Topești pe baie de aburi untul și ciocolata ( luați de pe abur înainte să fie topit complet și amestecați. În felul acesta nu o să aveți o compoziție fierbinte dar va fi perfect omogenă) .
Bați ouăle cu un praf de sare, cu telul, apoi adaugi zahărul măcinat și...
Mixezi ouăle întregi, albușurile și zahărul măcinat până când își triplează volumul, apoi adaugi laptele și uleiul și omogenizezi cu o spatulă. Amesteci făina cu praful de copt și cacaua, apoi le cerni peste spuma de ouă. Amesteci ușor cu o spatulă...
Mixezi ouăle cu zahărul măcinat, apoi adaugi untul topit și răcit foarte bine, laptele și omogenizezi scurt. Amesteci făina cu cacaua si praful de copt și cerni amestecul peste ouă și omogenizezi compoziția amestecând ușor cu o lingură de lemn sau o spatulă, cu mișcări de...
Amesteci într-un bol: făina, zahărul măcinat, sare, praf de copt și bicarbonat.
În alt bol amesteci: banana pasată, iaurtul (la temperatura camerei), oul bătut usor, untul topit și răcorit și esența de vanilie.
Torni ingredientele solide peste amestecul lichid și...
Albușurile aflate la temperatura camerei le mixezi cu sarea, apoi adaugi zahărul măcinat și mixezi până când obții o bezea fermă. Adaugi nuca de cocos, făina, esența de vanilie și praful de copt și amesteci ușor cu o spatulă.
Torni 2/3 din compoziție în tava mare...
Cerni făina într-un castron, adaugi drojdia și praful de copt și sarea și faci o gaură în mijlocul lor. Bați oul cu zahărul și îl adaugi peste făină. De asemenea, adaugi laptele călduț și untul topit și răcit și amesteci făina cu compoziția lichidă cu ajutorul...
Pentru blat, mixezi albușurile cu puțină sare până devin spumoase, apoi adaugi treptat zahărul măcinat amestecat cu zaharul vanilat. După ce ai adăugat jumătate din cantitatea de zahăr adaugi si zeama de lămâie, deoarece ajută la întărirea bezelei.
Adaugi făina...
Mixezi untul moale cu zahărul măcinat, zahărul vanilat, sarea și esența de portocale până ce obții o spumă, apoi adaugi pe rând cele 3 ouă. Amesteci bine după fiecare ou adăugat. În final cerni făina împreună cu praful de copt și le încorporezi la...
Mixezi untul la temperatura camerei, cu un praf de sare, cu zahărul măcinat și zahărul vanilat. Adaugi ouăle pe rând și mixezi bine după fiecare. Adaugi zeama de lămâie și adaugi câte puțin lapte, până când îl vei încorpora pe tot. Adaugi...
Se mixează ouăle întregi cu un praf de sare, zahărul măcinat și esența de vanilie până când își triplează volumul.
Se adaugă treptat laptele, untul topit și răcit, făina și scorțișoara.
Se curăță merele, se...
Se separă ouăle. Gălbenușurile se mixează cu sarea, 1/2 din cantitatea totală de zahăr măcinat până cresc în volum și se obține o cremă densă, deschisă la culoare. Se adaugă mai întâi uleiul, esența de vanilie, apoi untul topit și răcit, în fir...
Tai dovleacul felii și le coci în cuptor pentru 40 de minute apoi le lași să se răcească. Cureți dovleacul de coajă, îl storci bine de apă și îl mixezi până obții o cremă.
Separi ouăle și mixezi albușurile cu un praf de sare, apoi cu zahărul măcinat....
Încingi cuptorul la 180 grade C. Pui nucile într-o tavă și le dai la cuptor până ce nucile capătă un miros plăcut și se prpjesc ușor. Le lași să se răcească, după care le măruntești. Topești untul și îl lași să se răcească. Într-un castron...
Cântărești toate ingredientele pentru aluat si apoi le amesteci repede cât este untul rece. Obții cca. 1 kg de aluat. Învelești aluatul în folie transparentă și îl pui repede la frigider pentru o oră. Orice aluat fraged are nevoie de timp de relaxare și...
Se mixează untul cu zahărul măcinat până când se obține o cremă pufoasă, se adaugă apoi pe rând ouăle, mixând dupa fiecare. Peste crema de unt se pune cacaoa si colorantul, apoi alternativ făina si kefirul. Se tapetează tava (23cm) cu hârtie de copt, se...
Ouăle se separă. Albușurile se mixează până devin o spumă tare. Gălbenușurile se mixează cu zahărul până se transformă într-o compoziție cremoasă. Se adaugă laptele și uleiul, se amestecă ușor cu o spatulă. Făina se amestecă cu praful de copt, nucile...
Se separă albușurile de gălbenușuri.
Într-un bol se mixează untul foarte moale (scos din frigider cu câteva ore înainte) împreună cu zahărul măcinat (80g), sarea și esența de vanilie. Se mixează totul 3-4 minute până când se obține un...
Se mixează bine albușurile cu un praf de sare, apoi cu zahărul măcinat, până capătă consistența unei smântâni groase. Se adaugă nuca macinată, făina și se amestecă ușor, cu o spatulă și se toarnă compoziția în tava mare de la aragaz, tapetată cu...
Se curăță de coajă și cotor 6 mere acrișoare.
Se mixează bine cele 4 ouă cu un praf de sare, apoi se adaugă zahărul măcinat. După ce și-au dublat volumul se adaugă brânza mascarpone și esența de vanilie și se omogenizează.
Se adaugă o parte din făina cernută cu...
Blat:
Se măruntesc biscuiții într-un robot / blender, se adaugă untul topit și se mixează puțin până se încorporează bine.
Se pune o formă cu pereți detașabili sau un inel reglabil de tort (diametru de 20 cm) pe un platou și se toarnă compoziția de...
Se pune cuptorul la încins la 170 C căldură sus+jos+ventilatie (treapta medie spre înaltă la cele cu gaz). Se separă ouăle și se bat albușurile spumă tare cu un praf de sare. Se adaugă zahărul și vanilia și se continuă baterea cu mixerul până ce se obține o...
Albușurile se bat spumă împreună cu zahărul măcinat și sarea. Se adaugă câte puțin untul topit și răcit și esența de vanilie amestecând ușor.
Se adaugă cacaoa, nucile măcinate și apoi făina cu praful de copt. Se amestecă până când se...
Se separă albușurile de gălbenușuri.
Într-un bol se mixează untul foarte moale (scos din frigider cu câteva ore înainte) împreună cu zahărul măcinat (80g), sarea și esența de vanilie. Se mixează totul 3-4 minute până când se obține un...
Se pregătește mai întâi aluatul.
Gălbenușurile se mixează cu zahărul până când acesta se topește. Se adaugă apoi laptele călduț în care se stinge praful de copt și apoi se adaugă uleiul. Se pune sarea, esența de vanilie și esența...
Se curăță merele de coajă, se taie în 4 și se scoate cotorul, apoi se feliază. Se pun în tava (25x35 cm) tapetată cu hârtie de copt.
Se dă forma cu mere la cuptor pentru 20-25 de minute – la 180 C (cuptor preîncins). Merele trebuie să se înmoaie...
Se mixează untul moale, tăiat cubulețe cu zahărul pudră, sarea și câteva picături de esență de vanilie. Cand untul a devenit cremos se adaugă și oul întreg și se mixează puțin. Se adaugă făina în castron și se amestecă ușor cu o spatulă.
Se apasă...
Se încălzește laptele și se dizolvă zahărul în el. Se adaugă drojdia și se amestecă. Se acoperă vasul cu folie de plastic și se lasă să se odinească vreo 10 minute, până se formează spuma și încep să apară bule.
Într-un castron se pune făina...
Blat:
Se mărunțesc biscuiții într-un robot / blender, se adaugă untul topit și se amestecă puțin până se încorporează bine.
Se pune un inel reglabil pe un platou (diametru de 20 cm) și se toarnă compoziția de biscuiți, apoi se tasează cu ajutorul unui pahar cu...
Pentru aluat, se pune laptele la fiert. Când atinge punctul de fierbere, se opărește cu el miezul de nucă măcinat fin și amestecat cu scorțișoara, pudră.
Se lasă, apoi, miezul de nucă să se răcească.
Se freacă untul moale cu zahărul măcinat, apoi se adaugă oul, un...
Se mixează untul (la temperatura camerei) cu zahărul măcinat. Se adaugă un praf de sare, esența de vanilie și nucile măcinate și se omogenizează compoziția. Se adaugă făina cernută și se frământă până când se obține un aluat omogen. Se...
Desert negresa cu ciocolata si frisca
Topești pe baie de aburi untul și ciocolata ( luați de pe abur înainte să fie topit complet și amestecați. În felul acesta nu o să aveți o compoziție fierbinte dar va fi perfect omogenă) . Bați ouăle cu un praf de sare, cu telul, apoi adaugi zahărul măcinat și...
Desert prajitura cu caramel, alune, mascarpone si ciocolata
Mixezi ouăle întregi, albușurile și zahărul măcinat până când își triplează volumul, apoi adaugi laptele și uleiul și omogenizezi cu o spatulă. Amesteci făina cu praful de copt și cacaua, apoi le cerni peste spuma de ouă. Amesteci ușor cu o spatulă...
Desert briose cu ciocolata
Mixezi ouăle cu zahărul măcinat, apoi adaugi untul topit și răcit foarte bine, laptele și omogenizezi scurt. Amesteci făina cu cacaua si praful de copt și cerni amestecul peste ouă și omogenizezi compoziția amestecând ușor cu o lingură de lemn sau o spatulă, cu mișcări de...
Desert banana bread cu alune si ciocolata
Amesteci într-un bol: făina, zahărul măcinat, sare, praf de copt și bicarbonat. În alt bol amesteci: banana pasată, iaurtul (la temperatura camerei), oul bătut usor, untul topit și răcorit și esența de vanilie. Torni ingredientele solide peste amestecul lichid și...
Desert prajitura cu blat de bezea, jeleu de zmeura si iaurt de mango - reteta nr. 700
Albușurile aflate la temperatura camerei le mixezi cu sarea, apoi adaugi zahărul măcinat și mixezi până când obții o bezea fermă. Adaugi nuca de cocos, făina, esența de vanilie și praful de copt și amesteci ușor cu o spatulă. Torni 2/3 din compoziție în tava mare...
Desert Chocolate babka buns
Cerni făina într-un castron, adaugi drojdia și praful de copt și sarea și faci o gaură în mijlocul lor. Bați oul cu zahărul și îl adaugi peste făină. De asemenea, adaugi laptele călduț și untul topit și răcit și amesteci făina cu compoziția lichidă cu ajutorul...
Desert prajitura cu visine si ciocolata
Pentru blat, mixezi albușurile cu puțină sare până devin spumoase, apoi adaugi treptat zahărul măcinat amestecat cu zaharul vanilat. După ce ai adăugat jumătate din cantitatea de zahăr adaugi si zeama de lămâie, deoarece ajută la întărirea bezelei. Adaugi făina...
Desert prajitura turnata cu mere si crema de smantana
Mixezi untul moale cu zahărul măcinat, zahărul vanilat, sarea și esența de portocale până ce obții o spumă, apoi adaugi pe rând cele 3 ouă. Amesteci bine după fiecare ou adăugat. În final cerni făina împreună cu praful de copt și le încorporezi la...
Desert prajitura cu mere
Mixezi untul la temperatura camerei, cu un praf de sare, cu zahărul măcinat și zahărul vanilat. Adaugi ouăle pe rând și mixezi bine după fiecare. Adaugi zeama de lămâie și adaugi câte puțin lapte, până când îl vei încorpora pe tot. Adaugi...
Desert prajitura cu mere si caramel
Se mixează ouăle întregi cu un praf de sare, zahărul măcinat și esența de vanilie până când își triplează volumul. Se adaugă treptat laptele, untul topit și răcit, făina și scorțișoara. Se curăță merele, se...
Desert prajitura cu ciocolata, caramel si mascarpone
Se separă ouăle. Gălbenușurile se mixează cu sarea, 1/2 din cantitatea totală de zahăr măcinat până cresc în volum și se obține o cremă densă, deschisă la culoare. Se adaugă mai întâi uleiul, esența de vanilie, apoi untul topit și răcit, în fir...
Desert chec cu dovleac si ciocolata
Tai dovleacul felii și le coci în cuptor pentru 40 de minute apoi le lași să se răcească. Cureți dovleacul de coajă, îl storci bine de apă și îl mixezi până obții o cremă. Separi ouăle și mixezi albușurile cu un praf de sare, apoi cu zahărul măcinat....
Desert prajitura cu nuci si crema caramel
Încingi cuptorul la 180 grade C. Pui nucile într-o tavă și le dai la cuptor până ce nucile capătă un miros plăcut și se prpjesc ușor. Le lași să se răcească, după care le măruntești. Topești untul și îl lași să se răcească. Într-un castron...
Desert prajitura cu mere si aluat fraged
Cântărești toate ingredientele pentru aluat si apoi le amesteci repede cât este untul rece. Obții cca. 1 kg de aluat. Învelești aluatul în folie transparentă și îl pui repede la frigider pentru o oră. Orice aluat fraged are nevoie de timp de relaxare și...
Desert tort cu crema de portocale si zmeura
Se mixează untul cu zahărul măcinat până când se obține o cremă pufoasă, se adaugă apoi pe rând ouăle, mixând dupa fiecare. Peste crema de unt se pune cacaoa si colorantul, apoi alternativ făina si kefirul. Se tapetează tava (23cm) cu hârtie de copt, se...
Desert tort cu visine si ciocolata
Ouăle se separă. Albușurile se mixează până devin o spumă tare. Gălbenușurile se mixează cu zahărul până se transformă într-o compoziție cremoasă. Se adaugă laptele și uleiul, se amestecă ușor cu o spatulă. Făina se amestecă cu praful de copt, nucile...
Desert tort cu afine si jeleu de zmeura
Se separă albușurile de gălbenușuri. Într-un bol se mixează untul foarte moale (scos din frigider cu câteva ore înainte) împreună cu zahărul măcinat (80g), sarea și esența de vanilie. Se mixează totul 3-4 minute până când se obține un...
Desert prajitura cu blat din albusuri cu nuca si crema de ciocolata
Se mixează bine albușurile cu un praf de sare, apoi cu zahărul măcinat, până capătă consistența unei smântâni groase. Se adaugă nuca macinată, făina și se amestecă ușor, cu o spatulă și se toarnă compoziția în tava mare de la aragaz, tapetată cu...
Desert prajitura cu mere si mascarpone
Se curăță de coajă și cotor 6 mere acrișoare. Se mixează bine cele 4 ouă cu un praf de sare, apoi se adaugă zahărul măcinat. După ce și-au dublat volumul se adaugă brânza mascarpone și esența de vanilie și se omogenizează. Se adaugă o parte din făina cernută cu...
Desert cheesecake cu ciocolata si jeleu de mure
Blat: Se măruntesc biscuiții într-un robot / blender, se adaugă untul topit și se mixează puțin până se încorporează bine. Se pune o formă cu pereți detașabili sau un inel reglabil de tort (diametru de 20 cm) pe un platou și se toarnă compoziția de...
Desert tort cu ciocolata si mascarpone
Se pune cuptorul la încins la 170 C căldură sus+jos+ventilatie (treapta medie spre înaltă la cele cu gaz). Se separă ouăle și se bat albușurile spumă tare cu un praf de sare. Se adaugă zahărul și vanilia și se continuă baterea cu mixerul până ce se obține o...
Desert cornulete din albusuri
Albușurile se bat spumă împreună cu zahărul măcinat și sarea. Se adaugă câte puțin untul topit și răcit și esența de vanilie amestecând ușor. Se adaugă cacaoa, nucile măcinate și apoi făina cu praful de copt. Se amestecă până când se...
Desert tort cu ciocolata si zmeura
Se separă albușurile de gălbenușuri. Într-un bol se mixează untul foarte moale (scos din frigider cu câteva ore înainte) împreună cu zahărul măcinat (80g), sarea și esența de vanilie. Se mixează totul 3-4 minute până când se obține un...
Desert prajitura cu foi si umplutura de mere
Se pregătește mai întâi aluatul. Gălbenușurile se mixează cu zahărul până când acesta se topește. Se adaugă apoi laptele călduț în care se stinge praful de copt și apoi se adaugă uleiul. Se pune sarea, esența de vanilie și esența...
Desert prajitura rasturnata cu mere
Se curăță merele de coajă, se taie în 4 și se scoate cotorul, apoi se feliază. Se pun în tava (25x35 cm) tapetată cu hârtie de copt. Se dă forma cu mere la cuptor pentru 20-25 de minute – la 180 C (cuptor preîncins). Merele trebuie să se înmoaie...
Desert fursecuri fragede cu unt
Se mixează untul moale, tăiat cubulețe cu zahărul pudră, sarea și câteva picături de esență de vanilie. Cand untul a devenit cremos se adaugă și oul întreg și se mixează puțin. Se adaugă făina în castron și se amestecă ușor cu o spatulă. Se apasă...
Desert cozonac cu afine
Se încălzește laptele și se dizolvă zahărul în el. Se adaugă drojdia și se amestecă. Se acoperă vasul cu folie de plastic și se lasă să se odinească vreo 10 minute, până se formează spuma și încep să apară bule. Într-un castron se pune făina...
Desert cheesecake cu ciocolata
Blat: Se mărunțesc biscuiții într-un robot / blender, se adaugă untul topit și se amestecă puțin până se încorporează bine. Se pune un inel reglabil pe un platou (diametru de 20 cm) și se toarnă compoziția de biscuiți, apoi se tasează cu ajutorul unui pahar cu...
Desert prajitura cu foi fragede cu nuci și crema de lamaie
Pentru aluat, se pune laptele la fiert. Când atinge punctul de fierbere, se opărește cu el miezul de nucă măcinat fin și amestecat cu scorțișoara, pudră. Se lasă, apoi, miezul de nucă să se răcească. Se freacă untul moale cu zahărul măcinat, apoi se adaugă oul, un...
Desert nuci umplute cu crema de ciocolata si nuci macinate
Se mixează untul (la temperatura camerei) cu zahărul măcinat. Se adaugă un praf de sare, esența de vanilie și nucile măcinate și se omogenizează compoziția. Se adaugă făina cernută și se frământă până când se obține un aluat omogen. Se...