Aperitiv cu sunca presata si cascaval
Postat de: simsim82 in Aperitive / GarnituriSe asaza o felie de sunca, peste ea o felie de cascaval si altenati astfel cu 5-6 felii din fiecare ingredient. Se taie marginile ''imperfecte'' si apoi se taie in 4...Citeste continuarea
Aluat foietaj
Postat de: simsim82 in DulciuriSe amesteca apa cu sarea si zeama de lamaie pana se dizolva sarea. Se pun in robotul de bucatarie toate ingredientele si se amesteca la viteza maxima 15-20 secunde. Se rastoarna pe masa de lucru...Citeste continuarea
Aperitiv cu oua la cuptor
Postat de: simsim82 in Aperitive / GarnituriSe framanta un aluat nelipicios din faina, apa, ulei si sare. Se intinde o foaie din aluat si se decupeaza forme rotunde cu care se tapeteaza formele pentru briose (sau forme de savarine, daca...Citeste continuarea
Aperitiv cu crema de branza
Postat de: Lia1 in Aperitive / GarnituriSfarami telemeaua cu furculita, adaugi untul, branza dulce, omogenizezi, adaugi smantana si verdeata tocata marunt. Ardeii ascutiti se umplu usor cu posul fara dui cu orificiu de 1 cm, altfel...Citeste continuarea
Aperitiv ciuperci umplute
Postat de: diana_k in Aperitive / GarnituriSe aleg ciuperci proaspete, nici prea mici dar nici prea mari, cele mari nu sunt atat de gustoase. Cuptorul se incinge la 190 grade C, iar tava se unge cu ulei si se presara cu pesmet. Se...Citeste continuarea
Ardei umpluti cu carne tocata la...
Postat de: cris2711 in Mancaruri cu carneArdeii i-am spalat,sters cu un prosop de hartie,apoi i-am taiat pe jumatate si pus intr-o tava. Intr-un castron am pus carnea tocata ,peste care am adaugat un ou,rosiile in suc...Citeste continuarea
Aripioare de pui cu mazare in sos
Postat de: Mastrokosta in PuiIntr-un vas de gatit punem 50 gr.unt si 2-3 picaturi de ulei masline, adaugam ceapa tocata marunt, usturoiul taiat felii pe lung si morcovul taiat rondele si le calim bine, adaugam si aripioarele...Citeste continuarea
Aripioare de pui in sos rosu cu...
Postat de: Mastrokosta in PuiAm calit ceapa si usturoiul tocate dupa care am adaugat 1 jumatate de lingurita boia de ardei dulce si aripioarele sa se caleasca si ele putin, care in prealabil au stat cu mirodeniile pentru 1...Citeste continuarea
Aperitiv empanadas cu ciuperci si...
Postat de: simona72 in Aperitive / GarnituriAluat : Eu l-am facut ca de obicei in masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa mai sus. Dupa ce masina a framantat aluatul l-am lasat la dospit 20-30 minute....Citeste continuarea
Aripioare de pui la cuptor cu suc...
Postat de: babi5 in PuiPrima data am curatat aripioarele, le-am spalat bine apoi le-am pus intr-un castron peste care am pus sucul de portocala ,am sarat, condimentat, si le-am pus la rece pentru 30 min.,apoi...Citeste continuarea
Apple Pie
Postat de: Bucatardinpasiune in DulciuriIncepem cu umplutura. Spalam merele, le curatam si feliem in bucati a cate 1 cm. - 1,5 cm grosime. Peste feliile de mere adaugam zaharul, scortisoara, praful de sare si zeama de...Citeste continuarea
Amandina de post
Postat de: antici_gabytza in PrajituriPrima oara pregatim siropul - fierbem apa cu zaharul pana se topeste zaharul si dupa lasam sa se raceasca. Amestecam faina, zaharul, cacaoa, sarea, praful de copt, lingurita de bicarbonat...Citeste continuarea
Amandină
Postat de: georgiaskitchen in PrajituriÎncepem prin a da drumul la cuptor la 180° (foc moderat). Separăm albușurile 2de gălbenușuri. Gălbenușurile le frecăm cu uleiul până devin ca o maioneză....Citeste continuarea
Aluat de pizza (JAMIE OLIVER)
Postat de: ione21 in PizzaSe amestecă făina, grişul, sarea şi se face o adâncitură în mijlocul castronului, în care se pune uleiul de măsline; Drojdia se amestecă cu apa şi zahărul şi se lasă...Citeste continuarea
Aperitiv mini tarte din cartofi cu...
Postat de: simona72 in Aperitive / GarnituriCartofii se curata si se pun in apa cu sare la fiert. Din cartofii fierti se face un piure, care se amesteca cu sare, unt, lapte (lapte condensat am folosit eu), cascavalul ras si pestele maruntit...Citeste continuarea
Aperitive cu porumb si telemea
Postat de: rhapsody in Aperitive / GarnituriBiscuiti: 1. Punem intr-un vas faina, semintele de chimen, sarea, apa bicarbonatul stins cu otet si oul si framantam bine. 2. Inglobam uleiul de masline si framantam pana cand aluatul se...Citeste continuarea
Ardei umpluti si fierti in zeama de...
Postat de: flori24 in PorcSe scoate cotorul de la ardei cu mare grija si atentie (nu ca mine), se spala si se las la scurs. Curatam ceapa si morcovul si le spalam. Ceapa o taiem cubulete marunte, iar morcovul il dam prin...Citeste continuarea
Aripioare la cuptor pe pat de legume
Postat de: Constelatialeu in PuiMai intai curatam aripioarele de eventualii fulgi si alte chestii,le spalam si le lasam sa se scurga de apa. Ceapa uscata o taiem marunt, la fel si ceapa verde, cartofii se curata de coaja si se...Citeste continuarea
Ardei umpluti cu afumatura si ciuperci
Postat de: Ina in Mancaruri cu carneSe scoate cotorul ardeilor cu grija, pentru a nu rupe ardeii. Spalam bine ardeii si in interior, pentru a indeparta semintele. Curatam ceapa si morcovul , le tocam marunt si...Citeste continuarea
Ardei kapia umpluti cu crema de...
Postat de: medioto59 in Aperitive / GarnituriSpalam ardeii apoi ii crestam in lung ,de la cotor pana la varf..Indepartam semintele si nervurile. Intr-un castron sfaramam cu ajutorul furculitei branza si apoi o amestecam cu branza de...Citeste continuarea
Aperitiv cu foietaj si bacon
Postat de: merisor67 in Aperitive / GarnituriReteta Andreei este aceasta: http://www.bucataras.ro/retete/trandafiri-aperitiv-50369.html Decongelam aluatul de foietaj si il intindem pe folia cu care este impachetat, dar la...Citeste continuarea
Aperitiv cu creveti si icre negre
Postat de: Alina26 in Fructe de mare1.Am incins o tigaie cu ulei de masline in care am adaugat creveti congeleti.I-am lasat pana nu a mai ramas nici un pic de apa.I-am lasat la racit. 2.Am taiat painea cu ajutorul unei forme de...Citeste continuarea
Aluat cu osanza
Postat de: Constelatialeu in PiineMai intai ne ocupam de osanza, am avut-o la congelator in pungute de cate 1/2 kg. Am scos osanza am taiat-o in bucatele mai mici, n-am lasat-o sa se dezghete, am dat-o prin masina de tocat si apoi...Citeste continuarea
Ardei umpluti
Postat de: mena29 in Mancaruri cu carneCuratam si spalam ceapa, morcovul, cartoful. Tocam carnea, ceapa, morcovul si cartoful. In acest amestec vom adauga sare, piper dupa gust, patrunjelul tocat si el, oul si doua rosii decojite si...Citeste continuarea
Anghinare cu mazare
Postat de: rena in Mancaruri de legumePunem ulei in oala la incalzit,tocam ceapa si morcovul taiat rondele si le calim impreuna. Dupa ce s-a inmuiat ceapa punem la calit aghinarele taiate in jumatate, cartofii cuburi mari si...Citeste continuarea
Apertiv cu 3 feluri de branza
Postat de: danakarin in Aperitive / GarnituriTaiem branza in diferite forme geometrice si o plasam pe platou. punem in jur 2-3 lingurite de mustar de piersici, care de fapt e o dulceata un pic iute si aromata de piersici care merge foarte...Citeste continuarea
Aperitiv cu somon si crema de branza
Postat de: danakarin in PesteAsezati pe o folie alimentara feliile de somon in asa fel incat sa se suprapuna un pic. Ungeti cu crema de branza. Eu am folosit o crema de branza cu verdeturi, dar puteti sa luati un Ouark, sa-l...Citeste continuarea
Aluat de foietaj cu branza sarata
Postat de: merisor67 in PrajituriCealalta reteta am prezentat-o aici . De regula la aluat se pune doar galbenusul, mai ales daca nu folosim aluatul imediat. Eu pun si albusul pentru ca ajuta la elasticitatea...Citeste continuarea
Aripioare de pui prajite
Postat de: AndreaPiti in PuiSe spala aripioarele , se ung cu ketchup picant , se condimenteaza cu sare , piper , boia apoi se rostogolesc in faina si se dau prin ouale batute. Se prajesc in ulei pana devin crocante. Citeste continuarea
Antricot de vitel la gratar cu...
Postat de: simona72 in VitaBucata mea de antricot a fost cu putin os si cu pielite, asa ca am fost nevoita sa indepartez pielitele, care daca raman fac carnea sa se stranga la foc. Am taiat 3 felii de carne groase de 1 sau...Citeste continuarea
Aperitiv
Postat de: ela in Aperitive / GarnituriCuratam ardeii si ii taiem cubulete. Ciupercile le punem la scurs intr-o sita cu putin timp inainte. Mezelurile le taiem marunt. Batem albusurile cu un praf de sare,apoi adaugam...Citeste continuarea
Aripioare picante
Postat de: ralu_ca in PuiArripioarele sunt spalate si curatate apoi le asezam intr-un vas in care adaugam uleiul de masline si condimentele pentru aripioare picante (atat cat considera fiecare), le amestecam foarte bine,...Citeste continuarea
Aperitiv rulada de cascaval
Postat de: Ina in Aperitive / GarnituriTocam cubulete sunca si ardeiul, iar ouale fierte le dam pe razatoarea mare (sau le tocam tot cu cutitul). Ceapa si usturoiul le tocam cat de marunt putem. Punem sunca si legumele taiate...Citeste continuarea
Aperitive cu somon
Postat de: Ina in Aperitive / GarnituriMixam branza topita cu fagarasul , adaugam marar tocat si putin piper. Intrucat branza topita a avut suficienta sare, nu a fost nevoie sa suplimentez. Lasam amestecul la frigider cca 30 minute....Citeste continuarea
Aperitiv
Postat de: dantes in Aperitive / GarnituriChecul se pregateste din 600 gr.ceafa de porc tocata amestecata cu 200 g ciuperci si un ardei gras acestea fiind taiate marunt,se leaga compozitia cu un ou crud se condimenteaza dupa gust si se da...Citeste continuarea
Aperitive reci
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriSpalam castravetele si il taiem felii rotunde potrivit de groase. Pe un tocator punem o felie sunca de praga, doua felii cascaval, iar sunca praga, iar doua felii cascaval si acoperim cu ultima...Citeste continuarea
Aripioare si cartofi copti cu...
Postat de: Dya in PuiAsezam aripioarele si cartofii feliati, intr-o tava de aragaz. Stropim cu ulei si adaugam condimentele dupa gust. Punem tava la cuptor pana se rumenesc frumos. Pofta buna! Citeste continuarea
Aperitiv cornulete sarate cu Ceva...
Postat de: babi5 in Aperitive / GarnituriIntr-un castron se pune faina in care se face o adancitura, se adauga laptele caldut, drojdia, zaharul si sarea si se face o maia care se lasa sa creasca 15 minute. Intre timp separam doua oua,...Citeste continuarea
Aperitiv saratele cu cascaval
Postat de: simona72 in Aperitive / GarnituriCascavalul il dam pe razatoarea cu ochiuri mici. Adaugam oul intreg, galbenusul, smanatana, sarea, drojdia dizolvata in lapte si untura. Amestecam cu o lingura toate ingredientele. Pentru ca acum...Citeste continuarea
Afumatura la untura
Postat de: Constelatialeu in ConserveCantitatile sunt variabile,fiecare cat vrea,cat are,cat il lasa inima.... Taiem ingredientele in bucatele potrivite,care sa incapa in borcan de 800 de g.Intr-o tava cu gratar asezam bucatele de...Citeste continuarea
Aluat de pizza
Postat de: RoXx in PiineIntr-un castronel se amesteca zaharul,drojdia uscata,impreuna cu o lingura din cantitatea de faina si 3-4 linguri din apa ( apa sa fie calda ) . Se lasa cam 10 minute pana ce se umfla si se...Citeste continuarea
Aperitive
Postat de: mihaelar63 in Aperitive / GarnituriFeliati salamul ,muschiul si casul. Increstati in patru carnatii de bere la ambele capete si ii prajiti in ulei . Spalati legumele . Curatati Kapia . Taiati ardeii rondele . Aranjati...Citeste continuarea
Anghinare a la Polita
Postat de: rena in Mancaruri de legumeCuratam si spalam toate legumele. Intr-o oala punem uleiul,tocam ceapa si firele de ceapa verde le calim apoi pe rind punem carfofi taiati cuburi,morcovul rondele,aghinarele taiate in jumatate...Citeste continuarea
Aripioare de pui cu maghiran (in sos)
Postat de: Dya in PuiAsezam aripioarele in vasul cooker-ului si le rumenim selectand din MENU functia FRY pentru 10 minute. In ultimele 2 minute adaugam usturoiul feliat, kaizerul si condimentam dupa gust. Adaugam...Citeste continuarea
Aperitiv cu somon afumat, branza si...
Postat de: gusti in Aperitive / GarnituriAm pregatit o reteta de aperitiv cu somon afumat, branza si avocado in straturi alternative, folosindu-ne de un cub de inox pentru un aspect deosebit. Am curatat avocado de coaja, am scos...Citeste continuarea
Ardei umplut cu orez
Postat de: Bunica in Mancaruri de postArdeii se scot din congelator si se lasa la decongelat. Ceapa se curata,se spala si se toaca marunt. Intr-o tigaie sau ce vas doriti,se pun la incins 2 linguri ulei. Ceapa tocata se...Citeste continuarea
Aperitive festive -Pinguini si...
Postat de: claudiaO in Aperitive / GarnituriPINGUINI: Alegem maslinele si le imperechem cate 2; una dintre ele se decupeaza ca sa creem burtica pinguinului. Felia de morcov o v=crestam in forma de v ca sa facem labele...Citeste continuarea
Aripioare de pui cu prosciutto
Postat de: nadea68 in PuiAripioarele de pui le spalam si taiem varfurile. Le dam cu sare,piper,curry si le invelim in prosciutto,una cate una. Luam o tava si punem un pic ulei.Asezam aripioarele si le prajim pe...Citeste continuarea
Ardei umpluti cu orez si carne tocata
Postat de: krysty in Mancaruri cu carneIntai curatam ardeii de seminte : crestam fiecare ardei usor cu cutitul in jurul cotorului ,scoatem cotorul si semintele.Spalam ardeii cu apa rece si ii lasam putin la scurs. Curatam ceapa ,o...Citeste continuarea
Aperitiv Casuta
Postat de: ione21 in Aperitive / GarnituriSe prepară ouşoarele ca în imagine, apoi se asamblează căsuţa. Se îmbracă casuţa de polistiren în folie de aluminiu şi se înfinge şunca în...Citeste continuarea