Dorada in crusta de sare la cuptor
Postat de: Bunica in PesteSe spala pestele, se pune la scurs (nu se mai curata solzii) si in interiorul sau se pun apoi feliile de lamiie. Se amesteca sarea cu faina si apa. Pui hirtie de copt in tava, pestele se...Citeste continuarea
Desert Tort "Napoleon"
Postat de: anisoara in TorturiPreparare a foilor se face dupa urmatoarea metoda : http://www.bucataras.ro/retete/3213/pprepararea-aluatului-in-foi.html Acest aluat se prepara din timp si se lasa la frigider pentru...Citeste continuarea
Dovlecei fripti in usturoi
Postat de: epurasha2bb in Aperitive / GarnituriSe curata dovlecelul de coaja, se taie pe jumatate dupa care taiati rondele.Lasati intr-un castronel cu lapte , sare, piper negru si usturoiul zdrobit. Apoi bateti oul cu faina si turnati peste...Citeste continuarea
Desert''inima neagra''
Postat de: epurasha2bb in PrajituriAm batut albusurile spuma tare cu un praf de sare pana sta castronul intors fara sa curga, apoi am adaugat usor galbenusurile.Separat am amestecat intr-un castron faina cu zaharul, praful de copt,...Citeste continuarea
Dorada cu malai la cuptor si...
Postat de: nadina73 in PestePestele se curata , apoi se spala foarte bine dupa care se taie in 4 bucati fiecare(depinde de marimea lui)deci vor fi 8 bucatele Se sareaza ,se pipereaza apoi se pune putin praf de usturoi...Citeste continuarea
Desert la minut
Postat de: pusikmea in DulciuriSe pune ciocolata intr-un ibric si se tine in apa fierbinte, pe foc, pana cand se topeste la baine - marin. Lasam sa se raceasca ciocolata. Intre timp radem pe razatoarea mare coaja de...Citeste continuarea
Desert Capsunica Vesela
Postat de: epurasha2bb in PrajituriSe curata 1/2 dovleac de coaja si se taie cubulete, se presara zahar si scortisoara pe ele si se dau 10 minute la microunde.Se scoate dovleacul copt si se paseaza pana obtinem un piure.Lasam...Citeste continuarea
Dovlecei pane
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriDovlecelul se spala,se curata de coaja si se taie felii rotunde putin mai grosute. ouale se bat bine cu piper ,vegeta si boia de ardei. fiecare felie de dovlecel se presara cu putina sare....Citeste continuarea
Dovlecei picanti cu carnaciori...
Postat de: vero_closca in Aperitive / Garniturise spala si se taie in sferturi dovleceii.se pun intr-un vas mai adanc si se amesteca cu usturoiul zdrobit,sare,piper,cimbru,chilli si ulei.se aseaza intr-un vas termorezistent,se pun si...Citeste continuarea
Dovleac copt
Postat de: lia in DulciuriSpalam si curatam dovleacul de samburi si-l taiem felii. Tapetam o tava cu hartie de copt si asezam feliile in ea. Pudram putina scortisora, repartizam bucatele de unt pe fiecare si punem tava in...Citeste continuarea
Desert Ursulet
Postat de: epurasha2bb in Mancare copiiSe spala orezul si se pune la fiert cu 3 parti lichid si anume 2 parti apa si o parte lapte.Se adauga 2 linguri de zahar.Apoi se lasa sa se umfle si sa fie pufos, cand e aproape gata se...Citeste continuarea
Delicii de mai-prajitura cu frisca...
Postat de: gaby_d in PrajituriSeparam albusurile de galbenusuri.Batem spuma albusurile cu zaharul pana se-ntepenesc in castron.Adaugam pe rand galbenusurile,esenta,faina-n ploaie si uleiul.(este un blat care nu mi-a dat gres...Citeste continuarea
Dovleac copt cu sferturi de ceapa
Postat de: laylalala in Aperitive / GarnituriSe incalzeste cuptorul la 200ᵒC. Intr-un vas termorezistent se pun cubuletele de dovleac, se imprastie printre acestea sferturi de ceapa si se stropesc legumele cu uleiul de masline si mierea....Citeste continuarea
Dovlecei gratinati
Postat de: medioto59 in Aperitive / GarnituriDovleceii se taie pe lungimea lor .Se scobesc.Se pun intr-un vas cu apa si putina sare si se dau in cateva clocote apoi se scot si se lasa la scurs.Separat, intr-o tigaie se soteaza ceapa...Citeste continuarea
Desert cornulete fragede
Postat de: izulika in DulciuriSe amesteca toate ingredientele pana se obtine un aluat tare care nu se lipeste de mana, apoi se acopera cu un servet si se lasa sa se odihneasca timp de 2 ore la temperatura camerei. Dupa cele 2...Citeste continuarea
Desert surpriza
Postat de: laylalala in DulciuriSe pune apa la fiert intr-o cratita mica.De adauga orezul impreuna cu batonul de scortisoara si pastaia de vanilie si se lasa sa fiarba pana se inmoaie. Se pune cate 1 lingurita gem de...Citeste continuarea
Drob de Craciun
Postat de: medioto59 in Aperitive / GarnituriFicatul se pune la fiert in apa cu sare.Cand este gata fiert se scurge de apa si se trece prin masina de tocat impreuna cu carnea de poc,usturoiul si ceapa. Acest amestec se inabuse in...Citeste continuarea
Desert cu mere si gem de cirese
Postat de: medioto59 in DulciuriMerele se spala,se taie dupa bunul plac al fiecaruia fie in rondele,fasii sau cubulete( eu am ales variant fasii),se indeparteaza cotoarele. Se pun intr-un vas,se toarna apa peste ele cat sa le...Citeste continuarea
Desert crostoli
Postat de: miha in DulciuriPunem frisca intr-un castron, presaram un praf de sare, esenta de vanilie, apoi faina cate putin, pana obtinem un aluat elastic, ce se lucreaza usor. Pe masa putin infainata se intinde aluatul...Citeste continuarea
Dulceata de smochine
Postat de: vero_closca in Sirop / Compotse spala si se usuca smochinele.din zahar si apa se prepara un sirop care se fierbe la foc mic ,se adauga smochinele intreci si se fierbe totul pana se leaga bine siropul.spre final se adauga...Citeste continuarea
Dorada cu legume in folie de...
Postat de: medioto59 in PesteSe curata,se spala, se lasa la scurs pestele. Pe o folie de aluminiu unsa cu putin ulei se aseaza in straturi rondele de dovlecel, rondele de rosii, fasii de ardei gras si usturoi taiat....Citeste continuarea
Desert budinca de spaghete cu branza
Postat de: madi_marin in PrajituriSe pune la fiert apa cu putina sare si un strop de ulei, apoi cand fierbe se adauga spaghetele rupte in jumatate. Se fierb bine, se scurg si se pun intr-un castron. Se adauga branza rasa, zaharul,...Citeste continuarea
Deep Dish Pizza
Postat de: Furnicuti in PizzaSe pune faina intr-un vas mai mare, se face o groapa in mijloc in care se pune apa, sare, uleiul si maiaua sau drojdia uscata. Se incorporeaza faina in acest amestec si se framanata cam 10...Citeste continuarea
Dovleac la cuptor
Postat de: ramo_cata in DulciuriAm curatat dovleacul de seminte...l-am presarat cu zaharul vanilat peste tot,cu scortisoara si nucsoara,am uns feliile de dovleac cu unt ..le-am pus intr-o tava de yena,am adaugat apa si le-am...Citeste continuarea
Desert clovn
Postat de: nadina73 in DulciuriSe pune 250 ml apa si apoi se ameteca bine cu gelatina praf, dupa care se pune pe aragaz sa dea cateva clocote (vezi instructiunile de pe plic)apoi se toarna in formele dorite si se pune la...Citeste continuarea
dovlecei umpluti pt bebelusi
Postat de: pusikmea in Mancare copiiSpalam dovleceii, ii taiem pe jumatate, ii scobim Tocam marunt carnea impreuna cu ceapa, ardeiul, rosia si verdeata, apoi le amestecam pe toate cu galbenusul de ou si orezul. umplem...Citeste continuarea
Desert cu capsuni
Postat de: bitza in PrajituriGelatina se pune la hidratat in cateva linguri de apa rece.Jumatate din cantitatea de capsuni se zdrobeste cu blenderul,se adauga iaurtul si se omogenizeaza. Gelatina o dizolvam la bain marie...Citeste continuarea
Deliciu cu capsuni si struguri
Postat de: pusikmea in Prajituript inceput pregatim budinca conform instructiunilor de pe pachet, dupa care o dam la racit. intre timp inmuiem piscoturile in putin lapte si le punem sub forma de blat, dupa care le acoperim cu...Citeste continuarea
Drob de miel
Postat de: Ina in OaiePrintre retetele de Pasti pe care le prepar se numara si aceasta reteta de drob de miel ... Se spala bine organele in apa rece. Organele de miel se taie pe lung, se spala in mai multe ape cu...Citeste continuarea
Desert rulada turceasca
Postat de: bitza in PrajituriJumatate din cantitatea de lapte o punem la fiert. Zaharul il amestecam cu faina, apoi "desfacem" totul cu restul de lapte rece. Cand laptele pus la fiert da in clocot, turnam...Citeste continuarea
Drob de miel
Postat de: burdulea56 in Aperitive / GarnituriOrganele se curata si se spala in apa rece. Traheea plamanilor, se elimina. Rinichii se scot din stratul de grasime care ii protejeaza, se taie in jumatati, se curata partea alba de la mijloc...Citeste continuarea
Dorada regala cu sos de ghimbir
Postat de: epurasha2bb in PesteSe iau 2 pesti Dorada Regala proaspeti, se curata de aripioare, sira de oase si se indeparteaaza coada si capul obtinand 4 fileuri frumoase fara oase. Este un peste cu carne alba delicioasa....Citeste continuarea
Drob din organe de ied
Postat de: silvi0ara in Aperitive / GarnituriSe pune carnea de ied si organele sa fiarba intr-o oala incapatoare,cu capacul pus,impreuna cu o foaie de dafin si cateva boabe de piper si ienibahar.Dupa ce sunt gata,se scot din apa,se lasa la...Citeste continuarea
Dovlecei cu patrunjel
Postat de: vero_closca in Aperitive / GarnituriSpeli dovleceii apoi ii tai cubulete si-i pui sa se caleasca in uleiul incins,pe foc iute. Ii lasi cat sa se rumeneasca usor,ii presari cu sare,piper si ii servesti cu mult patrunjel tocat fin...Citeste continuarea
Drob de pui
Postat de: pusikmea in Aperitive / GarnituriSpeli si cureti bine pipotele, inimile si ficateii si le pui la fiert in apa cu sare, dar fierbi ficateii separat. Intre timp, speli ceapa, usturoiul, mararul si patrunjelul si le...Citeste continuarea
Dorada umplut in lacu rosu
Postat de: nadina73 in PesteSe curata pestele. Apoi se scoate carnea cu mare grija pentru a nu rupe pielea Carnea se fierbe in apa cu putina sare (se curata mai bine de oase), apoi se toaca bine ,dupa care se...Citeste continuarea
Dovlecei gratinati cu dresing de...
Postat de: Bunica in Aperitive / GarnituriSe curata dovleceii de coaja, se spala, se taie pe lungime, se ung cu ulei sare piper dupa gust. se pun in tava si se dau la cuptor la foc potrivit timp de 40 minute. Cat dovleceii stau...Citeste continuarea
Diverse... la gratar
Postat de: gaby_d in Mancaruri cu carnecarnea de porc,vita,pieptul de pui,se taie de marimi potrivite (mai groase decat snitelele)si se condimenteaza doar cu sare si piper gratarul se incinge,se "curata"cu o bucata de slaninuta apoi...Citeste continuarea
Dip cu ricotta, masline si ardei rosu
Postat de: Oana in Aperitive / GarnituriSe amesteca intr-un bol branza, maslinele, ardeiul rosu, mararul taiat fin, ceapa verde taiata marunt si sarea. Se aseaza branza pe un platou, de jur imprejur paine prajita sau lipie in cazul meu-...Citeste continuarea
Drob din pulpa de porc si vitel
Postat de: dicarmencitta1957 in Mancaruri cu carneFierbem mai intai ouale,cel putin 10 sau 15 minute si apoi le lasam in apa rece.Separat tocam toate ingredientele,dupa care le amestecam bine cu mana intr-un recipient mai mare.Tocam toate...Citeste continuarea
Dinozauri cu musli si sos de rosii
Postat de: Mama_Lizica in PastePui dinozaurii in apa clocotita si lasi sa fiarba cam 10 minute, pana se inmoaie. Intre timp, pui bulionul pe foc intr-o tigaie cu 1 lingurita de ulei si cand incepe sa sfaraie, adaugi musli....Citeste continuarea
Drob din organe de porc
Postat de: janet in Aperitive / GarnituriSpalam bine toate organele ,le fierbem si dupa ce s-au racit le dam prin masina de tocat.Compozitia rezultata,o amestecam cu ceapa si patrunjelul taiat marunt,condimentam cu sare,piper si...Citeste continuarea
Desert cu fructe la Doubletta
Postat de: epurasha2bb in DulciuriSe taie marul rosu pe jumatate si apoi se scoate cotorul.Se taie felii foarte subtiri, se stropesc cu zeama de lamaie si se presara zahar normal peste ele. Se incinge tigaia Doubletta si se pun...Citeste continuarea
Drob de pui
Postat de: ionix in Aperitive / GarnituriPipotele si inimile se spala bine, se curata de pielite si se pun la fiert cu putina sare. Se pun la fiert impreuna cu bucata de carne grasa. Ficatul de pui il spalam in cateva ape...Citeste continuarea
drob de pui
Postat de: ionela2682 in Puise spala bine ficatul si se alege de venisoarele vizibile ,se pune la fiert ,alaturi in alta oala fierbem si pieptul de pui,tocam verdeata,ceapa verde,usturoiul verde,mararul si patrunjelul iar...Citeste continuarea
Drob de ton
Postat de: adnas54 in Aperitive / GarnituriSe scurge tonul din conserve si raman cca 240 gr. net. Într-un castron se pune tonul, branza, sucul de lamaie si gasbenusurile. In zeama de la ton se dizolba amidonul se se adauga peste...Citeste continuarea
Drob cu ou si fara
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriMarubtaiele se spala bine si se pun la fiert in apa(ficatul si plamanul se pun mai tarziu ca fierb mai repede)cu vegeta si piper. cand sunt fiarte ,se scurge apa ramasa si se lasa la racit....Citeste continuarea
Drob de miel
Postat de: Ghinnni in Aperitive / GarnituriTe Pasti este obligatoriu sa prepari reteta de drob de miel ... ...spalam maruntaiele si le punem la fiert cu putina sare. Adaugam o ceapa pentru a mai lua din mirosul carnii... ...dupa ce...Citeste continuarea
Dahl cu cartofi dulci, spanac si...
Postat de: laylalala in Aperitive / GarnituriCu cateva ore inainte, pune lintea sa stea in apa apoi scurge-o. Intr-o cratita, pe foc potrivit, pune toate ingredientele in afara de spanac.Lasa sa fiarba 35-40 minute pana cand lintea si...Citeste continuarea
DROB CU MASLINE
Postat de: nadina73 in Aperitive / GarnituriSe spala bine pipotele si inimile si se pune la fiert cu putina sare Ficatu se curata bine apoi se spala si dupa ce sant fierte pipttele si inimile se ameteca toate si se pun impreuna cu putin...Citeste continuarea