Bulion de legume
Postat de: RuxyRux in SupeSe pun toate ingredientele in oala de supa si se fierb la foc mic tot in jur de 4 ore. Se strecoara si se tine la rece maxim 5 zile. Sau desigur se poate congela. Se vor obtine 2,5 l de...Citeste continuarea
Barcute matinale :)
Postat de: caroline in Aperitive / Garnituriouale se fierb 10 minute, apoi se lasa sub jet rece de apa. le decojim si le taiem in doua pe lung...eu nu am schimbat continutul oului ca ai mei copii nu ma iaveau rabdare. :) am presarat doar...Citeste continuarea
Bulion aromat
Postat de: susu in BulionRosiile se oparesc si se decojesc daca nu le treceti prin sita de la masina de tocat. Se dau prin masina de tocat sau mai bine eu le-am pasat cu mixerul iar busuiocul spalat impreuna cu frunzele...Citeste continuarea
Budincă de dovlecei
Postat de: adriana65 in Mancaruri de legumeDovleceii se taie felii subţiri. Se bat ouăle, se adaugă laptele, sare, piper şi la sfârşit smântâna. Făina se amestecă cu praful de copt apoi, uşor, se adaugă...Citeste continuarea
Bomboane Raffaello
Postat de: Poliana in DulciuriTopim untul cu smantana pe foc, si adaugam zaharul. Amestecam pana cand zaharul si untul sunt complet topite. Lasam putin la racorit cat timp ne ocupam de restul ingredientelor. Foile de...Citeste continuarea
Bulz
Postat de: Zamfira in Aperitive / GarnituriFierbem malaiul in apa cu sare. Intr-un vas punem putin ulei sau untura si combinam mamaliga cu branzele, pe straturi. Apoi punem totul in cuptor incins pentru 10-15 minute. Citeste continuarea
Briose cu ciocolata si ananas
Postat de: LALY in PrajituriIntr-un castron amestecam faina cu praful de copt si sarea. In alt vas amestecam ouale, apa, zaharul, iaurtul, laptele si sucul de lamaie. Amestecam pana cand zaharul este complet dizolvat....Citeste continuarea
Budinca cu orez si mere
Postat de: cris2711 in DulciuriPreparare: Din lapte,orez,sare si suc de la o lamaie se fierbe un orez cu lapte. Se lasa apoi sa se raceasca putin. Intre timp se taie merele in bucati mici sau piersicile ,dupa...Citeste continuarea
Banane caramelizate cu inghetata
Postat de: bahna_violeta in DulciuriPunem untul la topit cu o picatura de ulei de masline, apoi punem zaharul si apoi bananele le lasam pana se caramelizeaza, prind o crusta aurie. Le servim cu inghetata de vanilie.Pofta buna! Citeste continuarea
Bautura racoritoare de pepene
Postat de: danaioana in BauturiCuratati pepenele de samburi si coaja, dupa il taiati cubulete. Il puneti in blender pana obtineti sucul dupa adaugati zaharul si GATA.... aveti un suc racoritor perfect pentru o zi torida...Citeste continuarea
Borş ţărănesc de perişoare
Postat de: madi_marin in CiorbeSe curăţă legumele , se spală, apoi se toacă mărunt sau se rad pe răzătoarea cu ochiuri mari . Se pun la călit, fără cartofi, în puţin ulei, apoi se adaugă apă şi se...Citeste continuarea
Blackberry cupcakes
Postat de: Poliana in PrajituriCu ce sa incepem? Eu as zice cu blatul de cupcakes, pentru ca trebuie sa asteptam sa se raceasca complet inainte de ornare, si abia apoi imbucare :P Untul, ouale si laptele sa fie scoase din timp...Citeste continuarea
Briose cu cacao si ciocolata
Postat de: mamaieelena in PrajituriIn prima faza se vor amesteca faina,cacaoa,praful de copt,zaharul si vanilia,se vor amesteca foarte bine toate ca apoi sa se adauge uleiul si laptele iar la sfarsit ouale care se vor bate separat...Citeste continuarea
Brânzoaice
Postat de: elucubratiiculinare in DulciuriÎntr-un castron amestecăm drojdia cu zahărul, sarea, puțină apă călduță și 1-2 linguri făină. Lăsăm să-și dubleze volumul, apoi amestecăm cu ouăle, ulei, apa și adăugăm...Citeste continuarea
Banane coapte cu inghetata
Postat de: Zamfira in DulciuriUngem o tava cu unt, presaram pesmet din belsug. Curatam bananele de coaja, ii taiem in doua si-i asezam in tava. Peste banane dar si pe langa punem bucatele de unt. Peste banane presaram zahar...Citeste continuarea
Blueberry Cheesecake
Postat de: Poliana in PrajituriPentru inceput pregatim baza. Tapetam baza unei tavi cu diametrul de 24 cm cu hartie de copt. Biscuitii ii macinam la robot, si peste ei turnam untul topit. Punem compozitia pe fundul tavii si...Citeste continuarea
Budinca de paste din "resturi"!
Postat de: panacris in PastePastele se fierb conform instructiunilor, apoi se trec sub un jet de apa rece. Intre timp se taie bucatele parizerul, se prajeste usor in ulei de masline. Se tapeteaza un vas termorezistent cu...Citeste continuarea
Budinca de fasole verde
Postat de: Poliana in Mancaruri de legumeAm scris bacon in reteta, dar eu de fapt nu am folosit bacon, ghiciti ce? :D Nu aveam bacon in frigider si cum nu aveam chef sa-mi misc fundul pana la magazin (cred ca nici de timp nu dispuneam...Citeste continuarea
Briose cu morcov si dovlecel
Postat de: Poliana in Aperitive / GarnituriPrea mult de lucru nu avem la reteta asta, dupa cum am mai zis. Ce trebuie sa facem? In primul rand curatam morcovul si dovlecelul de coaja si le trecem prin razatoare.Morcovul pe razatoarea cu...Citeste continuarea
Budinca cu branza, spaghete si...
Postat de: merisor67 in DulciuriSe ard 3 linguri de zahar cu care se unge o forma de chec. Se pune apa la fiert cu putina sare, iar cand a dat primul clocot se pun spagetele. Cand sunt gata se strecoara si se trec prin apa...Citeste continuarea
Briose
Postat de: caroline in PrajituriIntr-un ibric topim la foc mic ciocolata impreuna cu margarina. Cand s-au topit am inchis focul si lasam sa se raceasca. Turnam aceasta compozitie intr-un bol si amestecam cu zaharul....Citeste continuarea
Barcuta cu fructe
Postat de: alba_zori in SalateSe spala coaja de pepene, se taie mijlocul in bucatele intr-un bol si se curata de seminte. Coaja ramasa se taie stil barcuta, dar lasand un centimetru de miez de pepene care va fi udat cu lichior...Citeste continuarea
Brioşe aperitiv
Postat de: madi_marin in Aperitive / GarnituriÎntr-un castron se amestecă laptele cu ouăle, untul topit (lichid) şi smântâna. Se adaugă făina cernută cu praful de copt, mezelul, caşcavalul si telemeaua rase, macul,...Citeste continuarea
Blueberries pie
Postat de: Oana in PrajituriAfinele se spala, se scurg bine, apoi se amesteca cu zaharul si faina. Pentru blat, se amesteca toate ingredientele, se pune aluatul in folie de plastic si se lasa la frigider 15 minute. Se...Citeste continuarea
Bors din ciuperci pleurotus
Postat de: Sidy in CiorbeCiupercile spalate se taie felii subtiri. Legumele se curata si se taie marunt. Ceapa se lasa intreaga. Morcovii si gogosarul se inabusa in doua linguri cu ulei in oala de ciorba. Adaugam...Citeste continuarea
Budinca de branza cu lapte de cocos
Postat de: privatelaura in PrajituriPastele se pun la fiert circa 10 min. Trebuie fierte mai bine, nu al dente. Dupa ce s-au fiert, se strecoara si se spala sub un jet de apa rece. Intr-un castron, se amesteca branza de vaci...Citeste continuarea
Budinca de macaroane
Postat de: antici_gabytza in DulciuriFierbem pastele dupa timpul indicat pe pachet (eu le-am fiert al dente)dupa care le trecem pe sub un jet de apa rece. Amestecam branza cu ouale batute,zaharul si coaja rasa de lamaie....Citeste continuarea
Branzoaice
Postat de: antici_gabytza in DulciuriSe amesteca faina cu sarea,se face gaura in mijloc si se adauga drojdia,putin lapte,mierea si se amesteca. Se adauga si restul de ingrediente si incepem sa framantam. La final framantam...Citeste continuarea
Briose cu ciocolata
Postat de: antici_gabytza in DulciuriMixam uleiul cu zaharul 3 min,adaugam treptat apa si otetul.Amestecam faina cu sarea,praful de copt si bicarbonatul(le cernem) si le incorporam in compozitie.Se aseaza hartiute de briose in tava...Citeste continuarea
Bulete de pui cu orez si mozzarella
Postat de: privatelaura in Mancaruri cu carneCuratam si spalam ceapa, usturoiul si patrunjelul si le tocam marunt. Intr-un bol, punem carnea si legumele tocate, sare si un ou si amestecam bine. Mazarea se fierbe 5 min cat se se inmoaie...Citeste continuarea
Budinca de dovlecei
Postat de: LadyCrs in Mancaruri de legumeSe curata si se spala dovleceii, apoi se taie rondele. Se condimenteaza cu sare si piper. Se rade telemeaua si se amesteca cu ouale si untul si se lasa la rece. Se intinde aluatul in asa fel incat...Citeste continuarea
Bulz cu branza de burduf si...
Postat de: merisor67 in Mancaruri cu carneAm facut o mamaliguta mai moale pe care nu am mai rasturnat-o pe platou. Am prjajit 4 oua, carnatii si micii mi-au ramas de la gratar, branza telemea am amestecat-o cu cea de burduf. Am uns...Citeste continuarea
Bombite cu spuma de branza si frisca
Postat de: privatelaura in PrajituriSe bat albusurile spuma, adaugam zaharul si se bat in continuare pana obtinem o bezea. Adaugam uleiul, faina si pesmetul si amestecam usor pana la omogenizare. Compozitia o turnam in forme de...Citeste continuarea
Baghete cu usturoi
Postat de: timea in PiineIdeal este ca toate ingredientele sa fie la temperatura camerei. Mai intai punem drojdia la dospit in laptele caldut amestecat cu o lingurita de zahar. Dureaza 10-15 min. Cernem faina si o...Citeste continuarea
Briose din albusuri
Postat de: sufletista in DulciuriBatem albusurile spuma cu un praf de sare,am adaugat zaharul si am mixat bine, adaugam uleiul ca la maioneza, adaugam laptele,coaja de lamaie si la final faina amestecata cu praful de copt...Citeste continuarea
Baclava cu zmeura
Postat de: sufletista in DulciuriAmestecam margarina lichida, ouale, zaharul, iaurtul, praful de copt si zaharul vanilat, Intr-o tava asezam jumatate din foile de placinta pe rand si le ungem pe fiecare cu amestecul pregatit,...Citeste continuarea
Budinca Yorkshire
Postat de: LadyCrs in Aperitive / GarnituriInainte sa ne apucam de preparare incalzim cuptorul la 250 de grade. Intindem uleiul in tava pe care o folosim si o introducem in cuptor. Batem ouale bine bine, adaugam sarea si turnam...Citeste continuarea
Bruschete cu rosii si telemea
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriPunem feliile de paine pe gratar le lasam maxim 1 minut pe fiecare parte. Separat s-au pregatit rosiile taiate cubulete, stropite cu ulei de masline si busuioc proaspat sau uscat. Telemeaua se...Citeste continuarea
Bombite delicioase
Postat de: privatelaura in PrajituriBriose albe Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se amesteca bine, bine. Se adauga faina si nuca de cocos, iar la sfarsit se amesteca si uleiul. Briose negre Se...Citeste continuarea
Briose cu finetti
Postat de: Elena_Daria in PrajituriIntr-un vas punem zaharul si ouale si mixam bine. Adaugam iaurtul si mixam in continuare, apoi adaugam in fir subtire uleiul. Cernem faina, o amestecam cu praful de copt si o adaugam peste...Citeste continuarea
Briose parfumate
Postat de: mena29 in PrajituriIntr-un castron spargem ouale, adaugam zaharul si vanilia, mixam bine ,adaugam laptele, uleiul, sucul si coaja rasa de lamaie, sarea, faina si praful de copt cernute. Amestecam bine cu mixerul,...Citeste continuarea
Bautura racoroasa de vara
Postat de: ela in CocktailCuratam piersicile de coaja si le taiem marunt. Punem in blender piersicile,gheata,inghetata si mierea si pornim blenderul cateva clipe. Servim imediat. Citeste continuarea
Budinca aperitiv din paste
Postat de: adasev12 in PenneIntai punem la fiert pastele cu multa apa, 1 l apa la 100 g paste e proportia corecta. Cand da in clocot punem o lingurita de sare, apoi pastele. Lasam sa fiarba 11 minute. Intre timp preparam...Citeste continuarea
Bulz cu oua ochiuri
Postat de: privatelaura in Aperitive / GarnituriSe pune la fiert apa cu sare. Cand incepe sa foiarba, se pune malaiul in ploaie (ce lapsus aveam :))) ) si se lasa putin la fiert, apoi incepem sa amestecam bine. Dupa ce s-a omogenizat,...Citeste continuarea
Black Clafoutis cu visine si capsune
Postat de: rhapsody in Prajituri1. Bateti ouale cu zaharul pana acestea se deschid la culoare. 2. Cerneti faina in compozitie si amestecati. 3. Adaugati laptele, esenta de vanilie si cacaoa cernuta (eu n-am cernut-o si au...Citeste continuarea
Black Mini-Pavlova
Postat de: rhapsody in Prajituri1. Bateti albusurile spuma cu un praf de sare! 2. Adaugati zaharul pudra treptat (cate 1 lg) si bateti pana se topeste. 3. Cerneti amidonul si incorporati-l in compozitie. 4. Puneti...Citeste continuarea
Briose vanilate
Postat de: danamatei in PrajituriSe mixeaza bine untul cu zaharul, apoi se adauga ouale si se mixeaza dupa fiecare (eu am mai scapat si cate 2-3). Separat amestecam faina cu laptele praf, un praf de sare, zaharul vanilat si...Citeste continuarea
Bruschete cu rosii si prosciutto crudo
Postat de: Toamna07 in Aperitive / GarnituriTaie rosiile bucati marisoare. Pune-le intr-o craticioara cu busuiocul taiat, otetul de vin rosu, uleiul de masline si putina sare si piper. Amesteca totul usor si lasa compozitia sa se odihneasca...Citeste continuarea
Bruschete cu Guacamole
Postat de: roxanabucataras in Aperitive / GarnituriAm taiat avocado pe jumate pe lung, am rasucit partile pt a se desprinde, am scos samburele si cu o lingura am scos miezul din avocado, l-am pus intr-un bol dupa care l-am pisat cat am putut de...Citeste continuarea
Batoane cu goji
Postat de: rhapsody in Dulciuri1. Batem albusurile spuma cu praful de sare. 2. Intr-un bol amestecam toate ingredientele. 3. Punem compozitia intr-o tava 30x25 cm tapetata cu hartie de copt. 4. Intindeti compozitia...Citeste continuarea

















