Foi:
Ouale le mixam cu un praf de sare si cu zaharul pana devin ca o crema.Adaugam uleiul cate putin,apoi bicarbonatul stuns cu zeama de lamaie.Adaugam si laptele.In compozitia obtinuta adaugam faina.Daca mai e nevoie mai adaugam faina.Trebuie sa iasa un aluat consistent si nelipicios.
Impartim aluatul in 4 parti,pe care le intindem pe dosul tavii.Eu am copt pe o tava de 20/30 cm si mi-au iesit 5.
Coacem in cuptorul incins la 180 de grade,in jur de 10 minute,pana marginile devin usor maronii.
Crema:
Ouale le mixam bine cu zahar.Cand au devenit ca o crema adaugam faina si mixam in continuare.Adaugam laptele fierbinte,putin cate putin,amestecand continuu.
Punem vasul la foc mic sau la baie de aburi,pana compozitia devine groasa ca o budinca.Lasam la racit.
Intre timp mixam bine untul,pana devine ca o crema fina.
Cand s-a racit crema,adaugam untul frecat,putin cate putin.
La sfarsit adaugam zeama stoarsa de la cele 2 lamai.
Cu cat mai multe maini cu atat mai bine. :))
Se gusta una dintre ele,daca nu e indeajuns de acra,o adaugam si pe a treia. :))
Cu aceasta crema se umplu foile si se da la rece pana a doua zi,cand se portioneaza si se pudreaza cu zahar.