A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Budinca de orez cu gutui si crema...

Postat de: simona72 in Dulciuri

Spalam orezul in mai multe ape si-l punem la fiert impreuna cu sucul Cappy. Cand orezul este fiert dam deoparte craticioara si transferam orezul intr-un vas termorezistent, de yena am folosit eu,...Citeste continuarea

Bors de legume cu ciolan afumat

Postat de: merisor67 in Ciorbe

Pregatim intai ciolanul care fiind de la tara necesita mai multa fierbere decat cel din comert. Punem ciolanul la fiert in apa calda cat sa-l acopere si-l lasam sa fiarba pana da in 2-3...Citeste continuarea

Bezele umplute cu cremă de nuci

Postat de: panacris in Dulciuri

Albușurile se bat energic cu un praf de sare,  zahărul pudră vanilinat, până se obține o masă cremoasă. Apoi se adaugă nuca măcinată, aromele și se amesteca usor...Citeste continuarea

Banana Roll Cake

Postat de: Steffy in Torturi

Rulada: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, se adauga zaharul si se bate in continuare pana la topirea completa. Se adauga pe rand galbenusurile, apoi faina cernuta si...Citeste continuarea

Burek cu varză

Postat de: madi_marin in Aperitive / Garnituri

Varza se prepară sub formă de mâncare scăzută la cuptor, cu ceapă mai multă, boabe de piper ,foi de dafin şi pastă de roşii. Se lasă la răcit. Se unge uşor cu ulei  şi...Citeste continuarea

Bilute cu rom

Postat de: adasev12 in Dulciuri

Napolitanele si biscuitii  le-am dat la robot, apoi am adaugat margarina topita, nuca, esenta de rom, stafidele hidratate in apa calduta si rahatul taiat cubulete mici. Am amestecat bine...Citeste continuarea

Bombe - resturi de prajituri

Postat de: pusikmea in Prajituri

Nu am dat cantitati exacte pentru ca depinde de cate resturi aveti. Resturile si eugeniile sau biscuitii se zdrobesc, fie la robot, fie cu furculita si se amesteca. Se adauga unt sau...Citeste continuarea

Bradut de Craciun

Postat de: comanligia in Dulciuri

Intr-un vas se pune mierea ,  zaharul,untul,untura,si cele 2 linguri de lapte. Se pun la foc mic pana se omogenizeaza totul. Se ia de pe foc si se lasa la racit. Se adauga zeama de...Citeste continuarea

Bomboane aperitiv cu cascaval

Postat de: adnia in Aperitive / Garnituri

  1. Se taie cascavalul in cuburi mari, cat posibil de aceeasi marime. 2. Se desfac foile de placinta, una cate una, se ung cu putin ulei (sa nu se usuce imediat), se taie pe latul in...Citeste continuarea

Biluțe din brânză cu nuci pecan...

Postat de: Satisfyyourcravings in Aperitive / Garnituri

Iaurtul se amestecă cu sarea și se toarnă într-o sită acoperită cu tifon. Se așează sita deasupra unui bol și se strânge bine tifonul în jurul iaurtului. Se acoperă cu...Citeste continuarea

Biscuiti cu nutella

Postat de: caroline in Dulciuri

Punem intr-un bol faina si o amestecam cu oul intreg. Adaugam apoi crema de ciocolata si amestecam bine totul pana obtinem un aluat tare . Intindem aluatul cu ajutorul unui sucitor si...Citeste continuarea

Buturuga de Craciun

Postat de: RuxyRux in Prajituri

Cred ca daca ati citit ingredientele v-ati dat seama ca este crema de la prajitura minunata Carpati( multumesc Merisor drag) e a doua oara cand o prepar :) in cazul de fata am injumatatit...Citeste continuarea

Bulgarasi

Postat de: Valclaudia in Dulciuri

Am separat ingredientele in ordinea in care am pregatit acesti bulgarasi deliciosi. In boluri separate am amestecat ingredientele, (incepand cu ingredientele umede, adaugandu-le pe cele...Citeste continuarea

Biscuiti spritati

Postat de: alexa_elena in Dulciuri

 Amestecam faina cu praful de corp si zaharul, adaugam untura, ouale, aromele si framantam aluatul, trebuie sa fie moale , dar nelipicios. Fixam formele speciale pentru biscuiti pe masina de...Citeste continuarea

Batoane BOUNTY

Postat de: alexa_elena in Dulciuri

 Batem albusurile ,cu un praf de sare, pana devin o spuma tare, adaugam zaharul si mixam pana cand se dizolva, adaugam nuca de cocos si omogenizam compozitia. Compozitia se toarna intr-o...Citeste continuarea

Biscuiti cu portocala

Postat de: Dya in Dulciuri

Mixam untul cu zaharul, atat cat sa obtinem o consistenta spumoasa. Adaugam  apoi coaja rasa si sucul de portocala, ghimbirul si scortisoara. Omogenizam si punem praful de copt stins cu o...Citeste continuarea

Braduti cu ciocolata

Postat de: RuxyRux in Prajituri

Sunt fursecuri delicioase...insa ffff migaloase si am sa va spun si de ce :)...aluatul este manevrabil atunci cand este rece, deoarece la tempretaura camerei este fff moale si nu se poate...Citeste continuarea

Bradut de Craciun

Postat de: Corina33 in Dulciuri

Se amesteca faina cu praful de sare. Drojdia se freaca impreuna cu o lingurita de zahar si cateva linguri de lapte caldut, apoi se toarna peste faina si se lasa la dospit cateva minute. ...Citeste continuarea

Buturuga de Crăciun

Postat de: panacris in Dulciuri

Pentru ruladă: Se amestecă ouăle (întregi, bineînțeles fără coajă:D!) cu zahărul, cca. 20 de minute cu mixerul până își triplează voulumul. Apoi se adaugă...Citeste continuarea

Branza fondue cu rondele de cartofi...

Postat de: deyutzky in Aperitive / Garnituri

Feliile de paine le taiem cuburi. Usturoiul il curatam, il spalam si il dam prin razatoarea mica. Indepartam folia de aluminiu de pe vasul ceramic in care este branza si punem vasul in tava...Citeste continuarea

Biscuiti pentru cei dragi

Postat de: nadea68 in Dulciuri

Faina o amestecam cu amidonul si praful de copt,intr-un castron incapator. Adaugam ouale,galbenusurile,untul tinut la temperatura camerei,zaharul pudra si laptele.Framantam pana obtinem un...Citeste continuarea

Biscuiti Zebra

Postat de: ANNA_46 in Dulciuri

Untul, praful de sare si zaharul (cernut) se amesteca , adaugam faina cernuta, framantam. Impartim aluatul in doua parti egale.  La o parte din aluat  adaugam cacaua (cernuta...Citeste continuarea

Buche de Noel (tort ptr Craciun)

Postat de: doralinda72 in Torturi

Cu ajutorul mixerului, batem la o viteza media albusurile cu zaharul ca ptr bezea, pana devine dura.oprim mixerul, punem coaja de le lamaie, apoi galbenusurile care au fost amestecate putin...Citeste continuarea

Biscuiti cu lamaie pentru Craciun

Postat de: Lia1 in Prajituri

Aluatul fiind atat de simplu de alcatuit, n-aveam ce poze din timpul prepararii sa mai arat. ALUTUL 1. In cuva robotului mixeaza faina si untul taiat bucati mici pana devin ca un pesmet....Citeste continuarea

Branzoaice

Postat de: Luana in Dulciuri

Aluatul  Se amesteca faina cu uleiul si restul ingredientelor pana obtinem o coca  si lasam sa creasca. Intre timp facem umplutura . Amestecam branza  cu galbenusurile...Citeste continuarea

Bruschete cu ton

Postat de: Luana in Aperitive / Garnituri

Feliile de paine se prajesc. Ceapa se taie marunt si se amesteca cu maioneza si tonul scurs de ulei,sare, piper si se adauga peste painea prajita . Simplu si rapid . Citeste continuarea

Biscuiti pentru Mos Craciun

Postat de: nadea68 in Dulciuri

Foaia de tarta o tinem la temperatura camerei,dupa care o intindem. Cu ajutorul formelor pentru biscuiti decupam ce dorim. Eu am ales stelute si braduleti. Dupa ce le-am decupat le bagam la...Citeste continuarea

Budinca cu ceva fin pufos si cus-cus

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Ouale cu zaharul le frecam bine,adaugam zaharul vanilat,ceva fin,smantana,stafidele si omogenizam totul.Separat sfaramam biscuitii nu foarte marunt.Cus-cus-ul il punem in apa la fiert cca 7 min,il...Citeste continuarea

Biscuiti cu nuci

Postat de: andaoana in Prajituri

Margarina o mixam impreuna cu zaharul , pana cand devine ca o spuma . Adaugă galbenusul  şi mixează în continuare.  Nuca o macinam si o incorporam in aluat.  Punem...Citeste continuarea

Biscuiti cu ciocolata si ghimbir

Postat de: andaoana in Prajituri

  Ciocolata se rupe bucati si impreuna cu untul se topeste la bain-marie.  O lasam la racit. Razuim ghimbirul proaspat .  Intre timp, punem intr-un bol ouale si zaharul si...Citeste continuarea

Bomboane Rafaello

Postat de: andaoana in Prajituri

  Toate ingredientele le framantam bine intr-un bol, cu mana de preferinta dar se poate si cu o lingura de lemn  .  Cand obtinem un aluat omogen si dens , punem  la...Citeste continuarea

Basmati cu creveți

Postat de: CulinaryRainbow in Fructe de mare

Începem cu orezul pe care îl spălăm foarte bine în apă rece. De obicei eu folosesc o strecurătoare deasă pentru a lucra mai ușor. Lăsăm să se stoarcă bine apoi îl...Citeste continuarea

Biscuiti Linzer

Postat de: gabrielacuisine in Prajituri

Untul la temperatura camerei se freaca impreuna cu zaharul brun si cu cel alb pana devine cremos. Se adauga apoi cate un ou si se mixeaza bine dupa fiecare aditie. Adaugam si esenta de vanilie...Citeste continuarea

Babgulyas la ceaun

Postat de: CulinaryRainbow in Vita

   Se face o tocăniță din carnea de vită și ceapa tăiate cuburi. Se adaugă cățeii de usturoi întregi, apoi legumele tăiate după bunul plac, foile de dafin și jumătate...Citeste continuarea

Bomboane din biscuiți trase în...

Postat de: CulinaryRainbow in Dulciuri

Biscuiții se rup ca pentru salamul de biscuiți, laptele se înfierbântă și se topește zahărul în el, apoi se toarnă peste biscuiți. Se amestecă, iar apoi se adaugă și...Citeste continuarea

Bagheta crocanta cu usturoi copt si...

Postat de: merisor67 in Aperitive / Garnituri

Usturoiul l-am crestat la capat si l-am asezat intr-o forma de tarta. Am amestecat uleiul cu condimentele si l-am pus peste usturoi. Am desfacut vasul ceramic in care este branza, iar folia...Citeste continuarea

Bilute cu cocos

Postat de: rodicamaria in Dulciuri

Biscuitii se rup bucati si se pun in robot impreuna cu orezul expandat si se macina bine. Nutella si untul se topesc impreuna pe bain-marie si apoi se amesteca(cu mainile umede) cu biscuitii si...Citeste continuarea

Biscuiti de Craciun cu scortisoara...

Postat de: comanligia in Dulciuri

Biscuitii: Se topeste untul,apoi se amesteca intr-un bol zaharul,untul,scortisoara,oul. Se incorporeaza faina si pudra de migdale. Se amesteca toate,se formeaza o bila si se lasa...Citeste continuarea

Boema (de post)

Postat de: rhapsody in Mancaruri de post

Blat: 1. Preincalzim cuptorul la 190 °C. 2. Intr-un vas amestecam faina cu cacaoa, miezul de nuca (macinat si zdrobit) si cu zaharul.    3. Incorporam cu ajutorul unui...Citeste continuarea

Brioșe de post cu rahat și...

Postat de: CulinaryRainbow in Prajituri

Mixați zahărul cu ingredientele lichide. Adăugați praful de copt, bicarbonatul și esența de migdale. Continuați să mixați până când zahărul se dizolvă. Cerneți făina,...Citeste continuarea

Briose aperitiv cu branza si chimen

Postat de: simona72 in Aperitive / Garnituri

Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Lasam aluatul sa creasca la loc caldut 30 minute. Intre timp pregatim...Citeste continuarea

Bilute de branza cu marar, boia si...

Postat de: gusti in Aperitive / Garnituri

Telemeaua am dat-o pe razatoare si am amestecat-o cu crema de branza. Am adaugat si o lingura de smantana, pentru a omogeniza mai usor compozitia. Am pregatit condimentele pe blatul de lucru....Citeste continuarea

Budinca de orez cu prune

Postat de: ankyy in Mancare copii

Spalam orezul bine si il punem la fiert in lapte. Adaugam si zaharul si vanilia (zahar vanilat, esenta de vanilie sau semintele unui baton de vanilie) Dupa ce orezul este fiert, se ia deoparte...Citeste continuarea

Braduti cu ciocolata

Postat de: ankyy in Dulciuri

Untul se mixeaza cu zaharul pana se obtine o compozitie omogena si cremoasa iar zaharul este dizolvat. Se adauga uleiul, esenta de vanilie si oul, mixand in continuarea pana la omogenizare....Citeste continuarea

Basmati cu spanac și hrișcă

Postat de: CulinaryRainbow in Mancaruri de post

Orezul se spală bine și se lasă să se scurgă apa. Între timp, ceapa se taie mărunt și se călește în uleiul de palmier. Se adaugă orezul , apoi o cană și jumătate cu apă...Citeste continuarea

Budincă de griș cu lapte

Postat de: CulinaryRainbow in Dulciuri

Așa cum probabil știți deja, mare filosofie nu-i. :) Deci, fierbem grișul în lapte. Eu îl fierb mereu pe bain marie și amestec cu telul pentru amestecuri ușoare. Adăugăm coaja...Citeste continuarea

Branza fondue cu usturoi copt in...

Postat de: Dya in Aperitive / Garnituri

Incepem prin a pregati sosul de rosii astfel: in vasul cooker-ului asezam rosiile, capatana de usturoi taiata la unul din capete, pana aproape de baza, avand grija sa nu se desfaca, asa ca la mine...Citeste continuarea

Bilute de cacao

Postat de: mada91 in Dulciuri

1.Amestecam laptele praf, zaharul pudra, untul si cacaua si omogenizam bine. 2.Compozitia rezultata o dam la frigider 45 de minute. 3.Dupa formam bilute in care punem cate o aluna si le dam...Citeste continuarea

Briose cu ciocolata si ghimbir

Postat de: ianculubita in Dulciuri

Topim ciocolata intr-un vas pe foc mic impreuna cu untul iar dupa ce dam deoparte,adaugam coniacul si esenta de rom;intr-un bol,amestecam galbenusurile cu putin zahar,coaja de la citrice si...Citeste continuarea

Borș de vițel cu multe rădăcinoase

Postat de: panacris in Ciorbe

Rasolul porționat se pune la fiert în oala sub presiune cu apă rece, foi de dafin sare și piper boabe, cca. 30 de minute după ce a început fluieratul. Între timp se curăță...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]