurica se spala intr-o sita mare, sub jet lin de apa, se pune intr-o cratita mare impreuna cu zaharul si se lasa sa stea cateva ore. Se fierbe apoi la foc mic, mic, se adauga si zeama de...Citeste continuarea

Dovlecei umpluti

Postat de: Oana in Pui

Dovleceii se spala, se taie pe jumatate si se scobeste miezul. Cum ar zice Miha :), carnea se roboteste cu ceapa, morcovul si miezul de la dovlecei. Se adauga orezul spalat, verdeata tocata...Citeste continuarea

Dovlecei umpluti

Postat de: miha in Pui

Dovleceii se curata de coaja si se taie in 4. Carnea impreuna cu ceapa,morcovul,oul si patrunjelul se robotesc. :) Se adauga orezul spalat si se potriveste gustul de sare si piper. Se umplu...Citeste continuarea

Desert Tort cu mere intregi, reteta...

Postat de: sandytza in Torturi

Cum se face Desert Tort cu mere intregi, reteta simpla si plina de arome Se face un caramel din zahar cu 2 linguri apa si se toarna uniform intr-o tava de tort. Merele se curata de coaja,...Citeste continuarea

Dovlecei pane

Postat de: luminita20_2006 in Aperitive / Garnituri

Dovleceii se spala si se taie rondele , se condimenteaza si se lasa la scurs . Separat se amesteca ouale cu faina, laptele , sare, piper si un pic de delicat, astfel incat sa obtinem o...Citeste continuarea

Dulceata de capsuni reteta

Postat de: sandytza in Dulceata / Gem

Dulceata de capsuni reteta Se zdrobec capsunii pana se fac sirop . cui ii place sa ramana bucati de capsuni ,pot ramane fara probleme. Intr-un vas se amesteca praful gelfix cu 2 linguri zahar...Citeste continuarea

Desert prajitura Kinder Pingui

Postat de: leoflori in Prajituri

Glazura 1:  Toate ingredientele se amesteca pe foc (eu am pus la bain-marie), topindu-le fara a le fierbe. Se lasa la racit la temperatura camerei. Glazura 2:  se face la fel ca...Citeste continuarea

Dulceata de mere facuta la cuptor

Postat de: Roda in Dulceata / Gem

1.Merele se spala, se curata de coaja, se scoate casa semintelor si se taie in felii. 2.Intr-o tava se aseaza merele ,stafidele , tinute in prealabil in apa fierbinte, scortisoara,romul,zaharul...Citeste continuarea

Dulceata de caise facuta la cuptor

Postat de: Roda in Dulceata / Gem

1.Caisele se aseaza in tava de aragaz si deasupra se presara zaharul.La inceput focul este mic, dar, pe masura ce zaharul se topeste, se mareste flacara si se lasa sa fiarba cca. 1 ora.Din cand in...Citeste continuarea

Desert prajitura cuburi de gheata

Postat de: leoflori in Prajituri

Bate albusurile spuma, adauga zaharul si bate iar pana se intaresc, ca o bezea. Adauga galbenusurile si cacaua, amestecand bine. Pune si faina amestecata cu praful de copt si amesteca...Citeste continuarea

Desert Prajitura Leopard

Postat de: Lily_Musat in Prajituri

BLATUL: Se bat albusurile spuma apoi se adauga zaharul, apa si galbenusurile pe care le frecam cu ulei. Se amesteca albusurile batute spuma cu zaharul cu galbenusurile frecate cu ulei....Citeste continuarea

Desert pancakes a la Jamie Oliver

Postat de: leoflori in Dulciuri

Mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Turnam cate putin lapte, apoi faina (care a fost amestecata cu praful de copt) si alternam pana se termina. Albusurile le batem spuma si le...Citeste continuarea

Desert tort de ciocolata alba si...

Postat de: leoflori in Torturi

Blat : La bain-marie (sau MW) topim ciocolata si lasam la racit. Batem ouale cu zaharul pentru 10 minute. Cernem faina si o amestecam cu lingura in compozitia de oua. Adaugam si ciocolata alba...Citeste continuarea

Dulceata de visine

Postat de: Bunica in Dulceata / Gem

Se aleg visinele,se spala si li se scot samburii cu o agrafa de par sau cu un aparat de scos samburii. Visinele impreuna cu zaharul se pun intr-o cratita de 4l. ca sa nu dea in foc la fierbere....Citeste continuarea

Dulceata de cirese

Postat de: Bunica in Dulceata / Gem

Alegi ciresele, le speli si le scoti samburii cu o agrafa de par sau cu un aparat de scos samburii. Ciresele impreuna cu zaharul se pun intr-o cratita si se lasa pana a doua zi, ca sa-si lase...Citeste continuarea

Dulceata de capsuni reteta

Postat de: Bunica in Dulceata / Gem

Dulceata de capsuni reteta Intr-o cratita de 4l. se pune zaharul si apa.Se fierbe la foc iute pana se leaga.Acesta este siropul pentru dulceata. Se incearca daca este bine legat punandu-se...Citeste continuarea

Desert cu branza de vaci si...

Postat de: Oana in Mancare copii

Eu nu am pus zahar si a iesit cam acrisor. Stefu insa a papat :) Se mixeza cu blenderul branza si capsunile si se servesc cu biscuiti. Se pot mixa si biscuitii in crema, fiecare cum doreste....Citeste continuarea

Desert tort cu capsuni

Postat de: Oana in Torturi

Intr-o forma de tort cu pereti detasabili asezam un rand de piscoturi. Mixam cele 300 g de capsuni cu 2 linguri de zahar pudra, pana obtinem un piure fin. Punem cate o lingura de sos peste...Citeste continuarea

Desert chec

Postat de: ramo_cata in Dulciuri

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul in ploaie si zaharul vanilat, se bat pana se face compozitia ca o bezea. Galbenusurile se freaca cu uleiul, cu o...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rasturnata cu prune, pere si banane

de oanapl 8

ieri la 17:37

Hotdog la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 12.09 la 16:13

Prăjitură cu mere - Fragedă și delicioasă

pe 12.09 la 15:29

Brioșe cu broccoli și brânză - Rețeta baby-friendly și gustoasă

pe 12.09 la 10:51

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]