Budinca de orez cu gutui si crema...
Postat de: simona72 in DulciuriSpalam orezul in mai multe ape si-l punem la fiert impreuna cu sucul Cappy. Cand orezul este fiert dam deoparte craticioara si transferam orezul intr-un vas termorezistent, de yena am folosit eu,...Citeste continuarea
Bors de legume cu ciolan afumat
Postat de: merisor67 in CiorbePregatim intai ciolanul care fiind de la tara necesita mai multa fierbere decat cel din comert. Punem ciolanul la fiert in apa calda cat sa-l acopere si-l lasam sa fiarba pana da in 2-3...Citeste continuarea
Bezele umplute cu cremă de nuci
Postat de: panacris in DulciuriAlbușurile se bat energic cu un praf de sare, zahărul pudră vanilinat, până se obține o masă cremoasă. Apoi se adaugă nuca măcinată, aromele și se amesteca usor...Citeste continuarea
Banana Roll Cake
Postat de: Steffy in TorturiRulada: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, se adauga zaharul si se bate in continuare pana la topirea completa. Se adauga pe rand galbenusurile, apoi faina cernuta si...Citeste continuarea
Burek cu varză
Postat de: madi_marin in Aperitive / GarnituriVarza se prepară sub formă de mâncare scăzută la cuptor, cu ceapă mai multă, boabe de piper ,foi de dafin şi pastă de roşii. Se lasă la răcit. Se unge uşor cu ulei şi...Citeste continuarea
Bilute cu rom
Postat de: adasev12 in DulciuriNapolitanele si biscuitii le-am dat la robot, apoi am adaugat margarina topita, nuca, esenta de rom, stafidele hidratate in apa calduta si rahatul taiat cubulete mici. Am amestecat bine...Citeste continuarea
Bombe - resturi de prajituri
Postat de: pusikmea in PrajituriNu am dat cantitati exacte pentru ca depinde de cate resturi aveti. Resturile si eugeniile sau biscuitii se zdrobesc, fie la robot, fie cu furculita si se amesteca. Se adauga unt sau...Citeste continuarea
Bradut de Craciun
Postat de: comanligia in DulciuriIntr-un vas se pune mierea , zaharul,untul,untura,si cele 2 linguri de lapte. Se pun la foc mic pana se omogenizeaza totul. Se ia de pe foc si se lasa la racit. Se adauga zeama de...Citeste continuarea
Bomboane aperitiv cu cascaval
Postat de: adnia in Aperitive / Garnituri1. Se taie cascavalul in cuburi mari, cat posibil de aceeasi marime. 2. Se desfac foile de placinta, una cate una, se ung cu putin ulei (sa nu se usuce imediat), se taie pe latul in...Citeste continuarea
Biluțe din brânză cu nuci pecan...
Postat de: Satisfyyourcravings in Aperitive / GarnituriIaurtul se amestecă cu sarea și se toarnă într-o sită acoperită cu tifon. Se așează sita deasupra unui bol și se strânge bine tifonul în jurul iaurtului. Se acoperă cu...Citeste continuarea
Biscuiti cu nutella
Postat de: caroline in DulciuriPunem intr-un bol faina si o amestecam cu oul intreg. Adaugam apoi crema de ciocolata si amestecam bine totul pana obtinem un aluat tare . Intindem aluatul cu ajutorul unui sucitor si...Citeste continuarea
Buturuga de Craciun
Postat de: RuxyRux in PrajituriCred ca daca ati citit ingredientele v-ati dat seama ca este crema de la prajitura minunata Carpati( multumesc Merisor drag) e a doua oara cand o prepar :) in cazul de fata am injumatatit...Citeste continuarea
Bulgarasi
Postat de: Valclaudia in DulciuriAm separat ingredientele in ordinea in care am pregatit acesti bulgarasi deliciosi. In boluri separate am amestecat ingredientele, (incepand cu ingredientele umede, adaugandu-le pe cele...Citeste continuarea
Biscuiti spritati
Postat de: alexa_elena in DulciuriAmestecam faina cu praful de corp si zaharul, adaugam untura, ouale, aromele si framantam aluatul, trebuie sa fie moale , dar nelipicios. Fixam formele speciale pentru biscuiti pe masina de...Citeste continuarea
Batoane BOUNTY
Postat de: alexa_elena in DulciuriBatem albusurile ,cu un praf de sare, pana devin o spuma tare, adaugam zaharul si mixam pana cand se dizolva, adaugam nuca de cocos si omogenizam compozitia. Compozitia se toarna intr-o...Citeste continuarea
Biscuiti cu portocala
Postat de: Dya in DulciuriMixam untul cu zaharul, atat cat sa obtinem o consistenta spumoasa. Adaugam apoi coaja rasa si sucul de portocala, ghimbirul si scortisoara. Omogenizam si punem praful de copt stins cu o...Citeste continuarea
Braduti cu ciocolata
Postat de: RuxyRux in PrajituriSunt fursecuri delicioase...insa ffff migaloase si am sa va spun si de ce :)...aluatul este manevrabil atunci cand este rece, deoarece la tempretaura camerei este fff moale si nu se poate...Citeste continuarea
Bradut de Craciun
Postat de: Corina33 in DulciuriSe amesteca faina cu praful de sare. Drojdia se freaca impreuna cu o lingurita de zahar si cateva linguri de lapte caldut, apoi se toarna peste faina si se lasa la dospit cateva minute. ...Citeste continuarea
Buturuga de Crăciun
Postat de: panacris in DulciuriPentru ruladă: Se amestecă ouăle (întregi, bineînțeles fără coajă:D!) cu zahărul, cca. 20 de minute cu mixerul până își triplează voulumul. Apoi se adaugă...Citeste continuarea
Branza fondue cu rondele de cartofi...
Postat de: deyutzky in Aperitive / GarnituriFeliile de paine le taiem cuburi. Usturoiul il curatam, il spalam si il dam prin razatoarea mica. Indepartam folia de aluminiu de pe vasul ceramic in care este branza si punem vasul in tava...Citeste continuarea
Biscuiti pentru cei dragi
Postat de: nadea68 in DulciuriFaina o amestecam cu amidonul si praful de copt,intr-un castron incapator. Adaugam ouale,galbenusurile,untul tinut la temperatura camerei,zaharul pudra si laptele.Framantam pana obtinem un...Citeste continuarea
Biscuiti Zebra
Postat de: ANNA_46 in DulciuriUntul, praful de sare si zaharul (cernut) se amesteca , adaugam faina cernuta, framantam. Impartim aluatul in doua parti egale. La o parte din aluat adaugam cacaua (cernuta...Citeste continuarea
Buche de Noel (tort ptr Craciun)
Postat de: doralinda72 in TorturiCu ajutorul mixerului, batem la o viteza media albusurile cu zaharul ca ptr bezea, pana devine dura.oprim mixerul, punem coaja de le lamaie, apoi galbenusurile care au fost amestecate putin...Citeste continuarea
Biscuiti cu lamaie pentru Craciun
Postat de: Lia1 in PrajituriAluatul fiind atat de simplu de alcatuit, n-aveam ce poze din timpul prepararii sa mai arat. ALUTUL 1. In cuva robotului mixeaza faina si untul taiat bucati mici pana devin ca un pesmet....Citeste continuarea
Branzoaice
Postat de: Luana in DulciuriAluatul Se amesteca faina cu uleiul si restul ingredientelor pana obtinem o coca si lasam sa creasca. Intre timp facem umplutura . Amestecam branza cu galbenusurile...Citeste continuarea
Bruschete cu ton
Postat de: Luana in Aperitive / GarnituriFeliile de paine se prajesc. Ceapa se taie marunt si se amesteca cu maioneza si tonul scurs de ulei,sare, piper si se adauga peste painea prajita . Simplu si rapid . Citeste continuarea
Biscuiti pentru Mos Craciun
Postat de: nadea68 in DulciuriFoaia de tarta o tinem la temperatura camerei,dupa care o intindem. Cu ajutorul formelor pentru biscuiti decupam ce dorim. Eu am ales stelute si braduleti. Dupa ce le-am decupat le bagam la...Citeste continuarea
Budinca cu ceva fin pufos si cus-cus
Postat de: Constelatialeu in DulciuriOuale cu zaharul le frecam bine,adaugam zaharul vanilat,ceva fin,smantana,stafidele si omogenizam totul.Separat sfaramam biscuitii nu foarte marunt.Cus-cus-ul il punem in apa la fiert cca 7 min,il...Citeste continuarea
Biscuiti cu nuci
Postat de: andaoana in PrajituriMargarina o mixam impreuna cu zaharul , pana cand devine ca o spuma . Adaugă galbenusul şi mixează în continuare. Nuca o macinam si o incorporam in aluat. Punem...Citeste continuarea
Biscuiti cu ciocolata si ghimbir
Postat de: andaoana in PrajituriCiocolata se rupe bucati si impreuna cu untul se topeste la bain-marie. O lasam la racit. Razuim ghimbirul proaspat . Intre timp, punem intr-un bol ouale si zaharul si...Citeste continuarea
Bomboane Rafaello
Postat de: andaoana in PrajituriToate ingredientele le framantam bine intr-un bol, cu mana de preferinta dar se poate si cu o lingura de lemn . Cand obtinem un aluat omogen si dens , punem la...Citeste continuarea
Basmati cu creveți
Postat de: CulinaryRainbow in Fructe de mareÎncepem cu orezul pe care îl spălăm foarte bine în apă rece. De obicei eu folosesc o strecurătoare deasă pentru a lucra mai ușor. Lăsăm să se stoarcă bine apoi îl...Citeste continuarea
Biscuiti Linzer
Postat de: gabrielacuisine in PrajituriUntul la temperatura camerei se freaca impreuna cu zaharul brun si cu cel alb pana devine cremos. Se adauga apoi cate un ou si se mixeaza bine dupa fiecare aditie. Adaugam si esenta de vanilie...Citeste continuarea
Babgulyas la ceaun
Postat de: CulinaryRainbow in VitaSe face o tocăniță din carnea de vită și ceapa tăiate cuburi. Se adaugă cățeii de usturoi întregi, apoi legumele tăiate după bunul plac, foile de dafin și jumătate...Citeste continuarea
Bomboane din biscuiți trase în...
Postat de: CulinaryRainbow in DulciuriBiscuiții se rup ca pentru salamul de biscuiți, laptele se înfierbântă și se topește zahărul în el, apoi se toarnă peste biscuiți. Se amestecă, iar apoi se adaugă și...Citeste continuarea
Bagheta crocanta cu usturoi copt si...
Postat de: merisor67 in Aperitive / GarnituriUsturoiul l-am crestat la capat si l-am asezat intr-o forma de tarta. Am amestecat uleiul cu condimentele si l-am pus peste usturoi. Am desfacut vasul ceramic in care este branza, iar folia...Citeste continuarea
Bilute cu cocos
Postat de: rodicamaria in DulciuriBiscuitii se rup bucati si se pun in robot impreuna cu orezul expandat si se macina bine. Nutella si untul se topesc impreuna pe bain-marie si apoi se amesteca(cu mainile umede) cu biscuitii si...Citeste continuarea
Biscuiti de Craciun cu scortisoara...
Postat de: comanligia in DulciuriBiscuitii: Se topeste untul,apoi se amesteca intr-un bol zaharul,untul,scortisoara,oul. Se incorporeaza faina si pudra de migdale. Se amesteca toate,se formeaza o bila si se lasa...Citeste continuarea
Boema (de post)
Postat de: rhapsody in Mancaruri de postBlat: 1. Preincalzim cuptorul la 190 °C. 2. Intr-un vas amestecam faina cu cacaoa, miezul de nuca (macinat si zdrobit) si cu zaharul. 3. Incorporam cu ajutorul unui...Citeste continuarea
Brioșe de post cu rahat și...
Postat de: CulinaryRainbow in PrajituriMixați zahărul cu ingredientele lichide. Adăugați praful de copt, bicarbonatul și esența de migdale. Continuați să mixați până când zahărul se dizolvă. Cerneți făina,...Citeste continuarea
Briose aperitiv cu branza si chimen
Postat de: simona72 in Aperitive / GarnituriAluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Lasam aluatul sa creasca la loc caldut 30 minute. Intre timp pregatim...Citeste continuarea
Bilute de branza cu marar, boia si...
Postat de: gusti in Aperitive / GarnituriTelemeaua am dat-o pe razatoare si am amestecat-o cu crema de branza. Am adaugat si o lingura de smantana, pentru a omogeniza mai usor compozitia. Am pregatit condimentele pe blatul de lucru....Citeste continuarea
Budinca de orez cu prune
Postat de: ankyy in Mancare copiiSpalam orezul bine si il punem la fiert in lapte. Adaugam si zaharul si vanilia (zahar vanilat, esenta de vanilie sau semintele unui baton de vanilie) Dupa ce orezul este fiert, se ia deoparte...Citeste continuarea
Braduti cu ciocolata
Postat de: ankyy in DulciuriUntul se mixeaza cu zaharul pana se obtine o compozitie omogena si cremoasa iar zaharul este dizolvat. Se adauga uleiul, esenta de vanilie si oul, mixand in continuarea pana la omogenizare....Citeste continuarea
Basmati cu spanac și hrișcă
Postat de: CulinaryRainbow in Mancaruri de postOrezul se spală bine și se lasă să se scurgă apa. Între timp, ceapa se taie mărunt și se călește în uleiul de palmier. Se adaugă orezul , apoi o cană și jumătate cu apă...Citeste continuarea
Budincă de griș cu lapte
Postat de: CulinaryRainbow in DulciuriAșa cum probabil știți deja, mare filosofie nu-i. :) Deci, fierbem grișul în lapte. Eu îl fierb mereu pe bain marie și amestec cu telul pentru amestecuri ușoare. Adăugăm coaja...Citeste continuarea
Branza fondue cu usturoi copt in...
Postat de: Dya in Aperitive / GarnituriIncepem prin a pregati sosul de rosii astfel: in vasul cooker-ului asezam rosiile, capatana de usturoi taiata la unul din capete, pana aproape de baza, avand grija sa nu se desfaca, asa ca la mine...Citeste continuarea
Bilute de cacao
Postat de: mada91 in Dulciuri1.Amestecam laptele praf, zaharul pudra, untul si cacaua si omogenizam bine. 2.Compozitia rezultata o dam la frigider 45 de minute. 3.Dupa formam bilute in care punem cate o aluna si le dam...Citeste continuarea
Briose cu ciocolata si ghimbir
Postat de: ianculubita in DulciuriTopim ciocolata intr-un vas pe foc mic impreuna cu untul iar dupa ce dam deoparte,adaugam coniacul si esenta de rom;intr-un bol,amestecam galbenusurile cu putin zahar,coaja de la citrice si...Citeste continuarea
Borș de vițel cu multe rădăcinoase
Postat de: panacris in CiorbeRasolul porționat se pune la fiert în oala sub presiune cu apă rece, foi de dafin sare și piper boabe, cca. 30 de minute după ce a început fluieratul. Între timp se curăță...Citeste continuarea



















