Domino
Postat de: nadina73 in PrajituriSe ameteca toate pentru aluat si se imparte aluatu in 4 parti egale,apoi se intinde o faoia si se pune intr-o tava unsa si tapetata peste care se pune rahatul taiat felite foarte subtiri se aseaza...Citeste continuarea
Desert prajitura Noaptea venetiana
Postat de: nadina73 in PrajituriBlatul alb : Se bat albusurile spuma tare apoi se pune zaharul, nuca de cocos si faina. Se pune aluatul intr-o tava unsa si tapetata cu faina si se lasa deoparte, nu se pune inca la cuptor....Citeste continuarea
Drob de miel ( reteta mamei mele)
Postat de: Sylvia in Aperitive / GarnituriPreparare : se fierb bine maruntaiele si dupa ce se lasa la racit putin se toaca cu masina de tocat , prin sita marunta sa fie bine maruntite. Adaugam apoi ouale crude,...Citeste continuarea
Dovlecei pane
Postat de: ionix in Aperitive / GarnituriDovleceii se curata de coaja si se taie rondele subtirele. Rondele de dovlecel le condimentam cu sare, chilli si amestecul de ierburi. Dovlcelul condimentat se lasa la...Citeste continuarea
Dovlecei si vinete pane
Postat de: susu in Aperitive / GarnituriSe curata dovlecelul de coaja si daca doriti si vanata. Se taie felii foarte subtiri, se sareaza si se lasa la scurs pe un prosop. Se bat ouale cu vegeta si piper dupa gust. Dupa ce au stat 1/2...Citeste continuarea
Dovlecel pane-post
Postat de: nadina73 in Mancaruri de postSe curata dovlecei de coaja si se taie rondele nu foarte groase ,se sareaza se pipereaza apoi se trec faina amestecata cu apa minerala(lapte de soia) si putina sare dupa care se prajesc in ulei...Citeste continuarea
Dovlecei cu branza la cuptor
Postat de: susu in Aperitive / GarnituriSe curata dovlecelul, se da pe razatoarea mare si se stoarce. Branza de vaca faramitata se amesteca cu telemeaua de oaie data prin razatoarea mica si se condimenteaza cu putina vegeta si...Citeste continuarea
Desert crema de zahar ars cu mere...
Postat de: janet in PrajituriCum se prepara Desert crema de zahar ars cu mere reteta simpla si gustoasa Intr-o cratita de 3 litri punem 5 linguri de zahar si il punem sa se topeasca pe foc mic, pana devine de culoarea...Citeste continuarea
Desert Banane sau biscuiti prajiti
Postat de: ionela2682 in DulciuriSe stinge amoniacul in putin otet sau zeama de lamaie, dupa care se adauga restul de ingrediente si se mixeaza foarte bine. Se adauga faina cat sa iasa un aluat potrivit de tare. Se...Citeste continuarea
Double chocolate cheesecake
Postat de: laylalala in TorturiSfarama biscuitii si amesteca-i cu untul topit apoi preseaza acest amestec intr-o tava rotunda de 23 cm diametru.Bate branza Quark cu zaharul pudra, scortisoara si semintele de vanilie apoi adauga...Citeste continuarea
Desert prajitura cu mere si bezea
Postat de: nadina73 in PrajituriUmplutura: Merele se curata si se razuiesc prin razatoarea mare, apoi se calesc cu vanilia si zaharul, iar la final se pune scortisoara. Se rade coaja de la 1 lamaie, apoi se adauga si sucul....Citeste continuarea
Dovlecei pane
Postat de: medioto59 in Aperitive / GarnituriSe spala , se curata de coaja dovleceii, se taie rondele.Se presara cu sare si se lasa la scurs. Separat se face urmatorul amestec:se bat bine ouale cu putina sare si piper dupa care se...Citeste continuarea
Dansul lebedelor
Postat de: epurasha2bb in PrajituriSe fierbe apa cu uleiul pana clocoteste si apoi se adauga faina si se opreste focul, se lasa sa se raceasca putin a poi se adauga ouale pe rand amestecand bine.Apoi incingem cuptorul .Punem...Citeste continuarea
Desert rapid la pahar
Postat de: adnas54 in DulciuriPui Nutella, în partea de jos a borcanului. Bananele tăiat în felii si stropite putin cu zeama de lamaie sa nu se inegrasca, le aranjezi peste ciocolata. Decorezi cu faramituri de...Citeste continuarea
Desert scoruse
Postat de: nadina73 in DulciuriSe amesteca toate ingredientele, apoi se pune faina si se framanta 5-10 minute (trebuie sa fie un aluat moale cu care sa se poata lucra usor). Se intinde o foaie aproximativ 0,5 cm si se taie in...Citeste continuarea
Diplomat la pahar cu kiwi si portocale
Postat de: bitza in TorturiAm preparat crema conform instructiunilor de pe plic si am batut frisca.In fiecare pahar am faramitat cate un piscot peste care am pus 2 linguri de suc natural de porocala,apo crema,fructele...Citeste continuarea
Deliciu cu portocale
Postat de: susu in PrajituriSe freaca spuma untul la temperatura camerei. Ciocolata neagra se topeste la bain marie si se varsa peste unt. Se amesteca bine. Alunele si stafidele se hidrateaza in cognac. Nucile se dau prin...Citeste continuarea
Dovlecei umpluti
Postat de: ana in Mancare copiiFierbem carnea de pui o tocam si umplem dovlecelul scobit si curatat de coaja,ii facem capac din ardei . Il punem la fiert in apa si adaugam si ceapa.Cand e fiert dovlecelul punem 2 picaturi de...Citeste continuarea
Dinti de negru
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriGalbenusurile se fraca bine cu 170 gr zahar.peste ele adaugati margarina si frecati bine de tot. apoi se pune laptele,faina,cacaoa,praful de copt si esenta. se bat toate ingredientele bine ....Citeste continuarea
Dulceata de gutui
Postat de: bitza in Dulceata / GemGutuile se taie cubulete.In cratita in care urmeaza sa se faca dulceata se pune zaharul si apa la foc pana se leag,apoi se adauga gutuile taiate cubulete si se lasa la foc pana fierb.Cand au fiert...Citeste continuarea
Dulceata de gutui rase
Postat de: bitza in Dulceata / GemIntr-o cratita se pun gutuile rase,zaharul si apa si se pun pe foc(nu am facut sirop inainte) la flacara potrivita amestecand din cand in cand.Peste aprox 1 h am adaugat si lamaia taiata...Citeste continuarea
Donuts
Postat de: Anamaria7 in PrajituriDrojdia se moaie in laptele caldutz peste care se adauga un varf de cutit de zahar. Intr-un vas mare amestecam faina, sarea si zaharul, apoi adaugam si laptele cu drojdia si uleiul. Aluatul...Citeste continuarea
Dovlecel umplut cu rosii
Postat de: Anastasia in Mancaruri de postSe taie fisii subtiri dovlecelul si se prajeste la foc moderat pana devine un pic rumen,apoi se pune sa se scurga de ulei. Se prajeste rosia taiata rondele pana i-si schimba culoarea . Punem...Citeste continuarea
Desert cu mousse de ciocolata si...
Postat de: cccris in DulciuriAm taiat blatul in triunghiuri, am pus cite unul intr-un castronel, l-am insiropat, am adaugat mousse-ul de cicolata in care am strecurat ceva scortisoara, am ornat...Citeste continuarea
Dovlecei umpluti
Postat de: madi_marin in Mancaruri cu carneDovleceii se spala si se taie in jumatate. Eu i+am curatat ,,zebra,, cu dispozitivul de curatat legume ( ,,zebra,, adica o fasie curatata una nu). Se scobesc cu grija de miez cu o lingurita. Se...Citeste continuarea
Dulceata de portocale - dulce foc
Postat de: cccris in Dulceata / GemSe spala bine si se curata 4 portocalele mari de coaja. Se taie, cu un cutit mic, fiecare bucata de pulpa dintre pielite, deasupra unui castron...Citeste continuarea
Desert cu bostan "Soarele"
Postat de: anisoara in Dulciuri1. Se curata de coaja bostanul. Se taie in felii de grosimea 0.6-0.9 см 2. Se prajesc feliile de bostan pe tigaie la un foc domol pe o parte si alta timp de 4-5 minute. 3. Se racesc ....Citeste continuarea
Desertul "LAPTE DE PASARE"
Postat de: anisoara in DulciuriInainte de incepe prepararea desertului se pune la inmuiat gelatina cu 100 de gr de apa fiarta racita. Intr-un vas se separa 12 oua - albusurile de galbenusuri. Bolurile cu...Citeste continuarea
Desert prajitura "Noapte venetiana"
Postat de: Teo in PrajituriBlat : Se bat ouale cu zaharul. Se adauga uleiul, praful de copt, cacaua, ciocolata si se pune in tava tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptorul incins pentru 30 min. Se lasa sa se raceasca....Citeste continuarea
Dovlecei turcesti umpluti cu legume
Postat de: gusti in Mancaruri de postAm taiat dovleceii cu capac si cu ajutorul unei linguri i-am scobit, miezul punindu-l in cratita in care a fost preparat ghiveciul de legume. Am taiat ceapa marunt si am pus-o la inabusit in...Citeste continuarea
Dorada la cuptor
Postat de: gusti in Peste1. Pestele devine suculent la pregatirea la cuptor si isi va pastra o culoare atractiva daca se face la temperaturi mari 200-230 grade. 2. Tava se unge cu putin ulei 3. Legumele (rosiile,...Citeste continuarea
Dorada regala cu ghimbir si busuioc
Postat de: mihaelar63 in Pestese curata si se spala dorada regala . se fac crestaturi adanci pe partile laterale . se curata ceapa si usturoiul .ghimbirul il spalati. se feliaza rosia. ceapa,usturoiul si...Citeste continuarea
Dal Shorva- supa de linte indiana
Postat de: Brindusa in Supe/CiorbeSpala bine lintea si pune-o la fiert cu urmatoarele 6 ingrediente. Fierbe la foc mic pana ce lintea este fiarta. Scoate frunzele de dafin. Amesteca supa sau paseaz-o putin cu o lingura ca...Citeste continuarea
Dulceata de gutui
Postat de: mioritica in Dulceata / GemSE PUNE LA FIERT APA CU ZAHARUL SI LAMAIA PANA SE FACE CA UN SIROP,SE TOARNA GUTUILE.SE LASA PE FOC MAI PUTIN DE O ORA.DULCEATA SE PUNE FIERBINTE IN BURCANE.SE BAGA 15 MINUTE LA CUPTOR. Citeste continuarea
Desert Mulii - Degetele din clatite
Postat de: anisoara in DulciuriAmestecam branza de vaci cu ouale, sarea, zaharul vanilat, stafidele (dupa gust). Daca doriti sa fie umplutura dulce, o preparati cu acele ingrediente de mai sus, dace vreti sa obtineti o...Citeste continuarea
Dinte negru
Postat de: luminita20_2006 in PrajituriSe separa galbenusurile de albus. Galbenusurile se amesteca cu margarina moale si zaharul, zaharul vanilat;.apoi se adauga laptele, cacaoa si la final faina si praful de copt. Se unge tava cu...Citeste continuarea
Dulce de mere
Postat de: Michelle in Prajiturifacem un aluat nelipicios din oua,drojdie,margarina topita,zahar(dupa gust ,eu am pus cca 5 lg),vanilie,un pic de sare,si faina cat sa devina un luat usor de manevrat.Lasam la odihna pana ce...Citeste continuarea
Dovlecei umpluti
Postat de: yammy in Mancaruri de postSpalam dovleceii, ii curatam si ii taiem jumatati. Apoi, ii scobim . Calim in putin ulei ceapa si morcovul, apoi adaugam orezul, miezul de la dovleceii scobiti si acoperim totul cu 3 cesti de apa....Citeste continuarea
Drob de pui pentru Paste cea mai...
Postat de: rivka in PuiCum se prepara Drob de pui pentru Paste cea mai simpla si delicioasa reteta Se pun organele de pui (eu am folosit ficatei, dar se pot pune si inimi si pipote) impreuna cu pieptul de pui la...Citeste continuarea
Dip cu vanata si pasta tahini
Postat de: Adinuta in ClasiceVanata se inteapa frumos cu o furculita din loc in loc si se pune la copt in cuptorul incins. O intoarcem din cand in cand, sa nu se arda. Cand este gata, o scoatem pe o farfurie la racit....Citeste continuarea
Desert prajitura rapida
Postat de: liana_geicu in PrajituriSe fierb la bain-marie laptele cu zaharul si faina. Cand s-a ingrosat, se adauga zeama de la o lamaie, untul, zaharul. Se face un sirop din 10 linguri zahar, 500 ml apa, esenta de rom. Se...Citeste continuarea
Drob de pui
Postat de: ionix in Aperitive / GarnituriSe pun pipotele si inimile la fiert cu un praf de sare. Cand au fiert se dau la racit. Ficateii se fierb separate si la fel se dau la racit. Intre timp se toaca ceapa si se...Citeste continuarea
Degetele de pui
Postat de: luminita20_2006 in PuiPieptul de pui se taie betisoare cat un deget de groase, apoi se face un amesteca din chili, boia si rozmarin, sare si piper si se amesteca cu puiul. cantitatile e in functie de cat de picante sau...Citeste continuarea
Dulceata de gutui rase
Postat de: luminita20_2006 in ConserveSa va spun cate gutui am avut nu stiu am cantarit rezultatul final care a fost de 2 kg gutui rase. Pe acestea le-am pus intr-o oala si le-am dat la foc adaugand peste ele 2 kg de zahar si 1 l...Citeste continuarea
Desert prajitura cu crema de...
Postat de: adriana65 in PrajituriBlat : se separa albusurile de galbenusuri; galbenusurile se freaca cu ulei pana devin ca o maioneza subtire, albusurile se bat spuma tare cu zaharul, iar spre sfarsit se adauga apa. Se pune...Citeste continuarea
Dulceata/gem de mere,pere si gutui
Postat de: ramo_cata in Dulceata / GemAm curatat fructele de coaja si le-am dat pe razatoarea mare.Le-am pus intr-o cratita,am adaugat zaharul,sarea de lamaie si apa,le-am amestecat si le-am pus la fiert,prima jumatate de ora le-am...Citeste continuarea
Donuts la cuptor
Postat de: ala_oancea in DulciuriSe framanata un aluat moale din toate ingredientele. Se intinde o foaie pe suprafata presarata cu faina. Se decupeaza forme, se aseaza in tava pe hartie de copt si se tin la cuptor pana incep sa...Citeste continuarea
dulceata de gutui, mere si pere cu...
Postat de: ionix in Dulceata / Gemdaca nu ai un ceaun suficient de mare ar fi bine sa pui de doua ori la foc, asta in cazul in care faceti cantitatea asta asa mare :D Pe razatoarea mica se dau lamaile si portocale iar...Citeste continuarea
Dovlecei crocanti
Postat de: Oana in Aperitive / GarnituriDovleceii se spala, se curata si se taie bastonase, pe lung. Se presara cu sare si se lasa 15 minute sa iasa apa din ei, apoi se sterg cu hartie absorbanta. Iaurtul se amesteca cu uleiul si...Citeste continuarea
Dovlecei crocanti
Postat de: miha in Aperitive / GarnituriDovleceii ii curatam de coaja si ii taiem bastonase subtiri de 1-1.5 cm si presaram cu sare. Ii lasam vreo 10-15 minute, sa iasa apa din ei. Intre timp amestecam pesmetul cu fulgii de porumb...Citeste continuarea