Alivenci

de Bunica in Prajituri, 26 Aug 2009 | 6903 vizualizari

Alivenci

 

Dani mi-a adus aminte de Alivenci. Am auzit de" prajitura", dar nu stiam reteta. O buna prietena,careia i-am spus despre " A livenci" a tacut , a facut si m-a invitat la ea.Este ceva deosebit pentru noi "regatenii"( cei din sudul tarii).

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg. branza de vaci
  • 4-5 oua
  • 4 linguri malai
  • 4 linguri faina
  • 1praf de copt
  • 3-4 linguri zahar,putina sare
  • zahar valinat
  • 1/3 pachet unt
  • 1 ceasca de lapte
  • 1 pachet praf de copt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Alivenci:

Albusurile se bat spuma.

Se amesteca toate celelalte ingrediente, apoi se adauga albusurile amestecandu-se usor.

Se rastoarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt unsa.

Se coace la foc potrivit pana se intareste compozitia (dar nu prea mult).

TIPS-URI

1

Inainte de a se da la cuptor, deasupra se poate pune cascaval ras.

2

Merge cu o cana de lapte batut sau de ce nu, cu un pahar cu bere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Alivenci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

ieri la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

pe 03.11 la 10:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]