Pentru blat:
Pui ciocolata în 80g cafea fierbinte și o lași să se topească amestecând ușor. Dacă nu se topește perfect se poate pune amestecul pe baie de aburi. Lași să se răcorească.
Pui într-un castron ouăle, uleiul și iaurtul și amesteci cu un tel,...
Mai intai pregătești budinca conform instrucțiunilor de pe plic doar că folosești cantitățile de lapte și zahăr de mai sus.
Pentru blat: bați albușurile spumă tare cu un praf de sare, adaugi apoi zahărul măcinat și zahărul vanilat, mixând încă câteva...
Pentru aluat, mixezi într-un bol toate ingredientele, mai puțin făina. Adaugi apoi făina și mixezi doar câteva secunde, fără să frămânți mult. Este vorba de un aluat fraged care nu necesită prelucrare pentru că se va întări. Nu dorim să dezvoltăm rețeaua de...
Mixezi ouăle întregi cu un praf de sare până când își dublează volumul. Adaugi zahărul măcinat și mixezi până se topește zahărul și adaugi apoi laptele și uleiul. Încorporezi la final făina cernută cu praful de copt..
Torni compoziția...
Tai dovleacul în 2, îndepărtezi semințele apoi îl tai felii și îl pui într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și îl introduci în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C, pentru 50 de minute. După ce se răcorește pasezi miezul de...
Mixezi untul moale cu zahărul măcinat și un praf de sare, apoi adaugi ouăle pe rând mixând bine după fiecare.
Adaugi esența de vanilie și scorțișoara și omogenizezi. Adaugi făina cernută cu praful de copt și mixezi. Pui si alunele mărunțite și omogenizezi...
Rupi biscuiții în bucăți, după care îi macini fin într-un robot. Topești untul și îl torni peste biscuiții măcinați. Amesteci totul bine.
Tapetezi cu hârtie de copt, o formă cu diametrul de 20 cm, atât pe fundul formei cât şi pe pereţii....
Pentru blat:
Pui ciocolata în 80g cafea fierbinte și o lași să se topească amestecând ușor. Dacă nu se topește perfect se poate pune amestecul pe baie de aburi. Lași să se răcorească.
Pui într-un castron ouăle, uleiul și iartul și amesteci cu un tel, apoi...
Rupi biscuiții în bucăți, după care îi macini fin într-un robot. Topești untul și îl torni peste biscuiții măcinați. Amesteci totul bine.
Tapetezi cu hârtie de copt, o formă cu diametrul de 20 cm, atât pe fundul formei cât şi pe pereţii....
Pui gelatina la hidratat în 30ml apă, pentru aproximativ 10 minute.
Într-o cratiță pui băutură bio de ovăz Naturli, esența de vanilie și zahărul măcinat, amesteci bine și pui oala la fiert la foc mic și lași să fiarbă 2 minute, până...
Bati albusurile spuma tare cu un praf de sare, apoi adaugi zaharul si bati pana se topeste. Mixezi untul moale cu galbenusurile si cu esenta de vanilie. Adaugi treptat laptele, smantana si omogenizezi. Incorporezi albusurile in crema de galbenusuri amestecand usor de jos in sus. Adaugi faina...
Cureti merele si le scobesti interiorul, incepand de la codita, indepartand cotorul si lasand un perete gros de 1 - 1,5 cm, fara a le gauri dintr-un capat in altul. Tai miezul de nuca in bucatele marunte. Pui in interiorul merelor zahar amestecat cu scortisoara si nuca. Asezi merele intr-o tava...
Începem cu blatul:
Amesteci o parte din făină cu praful de copt și bicarbonatul. Le cerni de câteva ori împreună să se amestece bine. Astfel vom fi siguri că blatul va crește uniform.
Separi albușurile de gălbenușuri și presari sare peste albușuri. Le lași la...
Scoți sâmburii cireșelor.
Amesteci brânza dulce cu gălbenușurile, smântana, zahărul măcinat și esența de lămâie. Adaugi făina și omogenizezi.
Bați abușurile spumă cu un praf de sare si le adaugi peste crema de brânză cu mișcări ușoare.
Torni...
Într-un bol amesteci băutura de soia Naturli, zahărul, un praf de sare și uleiul până se dizolvă zahărul.
Adaugi treptat făina cernută și praful de copt stins cu zeama de lămâie.
Merele le cureți de coajă și le razi pe răzătoarea mare. Adaugi peste...
Toate ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei.
Se spumează untul cu zahărul și un praf de sare, apoi se adaugă oul și se mixează bine. Se adaugă jumătate din chefir, făina amestecată cu cacao, bicarbonatul, mixezi puțin, apoi se adaugă restul de chefir, oțetul și...
Pentru aluat:
Mixezi ouăle cu un praf de sare, apoi adaugi zahărul măcinat și mixezi până când își dublează volumul. Adaugi laptele călduț și uleiul și omogenizezi. Într-un castron amesteci făina împreună cu praful de copt, cacaoa și le cerni peste...
Preparare Reteta de papanasi la cuptor, o varianta mai sanatoasa
Într-un castron se pune brânza fărâmițată, apoi se adaugă sarea, esența de lămâie si ouăle. Se amestecă până se omogenizează compoziția (eu am mărunțit-o cu ajutorul unui mixer...
Pui cuptorul la încins la 170 C și tapetezi 2 tăvi cu hârtie de copt (eu am folosit o tav de 30x11cm și una de 14x8cm de silicon). Este important ca acestea să fie pregătite înainte de a ne apuca de treabă.
Bați albușurile spumă tare cu 2 prize bune de sare....
Blat:
Măruntești biscuiții într-un robot / blender, adaugi untul topit și amesteci puțin, până se încorporează bine.
Pui o formă cu pereți detașabili sau un inel reglabil de tort (diametru de 18 cm) pe un platou și torni compoziția de biscuiți, apoi o tasezi cu...
Se topește untul și se lasă să se răcorească. Se cerne făina într-un castron (pentru început puteți să cerneți 200 g pentru ca este posibil să nu intre toată). Se adaugă zahărul măcinat, esența de vanilie, oul, sarea, untul topit și răcit, laptele și amoniacul stins...
Blat:
Se măruntesc biscuiții într-un robot / blender, se adaugă untul topit și se amestecă puțin, până se încorporează bine.
Se pune o formă cu pereți detașabili sau un inel reglabil de tort (diametru de 20 cm) pe un platou și se toarnă compoziția de...
Mixezi într-un bol untul moale cu zahărul măcinat și sarea, apoi adaugă ouăle pe rând și mixezi după fiecare. Adaugi esența de rom și cacaua cernută și amesteci ușor cu o spatulă )lingură de lemn), apoi adaugi făină și omogenizezi ușor.
Prepari umplutura...
Se pun într-un castron făina, sarea și untul rece tăiat cuburi și se frământă puțin. Se adaugă oul, smântâna și se amestecă până când aluatul devine omogen. Se pune în folie alimentară și se dă la rece pentru minim 30 de minute. Se...
Pentru blat:
Se pune ciocolata în 80g cafea fierbinte și se lasă să se topească amestecând ușor. Dacă nu se topește perfect se poate pune amestecul pe baie de aburi. Se lasă să se răcorească.
Se pun într-un castron ouăle, uleiul și iartul și se amestecă cu...
Pentru blat:
Pui ciocolata în 80ml cafea fierbinte și o lași să se topească amestecând ușor. Dacă nu se topește perfect se poate pune amestecul pe baie de aburi. Lași să se răcorească.
Pui într-un castron ouăle, uleiul și iartul și amesteci cu un tel, apoi...
Pui cartofii la fiert cu tot cu coajă până intră furculiţa în ei. Când sunt fierţi, îi cureţi de coajă şi îi zdrobești. Dacă folosiţi robotul de bucătărie, aveţi grijă să nu îi blenduiţi prea mult altfel devin gumoşi, văscoşi. Lași cartofii...
Aluat : Mai întâi se pregătește poolish-ul (maiaua). Într-un castronel se pune făina, drojdia și laptele, se amestecă și se lasă la dospit la temperatura camerei până când își dublează volumul. În vasul robotului se pune făina,...
Pentru blat, amesteci smântâna cu zahărul și sarea. Adaugi untul topit și apoi cacaua și bicarbonatul și omogenizezi. La sfârșit făina cernută în două-trei tranșe și frămânți un aluat ușor moale, pe care-l învelești în folie...
Pentru blat:
Se pune ciocolata în 80g cafea fierbinte și se lasă să se topească amestecând ușor. Dacă nu se topește perfect se poate pune amestecul pe baie de aburi. Se lasă să se răcorească.
Se pun într-un castron ouăle, uleiul și iartul și se amestecă cu...
Desert negresa cu gem de gutui si branza
Pentru blat: Pui ciocolata în 80g cafea fierbinte și o lași să se topească amestecând ușor. Dacă nu se topește perfect se poate pune amestecul pe baie de aburi. Lași să se răcorească. Pui într-un castron ouăle, uleiul și iaurtul și amesteci cu un tel,...
Desert prajitura cu pere si budinca de vanilie
Mai intai pregătești budinca conform instrucțiunilor de pe plic doar că folosești cantitățile de lapte și zahăr de mai sus. Pentru blat: bați albușurile spumă tare cu un praf de sare, adaugi apoi zahărul măcinat și zahărul vanilat, mixând încă câteva...
Desert prajitura cu mere si aluat razuit
Pentru aluat, mixezi într-un bol toate ingredientele, mai puțin făina. Adaugi apoi făina și mixezi doar câteva secunde, fără să frămânți mult. Este vorba de un aluat fraged care nu necesită prelucrare pentru că se va întări. Nu dorim să dezvoltăm rețeaua de...
Desert prajitura cu pere si scortisoara
Mixezi ouăle întregi cu un praf de sare până când își dublează volumul. Adaugi zahărul măcinat și mixezi până se topește zahărul și adaugi apoi laptele și uleiul. Încorporezi la final făina cernută cu praful de copt.. Torni compoziția...
Desert negresa cu dovleac si migdale
Tai dovleacul în 2, îndepărtezi semințele apoi îl tai felii și îl pui într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și îl introduci în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C, pentru 50 de minute. După ce se răcorește pasezi miezul de...
Desert prajitura cu mere si branza
Mixezi untul moale cu zahărul măcinat și un praf de sare, apoi adaugi ouăle pe rând mixând bine după fiecare. Adaugi esența de vanilie și scorțișoara și omogenizezi. Adaugi făina cernută cu praful de copt și mixezi. Pui si alunele mărunțite și omogenizezi...
Desert matcha cheesecake
Rupi biscuiții în bucăți, după care îi macini fin într-un robot. Topești untul și îl torni peste biscuiții măcinați. Amesteci totul bine. Tapetezi cu hârtie de copt, o formă cu diametrul de 20 cm, atât pe fundul formei cât şi pe pereţii....
Desert prajitura cu blat umed si mure
Pentru blat: Pui ciocolata în 80g cafea fierbinte și o lași să se topească amestecând ușor. Dacă nu se topește perfect se poate pune amestecul pe baie de aburi. Lași să se răcorească. Pui într-un castron ouăle, uleiul și iartul și amesteci cu un tel, apoi...
Desert New York cheesecake
Rupi biscuiții în bucăți, după care îi macini fin într-un robot. Topești untul și îl torni peste biscuiții măcinați. Amesteci totul bine. Tapetezi cu hârtie de copt, o formă cu diametrul de 20 cm, atât pe fundul formei cât şi pe pereţii....
Desert panna cotta cu capsuni la pahar
Pui gelatina la hidratat în 30ml apă, pentru aproximativ 10 minute. Într-o cratiță pui băutură bio de ovăz Naturli, esența de vanilie și zahărul măcinat, amesteci bine și pui oala la fiert la foc mic și lași să fiarbă 2 minute, până...
Desert chec cu nuci si stafide
Bati albusurile spuma tare cu un praf de sare, apoi adaugi zaharul si bati pana se topeste. Mixezi untul moale cu galbenusurile si cu esenta de vanilie. Adaugi treptat laptele, smantana si omogenizezi. Incorporezi albusurile in crema de galbenusuri amestecand usor de jos in sus. Adaugi faina...
Desert mere umplute cu nuci
Cureti merele si le scobesti interiorul, incepand de la codita, indepartand cotorul si lasand un perete gros de 1 - 1,5 cm, fara a le gauri dintr-un capat in altul. Tai miezul de nuca in bucatele marunte. Pui in interiorul merelor zahar amestecat cu scortisoara si nuca. Asezi merele intr-o tava...
Desert tort cu capsuni si ciocolata
Începem cu blatul: Amesteci o parte din făină cu praful de copt și bicarbonatul. Le cerni de câteva ori împreună să se amestece bine. Astfel vom fi siguri că blatul va crește uniform. Separi albușurile de gălbenușuri și presari sare peste albușuri. Le lași la...
Desert prajitura pufoasa cu branza si cirese
Scoți sâmburii cireșelor. Amesteci brânza dulce cu gălbenușurile, smântana, zahărul măcinat și esența de lămâie. Adaugi făina și omogenizezi. Bați abușurile spumă cu un praf de sare si le adaugi peste crema de brânză cu mișcări ușoare. Torni...
Desert pancakes cu mere (de post)
Într-un bol amesteci băutura de soia Naturli, zahărul, un praf de sare și uleiul până se dizolvă zahărul. Adaugi treptat făina cernută și praful de copt stins cu zeama de lămâie. Merele le cureți de coajă și le razi pe răzătoarea mare. Adaugi peste...
Desert tort cu capsuni
Toate ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei. Se spumează untul cu zahărul și un praf de sare, apoi se adaugă oul și se mixează bine. Se adaugă jumătate din chefir, făina amestecată cu cacao, bicarbonatul, mixezi puțin, apoi se adaugă restul de chefir, oțetul și...
Desert prajitura cu urda si bezea
Pentru aluat: Mixezi ouăle cu un praf de sare, apoi adaugi zahărul măcinat și mixezi până când își dublează volumul. Adaugi laptele călduț și uleiul și omogenizezi. Într-un castron amesteci făina împreună cu praful de copt, cacaoa și le cerni peste...
Reteta de papanasi la cuptor, o varianta mai sanatoasa
Preparare Reteta de papanasi la cuptor, o varianta mai sanatoasa Într-un castron se pune brânza fărâmițată, apoi se adaugă sarea, esența de lămâie si ouăle. Se amestecă până se omogenizează compoziția (eu am mărunțit-o cu ajutorul unui mixer...
Desert chec din albusuri cu fructe confiate si sos de mure
Pui cuptorul la încins la 170 C și tapetezi 2 tăvi cu hârtie de copt (eu am folosit o tav de 30x11cm și una de 14x8cm de silicon). Este important ca acestea să fie pregătite înainte de a ne apuca de treabă. Bați albușurile spumă tare cu 2 prize bune de sare....
Desert cheesecake cu mango (fara coacere)
Blat: Măruntești biscuiții într-un robot / blender, adaugi untul topit și amesteci puțin, până se încorporează bine. Pui o formă cu pereți detașabili sau un inel reglabil de tort (diametru de 18 cm) pe un platou și torni compoziția de biscuiți, apoi o tasezi cu...
Desert nuci umplute cu crema de ciocolata
Se topește untul și se lasă să se răcorească. Se cerne făina într-un castron (pentru început puteți să cerneți 200 g pentru ca este posibil să nu intre toată). Se adaugă zahărul măcinat, esența de vanilie, oul, sarea, untul topit și răcit, laptele și amoniacul stins...
Desert cheesecake cu mure si jeleu de mure
Blat: Se măruntesc biscuiții într-un robot / blender, se adaugă untul topit și se amestecă puțin, până se încorporează bine. Se pune o formă cu pereți detașabili sau un inel reglabil de tort (diametru de 20 cm) pe un platou și se toarnă compoziția de...
Desert negresa cu urda si zmeura
Mixezi într-un bol untul moale cu zahărul măcinat și sarea, apoi adaugă ouăle pe rând și mixezi după fiecare. Adaugi esența de rom și cacaua cernută și amesteci ușor cu o spatulă )lingură de lemn), apoi adaugi făină și omogenizezi ușor. Prepari umplutura...
Desert tarta cu zmeura si mascarpone
Se pun într-un castron făina, sarea și untul rece tăiat cuburi și se frământă puțin. Se adaugă oul, smântâna și se amestecă până când aluatul devine omogen. Se pune în folie alimentară și se dă la rece pentru minim 30 de minute. Se...
Desert prajitura cu mousse de capsuni si ciocolata
Pentru blat: Se pune ciocolata în 80g cafea fierbinte și se lasă să se topească amestecând ușor. Dacă nu se topește perfect se poate pune amestecul pe baie de aburi. Se lasă să se răcorească. Se pun într-un castron ouăle, uleiul și iartul și se amestecă cu...
Desert tort cu ciocolata si afine
Pentru blat: Pui ciocolata în 80ml cafea fierbinte și o lași să se topească amestecând ușor. Dacă nu se topește perfect se poate pune amestecul pe baie de aburi. Lași să se răcorească. Pui într-un castron ouăle, uleiul și iartul și amesteci cu un tel, apoi...
Desert gogosi cu aluat de cartofi
Pui cartofii la fiert cu tot cu coajă până intră furculiţa în ei. Când sunt fierţi, îi cureţi de coajă şi îi zdrobești. Dacă folosiţi robotul de bucătărie, aveţi grijă să nu îi blenduiţi prea mult altfel devin gumoşi, văscoşi. Lași cartofii...
Savarina tiramisu
Aluat : Mai întâi se pregătește poolish-ul (maiaua). Într-un castronel se pune făina, drojdia și laptele, se amestecă și se lasă la dospit la temperatura camerei până când își dublează volumul. În vasul robotului se pune făina,...
Desert pasca cu ciocolata
Pentru blat, amesteci smântâna cu zahărul și sarea. Adaugi untul topit și apoi cacaua și bicarbonatul și omogenizezi. La sfârșit făina cernută în două-trei tranșe și frămânți un aluat ușor moale, pe care-l învelești în folie...
Desert tort cu blat umed, ciocolata si piersici
Pentru blat: Se pune ciocolata în 80g cafea fierbinte și se lasă să se topească amestecând ușor. Dacă nu se topește perfect se poate pune amestecul pe baie de aburi. Se lasă să se răcorească. Se pun într-un castron ouăle, uleiul și iartul și se amestecă cu...