A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dorada in crusta de sare la cuptor

Postat de: Bunica in Peste

Se spala pestele, se pune la scurs (nu se mai curata solzii) si in interiorul sau se pun apoi feliile de lamiie. Se amesteca sarea cu faina si apa. Pui hirtie de copt in tava, pestele se...Citeste continuarea

Desert Tort "Napoleon"

Postat de: anisoara in Torturi

Preparare a foilor se face dupa urmatoarea metoda :  http://www.bucataras.ro/retete/3213/pprepararea-aluatului-in-foi.html Acest aluat se prepara din timp si se lasa la frigider pentru...Citeste continuarea

Dovlecei fripti in usturoi

Postat de: epurasha2bb in Aperitive / Garnituri

Se curata dovlecelul de coaja, se taie pe jumatate dupa care taiati rondele.Lasati intr-un castronel cu lapte , sare, piper negru si usturoiul zdrobit. Apoi bateti oul cu faina si turnati peste...Citeste continuarea

Desert''inima neagra''

Postat de: epurasha2bb in Prajituri

Am batut albusurile spuma tare cu un praf de sare pana sta castronul intors fara sa curga, apoi am adaugat usor galbenusurile.Separat am amestecat intr-un castron faina cu zaharul, praful de copt,...Citeste continuarea

Dorada cu malai la cuptor si...

Postat de: nadina73 in Peste

Pestele se curata , apoi se spala foarte bine dupa care se taie in 4 bucati fiecare(depinde de marimea lui)deci vor fi 8 bucatele Se sareaza ,se pipereaza apoi se pune putin praf de usturoi...Citeste continuarea

Desert la minut

Postat de: pusikmea in Dulciuri

Se pune ciocolata intr-un ibric si se tine in apa fierbinte, pe foc, pana cand se topeste la baine - marin. Lasam sa se raceasca ciocolata. Intre timp radem pe razatoarea mare coaja de...Citeste continuarea

Desert Capsunica Vesela

Postat de: epurasha2bb in Prajituri

Se curata 1/2 dovleac de coaja si se taie cubulete, se presara zahar si scortisoara pe ele si se dau 10 minute la microunde.Se scoate dovleacul copt si se paseaza pana obtinem un piure.Lasam...Citeste continuarea

Dovlecei pane

Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri

Dovlecelul se spala,se curata de coaja si se taie felii rotunde putin mai grosute. ouale se bat bine cu piper ,vegeta si boia de ardei. fiecare felie de dovlecel se presara cu putina sare....Citeste continuarea

Dovlecei picanti cu carnaciori...

Postat de: vero_closca in Aperitive / Garnituri

se spala si se taie in sferturi dovleceii.se pun intr-un vas mai adanc si se amesteca cu usturoiul zdrobit,sare,piper,cimbru,chilli si ulei.se aseaza intr-un vas termorezistent,se pun si...Citeste continuarea

Dovleac copt

Postat de: lia in Dulciuri

Spalam si curatam dovleacul de samburi si-l taiem felii. Tapetam o tava cu hartie de copt si asezam feliile in ea. Pudram putina scortisora, repartizam bucatele de unt pe fiecare si punem tava in...Citeste continuarea

Desert Ursulet

Postat de: epurasha2bb in Mancare copii

Se spala orezul si se pune la fiert cu 3 parti lichid si anume 2 parti apa si o parte lapte.Se adauga 2 linguri de zahar.Apoi se lasa sa se umfle si sa fie pufos, cand e aproape gata se...Citeste continuarea

Delicii de mai-prajitura cu frisca...

Postat de: gaby_d in Prajituri

Separam albusurile de galbenusuri.Batem spuma albusurile cu zaharul pana se-ntepenesc in castron.Adaugam pe rand galbenusurile,esenta,faina-n ploaie si uleiul.(este un blat care nu mi-a dat gres...Citeste continuarea

Dovleac copt cu sferturi de ceapa

Postat de: laylalala in Aperitive / Garnituri

Se incalzeste cuptorul la 200ᵒC. Intr-un vas termorezistent se pun cubuletele de dovleac, se imprastie printre acestea sferturi de ceapa si se stropesc legumele cu uleiul de masline si mierea....Citeste continuarea

Dovlecei gratinati

Postat de: medioto59 in Aperitive / Garnituri

Dovleceii se taie pe lungimea  lor .Se scobesc.Se pun intr-un vas cu apa si putina sare si se dau in cateva clocote apoi se scot si se lasa la scurs.Separat, intr-o tigaie se soteaza ceapa...Citeste continuarea

Desert cornulete fragede

Postat de: izulika in Dulciuri

Se amesteca toate ingredientele pana se obtine un aluat tare care nu se lipeste de mana, apoi se acopera cu un servet si se lasa sa se odihneasca timp de 2 ore la temperatura camerei. Dupa cele 2...Citeste continuarea

Desert surpriza

Postat de: laylalala in Dulciuri

Se pune apa la fiert intr-o cratita mica.De adauga orezul impreuna cu batonul de scortisoara si pastaia de vanilie si se lasa sa fiarba pana se inmoaie. Se pune cate 1 lingurita gem de...Citeste continuarea

Drob de Craciun

Postat de: medioto59 in Aperitive / Garnituri

 Ficatul se pune la fiert in apa cu sare.Cand este gata fiert se scurge de apa si se trece prin masina de tocat impreuna cu carnea de poc,usturoiul si ceapa. Acest amestec se inabuse in...Citeste continuarea

Desert cu mere si gem de cirese

Postat de: medioto59 in Dulciuri

Merele se spala,se taie dupa bunul plac al fiecaruia fie in rondele,fasii sau cubulete( eu am ales variant fasii),se indeparteaza cotoarele. Se pun intr-un vas,se toarna apa peste ele cat sa le...Citeste continuarea

Desert crostoli

Postat de: miha in Dulciuri

Punem frisca intr-un castron, presaram un praf de sare, esenta de vanilie, apoi faina cate putin, pana obtinem un aluat elastic, ce se lucreaza usor. Pe masa putin infainata se intinde aluatul...Citeste continuarea

Dulceata de smochine

Postat de: vero_closca in Sirop / Compot

se spala si se usuca smochinele.din zahar si apa se prepara un sirop care se fierbe la foc mic ,se adauga smochinele intreci si se fierbe totul pana se leaga bine siropul.spre final se adauga...Citeste continuarea

Dorada cu legume in folie de...

Postat de: medioto59 in Peste

Se curata,se spala, se lasa la scurs pestele. Pe o folie de aluminiu unsa cu putin ulei se aseaza in straturi rondele de dovlecel, rondele de rosii, fasii de ardei gras si usturoi taiat....Citeste continuarea

Desert budinca de spaghete cu branza

Postat de: madi_marin in Prajituri

Se pune la fiert apa cu putina sare si un strop de ulei, apoi cand fierbe se adauga spaghetele rupte in jumatate. Se fierb bine, se scurg si se pun intr-un castron. Se adauga branza rasa, zaharul,...Citeste continuarea

Deep Dish Pizza

Postat de: Furnicuti in Pizza

Se pune faina intr-un vas mai mare, se face o groapa in mijloc in care se pune apa, sare, uleiul si maiaua sau drojdia uscata. Se incorporeaza faina in acest amestec si se framanata cam 10...Citeste continuarea

Dovleac la cuptor

Postat de: ramo_cata in Dulciuri

Am curatat dovleacul de seminte...l-am presarat cu zaharul vanilat peste tot,cu scortisoara si nucsoara,am uns feliile de dovleac cu unt ..le-am pus intr-o tava de yena,am adaugat apa si le-am...Citeste continuarea

Desert clovn

Postat de: nadina73 in Dulciuri

Se pune 250 ml apa si apoi se ameteca bine cu gelatina praf, dupa care se pune pe aragaz sa dea cateva clocote (vezi instructiunile de pe plic)apoi se toarna in formele dorite si se pune la...Citeste continuarea

dovlecei umpluti pt bebelusi

Postat de: pusikmea in Mancare copii

Spalam dovleceii, ii taiem pe jumatate, ii scobim  Tocam marunt carnea impreuna cu ceapa, ardeiul, rosia si verdeata, apoi le amestecam pe toate cu galbenusul de ou si orezul. umplem...Citeste continuarea

Desert cu capsuni

Postat de: bitza in Prajituri

Gelatina se pune la hidratat in cateva linguri de apa rece.Jumatate din cantitatea de capsuni se zdrobeste cu blenderul,se adauga iaurtul si se omogenizeaza. Gelatina o dizolvam la bain marie...Citeste continuarea

Deliciu cu capsuni si struguri

Postat de: pusikmea in Prajituri

pt inceput pregatim budinca conform instructiunilor de pe pachet, dupa care o dam la racit. intre timp inmuiem piscoturile in putin lapte si le punem sub forma de blat, dupa care le acoperim cu...Citeste continuarea

Drob de miel

Postat de: Ina in Oaie

Printre retetele de Pasti pe care le prepar se numara si aceasta reteta de drob de miel ... Se spala bine organele in apa rece. Organele de miel se taie pe lung, se spala in mai multe ape cu...Citeste continuarea

Desert rulada turceasca

Postat de: bitza in Prajituri

Jumatate din cantitatea de lapte o punem la fiert. Zaharul il amestecam cu faina, apoi "desfacem" totul cu restul de lapte rece. Cand laptele pus la fiert da in clocot, turnam...Citeste continuarea

Drob de miel

Postat de: burdulea56 in Aperitive / Garnituri

Organele se curata si se spala in apa rece. Traheea plamanilor, se elimina. Rinichii se scot din stratul de grasime care ii protejeaza, se taie in jumatati, se curata partea alba de la mijloc...Citeste continuarea

Dorada regala cu sos de ghimbir

Postat de: epurasha2bb in Peste

Se iau 2 pesti Dorada Regala proaspeti, se curata de aripioare, sira de oase si se indeparteaaza coada si capul obtinand 4 fileuri frumoase fara oase. Este un peste cu carne alba delicioasa....Citeste continuarea

Drob din organe de ied

Postat de: silvi0ara in Aperitive / Garnituri

Se pune carnea de ied si organele sa fiarba intr-o oala incapatoare,cu capacul pus,impreuna cu o foaie de dafin si cateva boabe de piper si ienibahar.Dupa ce sunt gata,se scot din apa,se lasa la...Citeste continuarea

Dovlecei cu patrunjel

Postat de: vero_closca in Aperitive / Garnituri

Speli dovleceii apoi ii tai cubulete si-i pui sa se caleasca in uleiul incins,pe foc iute. Ii lasi cat sa se rumeneasca usor,ii presari cu sare,piper si ii servesti cu mult patrunjel tocat fin...Citeste continuarea

Drob de pui

Postat de: pusikmea in Aperitive / Garnituri

Speli si cureti bine pipotele, inimile si ficateii si le pui la fiert in apa cu sare, dar fierbi ficateii separat. Intre timp, speli ceapa, usturoiul, mararul si patrunjelul si le...Citeste continuarea

Dorada umplut in lacu rosu

Postat de: nadina73 in Peste

Se curata pestele. Apoi se scoate carnea cu mare grija pentru a nu rupe pielea Carnea se fierbe in apa cu putina sare (se curata mai bine de oase), apoi se toaca bine ,dupa care se...Citeste continuarea

Dovlecei gratinati cu dresing de...

Postat de: Bunica in Aperitive / Garnituri

Se curata dovleceii de coaja, se spala,  se taie pe lungime, se ung cu ulei sare piper dupa gust. se pun in tava si se dau la cuptor la foc potrivit timp de 40 minute. Cat dovleceii stau...Citeste continuarea

Diverse... la gratar

Postat de: gaby_d in Mancaruri cu carne

carnea de porc,vita,pieptul de pui,se taie de marimi potrivite (mai groase decat snitelele)si se condimenteaza doar cu sare si piper gratarul se incinge,se "curata"cu o bucata de slaninuta apoi...Citeste continuarea

Dip cu ricotta, masline si ardei rosu

Postat de: Oana in Aperitive / Garnituri

Se amesteca intr-un bol branza, maslinele, ardeiul rosu, mararul taiat fin, ceapa verde taiata marunt si sarea. Se aseaza branza pe un platou, de jur imprejur paine prajita sau lipie in cazul meu-...Citeste continuarea

Drob din pulpa de porc si vitel

Postat de: dicarmencitta1957 in Mancaruri cu carne

Fierbem mai intai ouale,cel putin 10 sau 15 minute si apoi le lasam in apa rece.Separat tocam toate ingredientele,dupa care le amestecam bine cu mana intr-un recipient mai mare.Tocam toate...Citeste continuarea

Dinozauri cu musli si sos de rosii

Postat de: Mama_Lizica in Paste

Pui dinozaurii in apa clocotita si lasi sa fiarba cam 10 minute, pana se inmoaie. Intre timp, pui bulionul pe foc intr-o tigaie cu 1 lingurita de ulei si cand incepe sa sfaraie, adaugi musli....Citeste continuarea

Drob din organe de porc

Postat de: janet in Aperitive / Garnituri

Spalam bine toate organele ,le fierbem si dupa ce s-au racit le dam prin masina de tocat.Compozitia rezultata,o amestecam cu ceapa si patrunjelul taiat marunt,condimentam cu sare,piper si...Citeste continuarea

Desert cu fructe la Doubletta

Postat de: epurasha2bb in Dulciuri

Se taie marul rosu pe jumatate si apoi se scoate cotorul.Se taie felii foarte subtiri, se stropesc cu zeama de lamaie si se presara zahar normal peste ele. Se incinge tigaia Doubletta si se pun...Citeste continuarea

Drob de pui

Postat de: ionix in Aperitive / Garnituri

  Pipotele si inimile se spala bine, se curata de pielite si se pun la fiert cu putina sare. Se pun la fiert impreuna cu bucata de carne grasa. Ficatul de pui il spalam in cateva ape...Citeste continuarea

drob de pui

Postat de: ionela2682 in Pui

se spala bine ficatul si se alege de venisoarele vizibile ,se pune la fiert ,alaturi in alta oala fierbem si pieptul de pui,tocam verdeata,ceapa verde,usturoiul verde,mararul si patrunjelul iar...Citeste continuarea

Drob de ton

Postat de: adnas54 in Aperitive / Garnituri

Se scurge tonul din conserve si raman cca 240 gr. net. Într-un castron se pune tonul, branza, sucul de lamaie si gasbenusurile. In zeama de la ton se dizolba amidonul se se adauga peste...Citeste continuarea

Drob cu ou si fara

Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri

Marubtaiele se spala bine si se pun la fiert in apa(ficatul si plamanul se pun mai tarziu ca fierb mai repede)cu vegeta si piper. cand sunt fiarte ,se scurge apa ramasa si se lasa la racit....Citeste continuarea

Drob de miel

Postat de: Ghinnni in Aperitive / Garnituri

Te Pasti este obligatoriu sa prepari reteta de drob de miel ... ...spalam maruntaiele si le punem la fiert cu putina sare. Adaugam o ceapa pentru a mai lua din mirosul carnii... ...dupa ce...Citeste continuarea

Dahl cu cartofi dulci, spanac si...

Postat de: laylalala in Aperitive / Garnituri

Cu cateva ore inainte, pune lintea sa stea in apa apoi scurge-o. Intr-o cratita, pe foc potrivit, pune toate ingredientele in afara de spanac.Lasa sa fiarba 35-40 minute pana cand lintea si...Citeste continuarea

DROB CU MASLINE

Postat de: nadina73 in Aperitive / Garnituri

Se spala bine pipotele si inimile si se pune la fiert cu putina sare Ficatu se curata bine apoi se spala si dupa ce sant fierte pipttele si inimile se ameteca toate si se pun impreuna cu putin...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rasturnata cu prune, pere si banane

de oanapl 8

ieri la 17:37

Hotdog la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 12.09 la 16:13

Prăjitură cu mere - Fragedă și delicioasă

pe 12.09 la 15:29

Brioșe cu broccoli și brânză - Rețeta baby-friendly și gustoasă

pe 12.09 la 10:51

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]