Amintiri din copilarie sarmalute cu...
Postat de: karmen in VitaSe taie ceapa, si mararul marunt. Intr-o tigaie se incinge uleiul si se pune ceapa la calit 2-3 min, apoi se adauga orezul spalat si scurs si se lasa la calit tot 2-3 min.Se pune sare, piper si...Citeste continuarea
Amintiri din copilarie - Pacaliciul...
Postat de: klausenburger in Mancare copii1. Fierbeti cus-cus-ul dupa indicatiile aflate pe ambalaj, apoi turnati peste el un pahar cu apa rece si mai lasati-l in apa 15-20 de minute sa se infoaie. 2. Taiati bucatele carnea, ardeii,...Citeste continuarea
Amintiri din copilarie - Gustul...
Postat de: klausenburger in Mancare copiiFierbeti taieteii dupa instructiunile de pe pachet; intr-o craticioara caliti foarte putin pesmetul si zaharul, pana cand pesmetul isi schimba putin culoarea; adaugati in pesmet taieteii...Citeste continuarea
Alba ca Zapada
Postat de: miha in PrajituriFoi: Ouale le mixam cu un praf de sare si cu zaharul pana devin ca o crema.Adaugam uleiul cate putin,apoi bicarbonatul stuns cu zeama de lamaie.Adaugam si laptele.In compozitia obtinuta...Citeste continuarea
Ananas caramelizat
Postat de: meosiris in Dulciuri-Se curata ananasul apoi se taie pe lung in patru bucati si se curata cotorul. -Fiecare bucata se unge cu miere si se presara cu scortisoara dupa gust,apoi deasupra se pune o folie si se tine la...Citeste continuarea
Aspic din legume
Postat de: meosiris in Aperitive / Garnituri-Morcovii cubulete se pun la fiert. -Mazarea se fierbe separat. -Ciupercile se taie felii subtiri,iar cand morcovii si mazarea au fiert, se pun impreuna cu porumbul si ardeiul, dupa care se mai...Citeste continuarea
Aripioare cu crusta crocanta
Postat de: meosiris in Pui-Eu am fiert aripioarele,apoi le-am scos si le-am lasat putin sa se raceasca. -Intre timp am batut oul,apoi i-am adaugat usturoiul pisat,sare,piper si putin delikat.Am omogenizat bine. -Apoi...Citeste continuarea
Amintiri culinare - Savarina cu...
Postat de: klausenburger in Prajituri1. Bateti spuma 5 albusuri cu 5 linguri de zahar si cand ati obtinut o spuma tare, adaugati galbenusurile si pesmetul. Puneti la copt intr-o tava de muffins, in care ati pus formele de hartie...Citeste continuarea
Ardei bulgaresc la borcan
Postat de: Oana in MuraturiEste bine sa cumparati ardei verde si rosu, sa arate bine borcanele :) Se spala ardeiul. Se prepara saramura amestecand toate ingredientele intr-o oala mare si se pune la foc. Cand clocoteste se...Citeste continuarea
Ardei copti
Postat de: Oana in SalateSe aleg ardeii grasi lunguieti pentru ca se coc uniform. Se spala si se sterg bine, apoi se pun pe o tabla incinsa si se coc pe flacara aragazului. Se intorc pe toate partile. Se scot apoi...Citeste continuarea
Ardei umplut cu orez si ciuperci
Postat de: Lily_Musat in Mancaruri de postArdeiul gras il curatam de seminte, il spalam, coditele de la ciuperci le tocam marunt, ceapa o tocam marunt, orezul il spalam in cateva ape. Intr-o tigaie punem putin ulei si calim ceapa cu...Citeste continuarea
ARIPIOARE DE PUI CU GARNITURA PICANTA
Postat de: Roda in Pui1.Aripioarele spalate se sterg cu un prosop de bucatarie ,apoi se freca cu condimentele picante pentru carne de pui .Intr-o tigaie de teflon,se pune o lingura de ulei, se lasa sa se...Citeste continuarea
Ardei umplut
Postat de: ramo_cata in Mancaruri cu carneAm tocat carnea ,ceapa,cartofii la robot.Am amestecat-o cu cele 2 oua,un pumn de orez,sare si piper dupa gust. Am curatat ardeii de seminte,i-am spalat si i-am lasat cateva minute la scurs....Citeste continuarea
Aricei cu ciocolata
Postat de: Sabina in PrajituriBlatul ii faramitam, il amestecam cu untul, nuca, biscuiti si esenta de rom, framantam bine bine. Compozitia trebuie sa fie destul de consistenta, sa poata fi modelata. Formam ariciei, ii dam prin...Citeste continuarea
Ardei umpluti
Postat de: miha in PuiArdeii se spala,se scot cotoarele,se scutura de seminte si se lasa cu gura in jos sa se scurga. Carnea o tocam impreuna cu verdeata,ou,morcov,sare,piper si cimbru. Ceapa o calim putin in...Citeste continuarea
Aripioare pane
Postat de: luminita20_2006 in PuiAripioarele se spala si se lasa la uscat pe un prosop. Batem ouale cu sare si piper, adaugam faina si un pic de lapte daca aveti prin casa astfel incat sa obtinem o compozitie de consistenta...Citeste continuarea
Amandina
Postat de: yammy in PrajituriPt blat: -Bati albusurile spuma cu sarea, 5 lg de apa si zaharul. Adaugi cacaoa, cele 7 galbenusuri batute separat si faina. Amesteci toate ingredientele cu mixerul, apoi torni compozitia in tava...Citeste continuarea
Ardei capia cu branza si verdeata
Postat de: Oana in Aperitive / GarnituriArdeiul se spala si se curata, apoi se taie in bucati (asa...de doua degete :)) ) branza de vaci se freaca cu smantana, ceapa verde tocata foarte fin si mararul tocat. Se condimenteaza dupa...Citeste continuarea
Alba ca zapada
Postat de: luminita20_2006 in PrajituriPentru foi : Toate ingredientele se amesteca bine si se adauga faina obtinand un aluat ca pentru biscuiti si se lasa sa `se odihneasca 30 min. Apoi impartim coca in 4 parti si le coacem...Citeste continuarea
Alba ca zapada
Postat de: Oana in PrajituriIntai vom face crema pentru ca trebuie apoi s-o lasam la racit, timp in care vom face foile. Laptele se pune la fiert si cand clocoteste adaugam faina amestecata cu zaharul si invartim in...Citeste continuarea
Aperitive
Postat de: Oana in Aperitive / Garnituri1. Platou cu rulada de cascaval , rulouri cu sunca de praga cu salata de cruditati , ardei umpluti cu crema de branza , acordeoane de rosii umplute cu salata de vinete . 2. Platou...Citeste continuarea
Aperitiv rulada de cascaval
Postat de: Oana in Aperitive / GarnituriRulada are un gust mai special cu Ementaler, dar se poate face si cu cascaval Hohland Clasic, o bucata de 300 g. Cum procedam: bucata de cascaval o introducem intr-un vas cu apa clocotita, cu...Citeste continuarea
Ananas si mere prajite
Postat de: Oana in DulciuriFructele le curatam de coaja, le spalam si le taiem rondele. In desertul de la restaurant era si banana, deci puteti face si cu banana daca va place, o taiati pe jumatate. Se face un amestec...Citeste continuarea
Aripioare de pui pane reteta simpla...
Postat de: Oana in PuiCum se prepara Aripioare de pui pane reteta simpla si delicioasa Se aleg aripioare mai mari si se taie mai intai pe jumate, apoi se usuca si ele pe un prosop de hartie. Se amesteca...Citeste continuarea
Am vopsit oua, cititi pasii parcursi
Postat de: gusti in Aperitive / GarnituriVom arata pasii pentru 3 tipuri de vopsite: - cu vopsea clasica speciala pentru oua - cu hirtie creponata - cu ingrediente naturale (am incercat cu sfecla rosie si spanac) Din...Citeste continuarea
Amandine
Postat de: Oana in PrajituriReteta am gasit-o aici . Mai intai incingem cuptorul si pregatim ingredientele. Atentie sa nu scapati ouale pe gresie, cum am facut eu Am vrut sa le iau pe toate dintr-o data din frigider si...Citeste continuarea
Ardei umpluti cu cartofi si orez
Postat de: Bucataras in Mancaruri de postSe fierb cartofii in coaja, se curata si apoi se dau prin masina de tocat. Separat se fierbe orezul,ceapa se toaca si se caleste. Se amesteca ceapa cu cartofii si orezul, se adauga bulionul,...Citeste continuarea
Ardei umpluti de post
Postat de: Bucataras in Mancaruri de postCeapa se toaca si se caleste in ulei, apoi se adauga ciupercile taiate si orezul, care a fost spalat inainte. Cand ceapa devine aurie, se stinge cu o cana de apa, se adauga o lingura de vegeta si...Citeste continuarea
Ardei umpluti
Postat de: Oana in PuiCarnea de pui am spalat-o, am taiat-o cubulete si am tocat-o la robot. Am schimbat apoi cutitul cu o lama cu zimti de razatoare mica si am pus ceapa si morcovul. Eu folosesc mult robotul de...Citeste continuarea
Andive cu sos tartar cu ridichi
Postat de: Oana in SalateSe fierb mai intai ouale tari, se trec prin jet de apa rece si se lasa sa se raceasca. Apoi se taie in rondele subtiri. Andivele se curata, se spala, se desprind frunzele si se lasa sa se...Citeste continuarea
Ştevie cu orez - de post
Postat de: Oana in Mancaruri de postStevia se curata, se spala si se opareste cu apa clocotita. Apoi se scurge si se taie marunt. Orezul se spala in mai multe ape. Ceapa uscata si cea verde se curata si se taie marunt. Se pun toate...Citeste continuarea
Şvaiţer cu struguri şi migdale
Postat de: Oana in Aperitive / GarnituriAbsolut delicios! Citeste continuarea
Şalău la tavă
Postat de: Bunica in SalauSe face patul de legume dupa ce se unge tava cu putin ulei. Pestele sa da cu un praf de sare si piper, se umple cu lamiie si boabe de strugure si se aseaza pe patul de legume. Se pune o cescuta de...Citeste continuarea