Se încălzesc 300ml frișcă lichidă până aproape de punctul de fierbere. Se oprește focul și se adaugă 300g ciocolată ruptă bucățele și se amestecă bine. Se lasă să se răcească complet și se dă la frigider pentru câteva ore ( sau peste noapte). ...
Se pune apa cu zahărul pe foc. În momentul în care începe să fiarbă (la foc mediu) se mai lasă pe foc 6-7 minute până când compoziția are aspectul unui sirop.
Separat se cerne cacaua și laptele praf. Se ia siropul de pe foc și se adaugă untul și esența...
Se cern într-un bol încăpător făina, cacaua, praful de copt și bicarbonatul de sodiu.
Se mixează ouăle cu un praf de sare și apoi se adaugă zahărul măcinat treptat și se mixează până când își dublează volumul. Se adaugă uleiul, laptele și esența...
Într-un bol se pun ouăle, zahărul măcinat și un praf de sare și se mixează până când își dublează volumul. Se încorporează uleiul, apoi iaurtul și esența de vaniliă. Se cerne cacaua, făina și praful de copt și se mixează câteva secunde la...
Se amestecă brânza de vaci cu gălbenușurile, smântana, zahărul măcinat, zahărul vanilat și esența de lămâie. Se adaugă grișul și se omogenizează.
Abușurile se bat spumă cu un praf de sare si se adaugă peste crema de brânză cu mișcări ușoare. Se...
Într-un bol se mixează ouăle cu un praf de sare, apoi se adaugă zahărul măcinat treptat și se mixează până când iși dublează volumul și compoziția este spumoasă. Se adaugă mascarponele, vanilia și iaurtul, și se amestecă bine.
Se cerne făina cu praful de...
Se cern făina și cacaua într-un castron. Se adaugă zahărul, esența de rom, praful de sare, ouăle și untul tăiat bucățele. Se frământă cu mâna toate ingredientele până când aluatul nu se mai lipește de mână. Se împarte aluatul în 2...
Pentru aluat se amestecă toate ingredientele (praful de copt se amestecă separat cu oțetul și se adaugă peste restul alimentelor) și se frământă un aluat un aluat moale dar nelipicios. Se împarte aluatul în 2 părți. Se învelesc bucățile de aluat în folie...
Blat:
Se mărunțesc biscuiții într-un robot / blender, se adaugă untul topit și se amestecă puțin până se încorporează bine.
Se pune un inel reglabil cu diametru de 20 cm pe un platou și se toarnă compoziția de biscuiți, apoi se tasează cu ajutorul unui pahar cu...
Se spală portocalele cu apă fierbinte.
Se începe cu siropul pentru că acesta are nevoie de 8-10 minute de fierbere și trebuie să se și răcorească înainte de a fi turnat peste prăjitură. Într-o cratiță potrivită se pune apa, zahărul, vanilia și se lasă să...
Se pregătește mai întâi budinca din laptele, zahărul tos și plicul de budincă. Se lasă apoi la răcit.
Se spală fructele. Prunele și perele se taie în felii subțiri.
Se separă ouăle și se bat spumă albușurile cu praful de sare.
Se mixează gălbenușurile cu...
Înainte de a face înghețata, se pune cutia de iaurt în congelator pentru 30-60 de minute.
Se scot fructele și iaurtul din congelator.
Se pun murele într-un robot și se mărunțesc. Se adaugă iaurtul semi înghețat și mierea și se mixează din nou timp de...
Piureul de dovleac
Se taie dovleacul de copt în felii, se curăță de pulpă și se coace pentru 30-40 de minute la 180 de grade Celsius.
Dupa ce s-a copt, se lasă să se răcească, se curăță de coajă, iar pulpa se transformă în piure cu ajutorul unui blender...
Într-un vas se amestecă foarte bine făina, cacaua, praful de copt și scortisoara.
Se spală și se curăță perele, apoi se scoate căsuța semințelor și se taie cubulețe de 1-1,5cm. Se stropesc cu zeamă de lămâie ca să nu se oxideze.
Se separă albușurile de...
Blat:
Se mărunțesc biscuiții într-un robot / blender, se adaugă untul topit și se mixează puțin cu mâna până se încorporează bine.
Se pune o formă cu pereți detașabili sau un inel reglabil de tort (diametru de 18 cm) pe un platou și se toarnă...
Mai întâi, se scot sâmburii cireşelor și se lasă la scurs.
Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade C.
Pentru blat, se pregătește siropul. Într-o cratiță, se pun 150 g zahăr, 50 ml apă și zeama de lămâie. Se pune cratița pe foc și se lasă...
Înainte de pregătirea prăjiturii, se lasă toate ingredientele la temperatura camerei pentru a avea toate aceeași temperatură.
Untul tăiat cubulețe se mixează cu zahărul măcinat și un praf de sare, apoi se adaugă ouăle pe rând și 2 linguri de făină (pentru a nu...
Se pornește cuptorul și se fixează la 170°C. Se pregătește o tavă de 25×35 cm, căptușită cu hârtie de copt.
Se pune pe foc o crăticioară cu apă (cam de 2-3 degete) și se alege un vas care să se potrivească bine pe gura cratiței, dar fundul căruia să nu atingă...
Pentru aluat, se amestecă toate ingredientele si se frământă un aluat care se lasă la frigider cel puțin 30 de minute (învelit în folie alimentară).
Între timp se prepară umplutura. Se spală fructele și se scot sâmburii.
Se pun caisele într-un...
Se rupe ciocolata bucăți și se topește lent, pe baie de aburi. Nu e nevoie să amestecăm, o lăsăm să se încălzească delicat și vom amesteca doar la final. Se lasă să se răcească.
Într-un castron, se amestecă făina cu cele 20 de grame de cacao.Se topește untul la...
Pentru blat, se separă albușurile de gălbenușuri și se bat spumă tare cu un praf de sare. Se adaugă zahărul măcinat și esența de vanilie și se continuă baterea până când se obține o spumă densă și lucioasă, ca la bezele. Se adaugă gălbenușurile și se mai...
Pentru aluat, se mixează ouăle cu un praf de sare și zahărul măcinat până când își dublează volumul. Se adaugă uleiul și laptele și se omogenizează. Se adaugă făina cernută cu cacaua și trei sferturi din plicul de praf de copt și se amestecă ușor cu...
Blatul:
Se separă albușurile de gălbenușuri. Se mixează albușurile spumă tare cu praful de sare. Se adaugă zahărul măcinat în două tranșe și se mixează după fiecare tranșă până când zahărul este complet dizolvat, iar spuma formată este densă și...
Într-un castron se pun drojdia sfărâmițată, 30 g de făină albă şi 60 g de lapte călduţ. Se amestecă totul cu un tel până se omogenizează şi se lasă la dospit la temperatura camerei 10-15 minute sau până face un dom. Între timp se taie 150 de...
Blat:
Se măruntesc biscuiții într-un robot / blender, se adaugă untul topit și se amestecă puțin până se încorporează bine.
Se tapetează o tavă (de 20cm) cu hârtie de copt și se toarnă compoziția de biscuiți, apoi se tasează cu ajutorul unui pahar cu...
Intr-un vas se freacă untul cu zahărul până când se obține o cremă spumoasă. Se adaugă ouăle pe rând și se mixează după fiecare, se adaugă bananele mărunțite cu furculița și se omogenizează.
Se adaugă cacaua, făina, esența de vanilie si praful de copt...
Se cerne făina într‑un castron, se adaugă untul moale tăiat bucăţi, sarea, zahărul măcinat, nucile măcinate, ouăle şi smântâna. Se frământă un aluat omogen,se înveleşte în folie şi se lasă la frigider 30 de minute. În funcție de mărimea...
Se separă albușurile de gălbenușuri. Într-un bol se mixează untul foarte moale (scos din frigider cu câteva ore înainte) împreună cu zahărul măcinat (80g), sarea și esența de vanilie. Se mixează totul 3-4 minute până când se obține un...
Se pregătesc mai întâi foile. Gălbenușurile se mixează cu zahărul până când acesta se topește. Se adaugă apoi laptele călduț în care se stinge praful de copt și apoi se adaugă uleiul. Se pune sarea, esența de vanilie și esența...
Se topește ciocolata cu untul, apoi se lasă să se răcească ușor, amestecând din când în când.
Separat se mixează ouăle cu un praf de sare și zahărul măcinat, apoi se adaugă ciocolată răcită și se omogenizează. Se adaugă făina și se...
Desert tort cu ciocolata
Se încălzesc 300ml frișcă lichidă până aproape de punctul de fierbere. Se oprește focul și se adaugă 300g ciocolată ruptă bucățele și se amestecă bine. Se lasă să se răcească complet și se dă la frigider pentru câteva ore ( sau peste noapte). ...
Desert ciocolata de casa cu nuci pecan
Se pune apa cu zahărul pe foc. În momentul în care începe să fiarbă (la foc mediu) se mai lasă pe foc 6-7 minute până când compoziția are aspectul unui sirop. Separat se cerne cacaua și laptele praf. Se ia siropul de pe foc și se adaugă untul și esența...
Desert negresa cu piersici si nuci
Se cern într-un bol încăpător făina, cacaua, praful de copt și bicarbonatul de sodiu. Se mixează ouăle cu un praf de sare și apoi se adaugă zahărul măcinat treptat și se mixează până când își dublează volumul. Se adaugă uleiul, laptele și esența...
Desert briose cu afine
Într-un bol se pun ouăle, zahărul măcinat și un praf de sare și se mixează până când își dublează volumul. Se încorporează uleiul, apoi iaurtul și esența de vaniliă. Se cerne cacaua, făina și praful de copt și se mixează câteva secunde la...
Desert prajitura cu branza si mere
Se amestecă brânza de vaci cu gălbenușurile, smântana, zahărul măcinat, zahărul vanilat și esența de lămâie. Se adaugă grișul și se omogenizează. Abușurile se bat spumă cu un praf de sare si se adaugă peste crema de brânză cu mișcări ușoare. Se...
Desert prajitura cu prune si mascarpone
Într-un bol se mixează ouăle cu un praf de sare, apoi se adaugă zahărul măcinat treptat și se mixează până când iși dublează volumul și compoziția este spumoasă. Se adaugă mascarponele, vanilia și iaurtul, și se amestecă bine. Se cerne făina cu praful de...
Desert prajitura cu pere, branza si aluat razuit
Se cern făina și cacaua într-un castron. Se adaugă zahărul, esența de rom, praful de sare, ouăle și untul tăiat bucățele. Se frământă cu mâna toate ingredientele până când aluatul nu se mai lipește de mână. Se împarte aluatul în 2...
Desert prajitura cu mere si budinca
Pentru aluat se amestecă toate ingredientele (praful de copt se amestecă separat cu oțetul și se adaugă peste restul alimentelor) și se frământă un aluat un aluat moale dar nelipicios. Se împarte aluatul în 2 părți. Se învelesc bucățile de aluat în folie...
Desert cheesecake cu zmeura si rodie
Blat: Se mărunțesc biscuiții într-un robot / blender, se adaugă untul topit și se amestecă puțin până se încorporează bine. Se pune un inel reglabil cu diametru de 20 cm pe un platou și se toarnă compoziția de biscuiți, apoi se tasează cu ajutorul unui pahar cu...
Desert Portokalopita - placinta greceasca cu portocale si iaurt
Se spală portocalele cu apă fierbinte. Se începe cu siropul pentru că acesta are nevoie de 8-10 minute de fierbere și trebuie să se și răcorească înainte de a fi turnat peste prăjitură. Într-o cratiță potrivită se pune apa, zahărul, vanilia și se lasă să...
Desert prajitura de toamna cu fructe si budinca
Se pregătește mai întâi budinca din laptele, zahărul tos și plicul de budincă. Se lasă apoi la răcit. Se spală fructele. Prunele și perele se taie în felii subțiri. Se separă ouăle și se bat spumă albușurile cu praful de sare. Se mixează gălbenușurile cu...
Desert inghetata de mure
Înainte de a face înghețata, se pune cutia de iaurt în congelator pentru 30-60 de minute. Se scot fructele și iaurtul din congelator. Se pun murele într-un robot și se mărunțesc. Se adaugă iaurtul semi înghețat și mierea și se mixează din nou timp de...
Desert brownie cu mascarpone si piure de dovleac
Piureul de dovleac Se taie dovleacul de copt în felii, se curăță de pulpă și se coace pentru 30-40 de minute la 180 de grade Celsius. Dupa ce s-a copt, se lasă să se răcească, se curăță de coajă, iar pulpa se transformă în piure cu ajutorul unui blender...
Desert chec cu pere si ciocolata
Într-un vas se amestecă foarte bine făina, cacaua, praful de copt și scortisoara. Se spală și se curăță perele, apoi se scoate căsuța semințelor și se taie cubulețe de 1-1,5cm. Se stropesc cu zeamă de lămâie ca să nu se oxideze. Se separă albușurile de...
Desert cheesecake cu ciocolata si mure
Blat: Se mărunțesc biscuiții într-un robot / blender, se adaugă untul topit și se mixează puțin cu mâna până se încorporează bine. Se pune o formă cu pereți detașabili sau un inel reglabil de tort (diametru de 18 cm) pe un platou și se toarnă...
Desert prajitura din albusuri, cu cirese
Mai întâi, se scot sâmburii cireşelor și se lasă la scurs. Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade C. Pentru blat, se pregătește siropul. Într-o cratiță, se pun 150 g zahăr, 50 ml apă și zeama de lămâie. Se pune cratița pe foc și se lasă...
Desert prajitura cu iaurt si zmeura
Înainte de pregătirea prăjiturii, se lasă toate ingredientele la temperatura camerei pentru a avea toate aceeași temperatură. Untul tăiat cubulețe se mixează cu zahărul măcinat și un praf de sare, apoi se adaugă ouăle pe rând și 2 linguri de făină (pentru a nu...
Desert negresa cu branza, zmeura si piersici
Se pornește cuptorul și se fixează la 170°C. Se pregătește o tavă de 25×35 cm, căptușită cu hârtie de copt. Se pune pe foc o crăticioară cu apă (cam de 2-3 degete) și se alege un vas care să se potrivească bine pe gura cratiței, dar fundul căruia să nu atingă...
Desert tarta cu caise, visine si cirese negre
Pentru aluat, se amestecă toate ingredientele si se frământă un aluat care se lasă la frigider cel puțin 30 de minute (învelit în folie alimentară). Între timp se prepară umplutura. Se spală fructele și se scot sâmburii. Se pun caisele într-un...
Desert tort cu mure, zmeura si glazura oglinda
Se rupe ciocolata bucăți și se topește lent, pe baie de aburi. Nu e nevoie să amestecăm, o lăsăm să se încălzească delicat și vom amesteca doar la final. Se lasă să se răcească. Într-un castron, se amestecă făina cu cele 20 de grame de cacao.Se topește untul la...
Desert tort trio de ciocolata
Pentru blat, se separă albușurile de gălbenușuri și se bat spumă tare cu un praf de sare. Se adaugă zahărul măcinat și esența de vanilie și se continuă baterea până când se obține o spumă densă și lucioasă, ca la bezele. Se adaugă gălbenușurile și se mai...
Desert negresa cu urda, mure si piersici
Pentru aluat, se mixează ouăle cu un praf de sare și zahărul măcinat până când își dublează volumul. Se adaugă uleiul și laptele și se omogenizează. Se adaugă făina cernută cu cacaua și trei sferturi din plicul de praf de copt și se amestecă ușor cu...
Desert prajitura cu mere
Blatul: Se separă albușurile de gălbenușuri. Se mixează albușurile spumă tare cu praful de sare. Se adaugă zahărul măcinat în două tranșe și se mixează după fiecare tranșă până când zahărul este complet dizolvat, iar spuma formată este densă și...
Desert cozonaci impletiti si imbatati
Într-un castron se pun drojdia sfărâmițată, 30 g de făină albă şi 60 g de lapte călduţ. Se amestecă totul cu un tel până se omogenizează şi se lasă la dospit la temperatura camerei 10-15 minute sau până face un dom. Între timp se taie 150 de...
Desert cheesecake cu ciocolata
Blat: Se măruntesc biscuiții într-un robot / blender, se adaugă untul topit și se amestecă puțin până se încorporează bine. Se tapetează o tavă (de 20cm) cu hârtie de copt și se toarnă compoziția de biscuiți, apoi se tasează cu ajutorul unui pahar cu...
Briose cu banane si ciocolata
Intr-un vas se freacă untul cu zahărul până când se obține o cremă spumoasă. Se adaugă ouăle pe rând și se mixează după fiecare, se adaugă bananele mărunțite cu furculița și se omogenizează. Se adaugă cacaua, făina, esența de vanilie si praful de copt...
Desert placintele cu mere
Se cerne făina într‑un castron, se adaugă untul moale tăiat bucăţi, sarea, zahărul măcinat, nucile măcinate, ouăle şi smântâna. Se frământă un aluat omogen,se înveleşte în folie şi se lasă la frigider 30 de minute. În funcție de mărimea...
Desert tort cu ciocolata, mure si dantela de ciocolata
Se separă albușurile de gălbenușuri. Într-un bol se mixează untul foarte moale (scos din frigider cu câteva ore înainte) împreună cu zahărul măcinat (80g), sarea și esența de vanilie. Se mixează totul 3-4 minute până când se obține un...
Desert prajitura cu foi, crema de lamaie si jeleu de zmeura
Se pregătesc mai întâi foile. Gălbenușurile se mixează cu zahărul până când acesta se topește. Se adaugă apoi laptele călduț în care se stinge praful de copt și apoi se adaugă uleiul. Se pune sarea, esența de vanilie și esența...
Desert brownie cheesecake
Se topește ciocolata cu untul, apoi se lasă să se răcească ușor, amestecând din când în când. Separat se mixează ouăle cu un praf de sare și zahărul măcinat, apoi se adaugă ciocolată răcită și se omogenizează. Se adaugă făina și se...