A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Aperitiv cu sunca presata si cascaval

Postat de: simsim82 in Aperitive / Garnituri

    Se asaza o felie de sunca, peste ea o felie de cascaval si altenati astfel cu 5-6 felii din fiecare ingredient. Se taie marginile ''imperfecte'' si apoi se taie in 4...Citeste continuarea

Aluat foietaj

Postat de: simsim82 in Dulciuri

Se amesteca apa cu sarea si zeama de lamaie pana se dizolva sarea. Se pun in robotul de bucatarie toate ingredientele si se amesteca la viteza maxima 15-20 secunde. Se rastoarna pe masa de lucru...Citeste continuarea

Aperitiv cu oua la cuptor

Postat de: simsim82 in Aperitive / Garnituri

Se framanta un aluat nelipicios din faina, apa, ulei si sare. Se intinde o foaie din aluat si se decupeaza forme rotunde cu care se tapeteaza formele pentru briose (sau forme de savarine, daca...Citeste continuarea

Aperitiv cu crema de branza

Postat de: Lia1 in Aperitive / Garnituri

Sfarami telemeaua cu furculita, adaugi untul, branza dulce, omogenizezi, adaugi smantana si verdeata tocata marunt. Ardeii ascutiti se umplu usor cu posul fara dui cu orificiu de 1 cm, altfel...Citeste continuarea

Aperitiv ciuperci umplute

Postat de: diana_k in Aperitive / Garnituri

Se aleg ciuperci proaspete, nici prea mici dar nici prea mari, cele mari nu sunt atat de gustoase. Cuptorul se incinge la 190 grade C, iar tava se unge cu ulei si se presara cu pesmet. Se...Citeste continuarea

Ardei umpluti cu carne tocata la...

Postat de: cris2711 in Mancaruri cu carne

Ardeii i-am spalat,sters cu un  prosop de hartie,apoi i-am taiat pe jumatate si pus intr-o tava. Intr-un castron am pus carnea tocata ,peste care am adaugat un ou,rosiile in suc...Citeste continuarea

Aripioare de pui cu mazare in sos

Postat de: Mastrokosta in Pui

Intr-un vas de gatit punem 50 gr.unt si 2-3 picaturi de ulei masline, adaugam ceapa tocata marunt, usturoiul taiat felii pe lung si morcovul taiat rondele si le calim bine, adaugam si aripioarele...Citeste continuarea

Aripioare de pui in sos rosu cu...

Postat de: Mastrokosta in Pui

Am calit ceapa si usturoiul tocate dupa care am adaugat 1 jumatate de lingurita boia de ardei dulce si aripioarele sa se caleasca si ele putin, care in prealabil au stat cu mirodeniile pentru 1...Citeste continuarea

Aperitiv empanadas cu ciuperci si...

Postat de: simona72 in Aperitive / Garnituri

Aluat : Eu l-am facut ca de obicei in masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa mai sus. Dupa ce masina a framantat aluatul l-am lasat la dospit 20-30 minute....Citeste continuarea

Aripioare de pui la cuptor cu suc...

Postat de: babi5 in Pui

Prima data am curatat aripioarele, le-am spalat bine apoi le-am pus intr-un castron peste care am pus sucul de  portocala ,am sarat, condimentat, si le-am pus la rece pentru 30 min.,apoi...Citeste continuarea

Apple Pie

Postat de: Bucatardinpasiune in Dulciuri

Incepem cu umplutura. Spalam merele, le curatam si feliem in bucati a cate 1 cm. - 1,5 cm grosime. Peste feliile de mere adaugam zaharul, scortisoara, praful de sare si zeama de...Citeste continuarea

Amandina de post

Postat de: antici_gabytza in Prajituri

Prima oara pregatim siropul - fierbem apa cu zaharul pana se topeste zaharul si dupa lasam sa se raceasca. Amestecam faina, zaharul, cacaoa, sarea, praful de copt, lingurita de bicarbonat...Citeste continuarea

Amandină

Postat de: georgiaskitchen in Prajituri

Începem prin a da drumul la cuptor la 180° (foc moderat). Separăm albușurile 2de gălbenușuri.  Gălbenușurile le frecăm cu uleiul până devin ca o maioneză....Citeste continuarea

Aluat de pizza (JAMIE OLIVER)

Postat de: ione21 in Pizza

Se amestecă făina, grişul, sarea şi se face o adâncitură în mijlocul castronului, în care se pune uleiul de măsline; Drojdia se amestecă cu apa şi zahărul şi se lasă...Citeste continuarea

Aperitiv mini tarte din cartofi cu...

Postat de: simona72 in Aperitive / Garnituri

Cartofii se curata si se pun in apa cu sare la fiert. Din cartofii fierti se face un piure, care se amesteca cu sare, unt, lapte (lapte condensat am folosit eu), cascavalul ras si pestele maruntit...Citeste continuarea

Aperitive cu porumb si telemea

Postat de: rhapsody in Aperitive / Garnituri

Biscuiti: 1. Punem intr-un vas faina, semintele de chimen, sarea, apa bicarbonatul stins cu otet si oul si framantam bine. 2. Inglobam uleiul de masline si framantam pana cand aluatul se...Citeste continuarea

Ardei umpluti si fierti in zeama de...

Postat de: flori24 in Porc

Se scoate cotorul de la ardei cu mare grija si atentie (nu ca mine), se spala si se las la scurs. Curatam ceapa si morcovul si le spalam. Ceapa o taiem cubulete marunte, iar morcovul il dam prin...Citeste continuarea

Aripioare la cuptor pe pat de legume

Postat de: Constelatialeu in Pui

Mai intai curatam aripioarele de eventualii fulgi si alte chestii,le spalam si le lasam sa se scurga de apa. Ceapa uscata o taiem marunt, la fel si ceapa verde, cartofii se curata de coaja si se...Citeste continuarea

Ardei umpluti cu afumatura si ciuperci

Postat de: Ina in Mancaruri cu carne

Se scoate cotorul ardeilor cu grija, pentru a nu rupe ardeii. Spalam bine ardeii si in interior, pentru a indeparta  semintele. Curatam ceapa si morcovul , le tocam marunt  si...Citeste continuarea

Ardei kapia umpluti cu crema de...

Postat de: medioto59 in Aperitive / Garnituri

Spalam ardeii apoi ii crestam in lung ,de la cotor pana la varf..Indepartam semintele si nervurile. Intr-un castron sfaramam cu ajutorul furculitei branza si apoi o amestecam cu branza de...Citeste continuarea

Aperitiv cu foietaj si bacon

Postat de: merisor67 in Aperitive / Garnituri

Reteta Andreei este aceasta:  http://www.bucataras.ro/retete/trandafiri-aperitiv-50369.html Decongelam aluatul de foietaj si il intindem pe folia cu care este impachetat, dar la...Citeste continuarea

Aperitiv cu creveti si icre negre

Postat de: Alina26 in Fructe de mare

1.Am incins o tigaie cu ulei de masline in care am adaugat creveti congeleti.I-am lasat pana nu a mai ramas nici un pic de apa.I-am lasat la racit. 2.Am taiat painea cu ajutorul unei forme de...Citeste continuarea

Aluat cu osanza

Postat de: Constelatialeu in Piine

Mai intai ne ocupam de osanza, am avut-o la congelator in pungute de cate 1/2 kg. Am scos osanza am taiat-o in bucatele mai mici, n-am lasat-o sa se dezghete, am dat-o prin masina de tocat si apoi...Citeste continuarea

Ardei umpluti

Postat de: mena29 in Mancaruri cu carne

Curatam si spalam ceapa, morcovul, cartoful. Tocam carnea, ceapa, morcovul si cartoful. In acest amestec vom adauga sare, piper dupa gust, patrunjelul tocat si el, oul si doua rosii decojite si...Citeste continuarea

Anghinare cu mazare

Postat de: rena in Mancaruri de legume

Punem ulei in oala la incalzit,tocam ceapa si morcovul taiat rondele si le calim impreuna. Dupa ce s-a inmuiat ceapa punem la calit aghinarele taiate in jumatate, cartofii cuburi mari si...Citeste continuarea

Apertiv cu 3 feluri de branza

Postat de: danakarin in Aperitive / Garnituri

Taiem branza in diferite forme geometrice si o plasam pe platou. punem in jur 2-3 lingurite de mustar de piersici, care de fapt e o dulceata un pic iute si aromata de piersici care merge foarte...Citeste continuarea

Aperitiv cu somon si crema de branza

Postat de: danakarin in Peste

Asezati pe o folie alimentara feliile de somon in asa fel incat sa se suprapuna un pic. Ungeti cu crema de branza. Eu am folosit o crema de branza cu verdeturi, dar puteti sa luati un Ouark, sa-l...Citeste continuarea

Aluat de foietaj cu branza sarata

Postat de: merisor67 in Prajituri

Cealalta reteta am prezentat-o  aici . De regula la aluat se pune doar galbenusul, mai ales daca nu folosim aluatul imediat. Eu pun si albusul pentru ca ajuta la elasticitatea...Citeste continuarea

Aripioare de pui prajite

Postat de: AndreaPiti in Pui

Se spala aripioarele , se ung cu ketchup picant , se condimenteaza cu sare , piper , boia apoi se rostogolesc in faina si se dau prin ouale batute. Se prajesc in ulei pana devin crocante. Citeste continuarea

Antricot de vitel la gratar cu...

Postat de: simona72 in Vita

Bucata mea de antricot a fost cu putin os si cu pielite, asa ca am fost nevoita sa indepartez pielitele, care daca raman fac carnea sa se stranga la foc. Am taiat 3 felii de carne groase de 1 sau...Citeste continuarea

Aperitiv

Postat de: ela in Aperitive / Garnituri

Curatam ardeii si ii taiem cubulete. Ciupercile le punem la scurs intr-o sita cu putin timp inainte. Mezelurile le taiem marunt. Batem albusurile cu un praf de sare,apoi adaugam...Citeste continuarea

Aripioare picante

Postat de: ralu_ca in Pui

Arripioarele sunt spalate si curatate apoi le asezam intr-un vas in care adaugam uleiul de masline si condimentele pentru aripioare picante (atat cat considera fiecare), le amestecam foarte bine,...Citeste continuarea

Aperitiv rulada de cascaval

Postat de: Ina in Aperitive / Garnituri

Tocam cubulete sunca si ardeiul, iar ouale fierte le dam pe razatoarea mare (sau le tocam tot cu cutitul). Ceapa si usturoiul le tocam cat de marunt putem. Punem sunca si legumele taiate...Citeste continuarea

Aperitive cu somon

Postat de: Ina in Aperitive / Garnituri

Mixam branza topita cu fagarasul , adaugam marar tocat si putin piper. Intrucat branza topita a avut suficienta sare, nu a fost nevoie sa suplimentez. Lasam amestecul la frigider cca 30 minute....Citeste continuarea

Aperitiv

Postat de: dantes in Aperitive / Garnituri

Checul se pregateste din 600 gr.ceafa de porc tocata amestecata cu 200 g ciuperci si un ardei gras acestea fiind taiate marunt,se leaga compozitia cu un ou crud se condimenteaza dupa gust si se da...Citeste continuarea

Aperitive reci

Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri

Spalam castravetele si il taiem felii rotunde potrivit de groase. Pe un tocator punem o felie sunca de praga, doua felii cascaval, iar sunca praga, iar doua felii cascaval si acoperim cu ultima...Citeste continuarea

Aripioare si cartofi copti cu...

Postat de: Dya in Pui

Asezam aripioarele si cartofii feliati, intr-o tava de aragaz. Stropim cu ulei si adaugam condimentele dupa gust. Punem tava la cuptor pana se rumenesc frumos. Pofta buna! Citeste continuarea

Aperitiv cornulete sarate cu Ceva...

Postat de: babi5 in Aperitive / Garnituri

Intr-un castron se pune faina in care se face o adancitura, se adauga laptele caldut, drojdia, zaharul si sarea si se face o maia care se lasa sa creasca 15 minute. Intre timp separam doua oua,...Citeste continuarea

Aperitiv saratele cu cascaval

Postat de: simona72 in Aperitive / Garnituri

Cascavalul il dam pe razatoarea cu ochiuri mici. Adaugam oul intreg, galbenusul, smanatana, sarea, drojdia dizolvata in lapte si untura. Amestecam cu o lingura toate ingredientele. Pentru ca acum...Citeste continuarea

Afumatura la untura

Postat de: Constelatialeu in Conserve

Cantitatile sunt variabile,fiecare cat vrea,cat are,cat il lasa inima.... Taiem ingredientele in bucatele potrivite,care sa incapa in borcan de 800 de g.Intr-o tava cu gratar asezam bucatele de...Citeste continuarea

Aluat de pizza

Postat de: RoXx in Piine

Intr-un castronel se amesteca zaharul,drojdia uscata,impreuna cu o lingura din cantitatea de faina si 3-4 linguri din apa ( apa sa fie calda ) . Se lasa cam 10 minute pana ce se umfla si se...Citeste continuarea

Aperitive

Postat de: mihaelar63 in Aperitive / Garnituri

Feliati salamul ,muschiul si casul. Increstati in patru carnatii de bere la ambele capete si ii prajiti in ulei . Spalati legumele . Curatati Kapia . Taiati ardeii rondele . Aranjati...Citeste continuarea

Anghinare a la Polita

Postat de: rena in Mancaruri de legume

Curatam si spalam toate legumele. Intr-o oala punem uleiul,tocam ceapa si firele de ceapa verde le calim apoi pe rind punem carfofi taiati cuburi,morcovul rondele,aghinarele taiate in jumatate...Citeste continuarea

Aripioare de pui cu maghiran (in sos)

Postat de: Dya in Pui

Asezam aripioarele in vasul cooker-ului si le rumenim selectand din MENU functia FRY pentru 10 minute. In ultimele 2 minute adaugam usturoiul feliat, kaizerul si condimentam dupa gust. Adaugam...Citeste continuarea

Aperitiv cu somon afumat, branza si...

Postat de: gusti in Aperitive / Garnituri

Am pregatit o reteta de aperitiv cu somon afumat, branza si avocado in straturi alternative, folosindu-ne de un cub de inox pentru un aspect deosebit. Am curatat avocado de coaja, am scos...Citeste continuarea

Ardei umplut cu orez

Postat de: Bunica in Mancaruri de post

Ardeii se scot din congelator si se lasa la decongelat. Ceapa se curata,se spala si se toaca marunt. Intr-o tigaie sau ce vas doriti,se pun la incins 2 linguri ulei. Ceapa tocata se...Citeste continuarea

Aperitive festive -Pinguini si...

Postat de: claudiaO in Aperitive / Garnituri

PINGUINI: Alegem maslinele si le imperechem cate 2; una dintre ele se decupeaza ca sa creem  burtica pinguinului. Felia de morcov o v=crestam in forma de v ca sa facem labele...Citeste continuarea

Aripioare de pui cu prosciutto

Postat de: nadea68 in Pui

Aripioarele de pui le spalam si taiem varfurile. Le dam cu sare,piper,curry si le invelim in prosciutto,una cate una. Luam o tava si punem un pic ulei.Asezam aripioarele si le prajim pe...Citeste continuarea

Ardei umpluti cu orez si carne tocata

Postat de: krysty in Mancaruri cu carne

Intai curatam ardeii de seminte : crestam fiecare ardei usor cu cutitul in jurul cotorului ,scoatem cotorul si semintele.Spalam ardeii cu apa rece si ii lasam putin la scurs. Curatam ceapa ,o...Citeste continuarea

Aperitiv Casuta

Postat de: ione21 in Aperitive / Garnituri

Se prepară ouşoarele ca în imagine, apoi se asamblează căsuţa. Se îmbracă casuţa de polistiren în folie de aluminiu şi se înfinge şunca în...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

ieri la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

pe 21.05 la 10:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]