
publicat la 11.05.2025
publicat la 26.04.2025
publicat la 06.04.2025
Ești hiperactiv și determinat să valofirici fiecare clipă, chiar și pe alea în care ar trebui sa dormi. Fii cu băgare de seamă, dacă te duci la culcare atât de târziu şi te trezești atât de devreme, s-ar putea să te întalnești cu tine pe hol…!
Bucataras.ro
[email protected]
Desert tort cu crema namelaka de mure si ciocolata
Crema namelaka, se pregătește cu cel puțin 12 ore înainte de a asambla tortul, deoarece trebuie să stea la frigider. Pentru început se pregătește piureul de fructe. Se pune murea congelată pe foc și se fierbe 5-7 minute, apoi se pasează cu furculița și se trece printr-o...
Desert prajitura cu mere, nuci si branza
Pentru umplutură, se curăță merele și se dau pe răzătoarea mare. Se storc de zeamă și călesc în unt cu zahăr pentru 5-7 minute (să nu fie prea uscate). Când sunt gata, se adaugă scorțișoara și nucile tocate grosier și se lasă să se răcorească. Pentru...
Desert prajitura cu mango si fructul pasiunii
Se pun nucile la copt în cuptor, timp de 5 minute, la 180 de grade Celsius. După ce nucile s-au răcit, se macină fin jumătate din cantitate, iar celelalte nuci se toacă în bucăţi de dimensiuni potrivite. Se lasă cuptorul pornit, la aceeaşi temperatură, şi se tapetează o...
Reteta de rulouri cu dovleac si scortisoara
Iata cum se prepara Reteta de rulouri cu dovleac si scortisoara In funcție de tipul de dovleac pe care îl aveți, este posibil să creșteți sau să scădeți cantitatea de făină indicată. Pentru început, într-un blender se pasează dovleacul copt. Se lasă...
Desert tarta cu pere, mure si branza
Pentru aluat, mixezi oul cu zahărul măcinat, apoi adaugi uleiul, sarea și brânza și le mixezi bine. Eu am folosit un mixer vertical pentru a mărunți brânza cât mai bine. Adaugi treptat făina cernută cu praful de copt și omogenizezi aluatul. Întinzi aluatul,...
Desert chec cu mere si nuci
Cureți merele de coajă și le dai pe răzătoarea mare și le storci bine zeama, cu mâna. Mixezi untul (alat la temperatura camerei) cu zahărul măcinat și puțină sare, apoi adaugi ouăle pe rând mixând bine după fiecare. Adaugi iaurtul, scorțișoara și apoi făina...
Desert negresa cu gem de gutui si branza
Pentru blat: Pui ciocolata în 80g cafea fierbinte și o lași să se topească amestecând ușor. Dacă nu se topește perfect se poate pune amestecul pe baie de aburi. Lași să se răcorească. Pui într-un castron ouăle, uleiul și iaurtul și amesteci cu un tel,...
Desert prajitura cu pere si budinca de vanilie
Mai intai pregătești budinca conform instrucțiunilor de pe plic doar că folosești cantitățile de lapte și zahăr de mai sus. Pentru blat: bați albușurile spumă tare cu un praf de sare, adaugi apoi zahărul măcinat și zahărul vanilat, mixând încă câteva...
Desert prajitura cu mere si aluat razuit
Pentru aluat, mixezi într-un bol toate ingredientele, mai puțin făina. Adaugi apoi făina și mixezi doar câteva secunde, fără să frămânți mult. Este vorba de un aluat fraged care nu necesită prelucrare pentru că se va întări. Nu dorim să dezvoltăm rețeaua de...
Desert prajitura cu pere si scortisoara
Mixezi ouăle întregi cu un praf de sare până când își dublează volumul. Adaugi zahărul măcinat și mixezi până se topește zahărul și adaugi apoi laptele și uleiul. Încorporezi la final făina cernută cu praful de copt.. Torni compoziția...
Desert negresa cu dovleac si migdale
Tai dovleacul în 2, îndepărtezi semințele apoi îl tai felii și îl pui într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și îl introduci în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C, pentru 50 de minute. După ce se răcorește pasezi miezul de...
Desert prajitura cu mere si branza
Mixezi untul moale cu zahărul măcinat și un praf de sare, apoi adaugi ouăle pe rând mixând bine după fiecare. Adaugi esența de vanilie și scorțișoara și omogenizezi. Adaugi făina cernută cu praful de copt și mixezi. Pui si alunele mărunțite și omogenizezi...
Desert matcha cheesecake
Rupi biscuiții în bucăți, după care îi macini fin într-un robot. Topești untul și îl torni peste biscuiții măcinați. Amesteci totul bine. Tapetezi cu hârtie de copt, o formă cu diametrul de 20 cm, atât pe fundul formei cât şi pe pereţii....
Desert prajitura cu blat umed si mure
Pentru blat: Pui ciocolata în 80g cafea fierbinte și o lași să se topească amestecând ușor. Dacă nu se topește perfect se poate pune amestecul pe baie de aburi. Lași să se răcorească. Pui într-un castron ouăle, uleiul și iartul și amesteci cu un tel, apoi...
Desert New York cheesecake
Rupi biscuiții în bucăți, după care îi macini fin într-un robot. Topești untul și îl torni peste biscuiții măcinați. Amesteci totul bine. Tapetezi cu hârtie de copt, o formă cu diametrul de 20 cm, atât pe fundul formei cât şi pe pereţii....
Desert panna cotta cu capsuni la pahar
Pui gelatina la hidratat în 30ml apă, pentru aproximativ 10 minute. Într-o cratiță pui băutură bio de ovăz Naturli, esența de vanilie și zahărul măcinat, amesteci bine și pui oala la fiert la foc mic și lași să fiarbă 2 minute, până...
Desert chec cu nuci si stafide
Bati albusurile spuma tare cu un praf de sare, apoi adaugi zaharul si bati pana se topeste. Mixezi untul moale cu galbenusurile si cu esenta de vanilie. Adaugi treptat laptele, smantana si omogenizezi. Incorporezi albusurile in crema de galbenusuri amestecand usor de jos in sus. Adaugi faina...
Desert mere umplute cu nuci
Cureti merele si le scobesti interiorul, incepand de la codita, indepartand cotorul si lasand un perete gros de 1 - 1,5 cm, fara a le gauri dintr-un capat in altul. Tai miezul de nuca in bucatele marunte. Pui in interiorul merelor zahar amestecat cu scortisoara si nuca. Asezi merele intr-o tava...
Desert tort cu capsuni si ciocolata
Începem cu blatul: Amesteci o parte din făină cu praful de copt și bicarbonatul. Le cerni de câteva ori împreună să se amestece bine. Astfel vom fi siguri că blatul va crește uniform. Separi albușurile de gălbenușuri și presari sare peste albușuri. Le lași la...
Desert prajitura pufoasa cu branza si cirese
Scoți sâmburii cireșelor. Amesteci brânza dulce cu gălbenușurile, smântana, zahărul măcinat și esența de lămâie. Adaugi făina și omogenizezi. Bați abușurile spumă cu un praf de sare si le adaugi peste crema de brânză cu mișcări ușoare. Torni...
Desert pancakes cu mere (de post)
Într-un bol amesteci băutura de soia Naturli, zahărul, un praf de sare și uleiul până se dizolvă zahărul. Adaugi treptat făina cernută și praful de copt stins cu zeama de lămâie. Merele le cureți de coajă și le razi pe răzătoarea mare. Adaugi peste...
Desert tort cu capsuni
Toate ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei. Se spumează untul cu zahărul și un praf de sare, apoi se adaugă oul și se mixează bine. Se adaugă jumătate din chefir, făina amestecată cu cacao, bicarbonatul, mixezi puțin, apoi se adaugă restul de chefir, oțetul și...
Desert prajitura cu urda si bezea
Pentru aluat: Mixezi ouăle cu un praf de sare, apoi adaugi zahărul măcinat și mixezi până când își dublează volumul. Adaugi laptele călduț și uleiul și omogenizezi. Într-un castron amesteci făina împreună cu praful de copt, cacaoa și le cerni peste...
Reteta de papanasi la cuptor, o varianta mai sanatoasa
Preparare Reteta de papanasi la cuptor, o varianta mai sanatoasa Într-un castron se pune brânza fărâmițată, apoi se adaugă sarea, esența de lămâie si ouăle. Se amestecă până se omogenizează compoziția (eu am mărunțit-o cu ajutorul unui mixer...
Desert chec din albusuri cu fructe confiate si sos de mure
Pui cuptorul la încins la 170 C și tapetezi 2 tăvi cu hârtie de copt (eu am folosit o tav de 30x11cm și una de 14x8cm de silicon). Este important ca acestea să fie pregătite înainte de a ne apuca de treabă. Bați albușurile spumă tare cu 2 prize bune de sare....
Desert cheesecake cu mango (fara coacere)
Blat: Măruntești biscuiții într-un robot / blender, adaugi untul topit și amesteci puțin, până se încorporează bine. Pui o formă cu pereți detașabili sau un inel reglabil de tort (diametru de 18 cm) pe un platou și torni compoziția de biscuiți, apoi o tasezi cu...
Desert nuci umplute cu crema de ciocolata
Se topește untul și se lasă să se răcorească. Se cerne făina într-un castron (pentru început puteți să cerneți 200 g pentru ca este posibil să nu intre toată). Se adaugă zahărul măcinat, esența de vanilie, oul, sarea, untul topit și răcit, laptele și amoniacul stins...
Desert cheesecake cu mure si jeleu de mure
Blat: Se măruntesc biscuiții într-un robot / blender, se adaugă untul topit și se amestecă puțin, până se încorporează bine. Se pune o formă cu pereți detașabili sau un inel reglabil de tort (diametru de 20 cm) pe un platou și se toarnă compoziția de...
Desert negresa cu urda si zmeura
Mixezi într-un bol untul moale cu zahărul măcinat și sarea, apoi adaugă ouăle pe rând și mixezi după fiecare. Adaugi esența de rom și cacaua cernută și amesteci ușor cu o spatulă )lingură de lemn), apoi adaugi făină și omogenizezi ușor. Prepari umplutura...
Desert tarta cu zmeura si mascarpone
Se pun într-un castron făina, sarea și untul rece tăiat cuburi și se frământă puțin. Se adaugă oul, smântâna și se amestecă până când aluatul devine omogen. Se pune în folie alimentară și se dă la rece pentru minim 30 de minute. Se...