Pasta e ceci - Supa italiana cu paste si naut. Reteta nr.50 din topul The Best Soups in The Wold

de Ksenya in Supe/Ciorbe, 23 Mai 2024 | 9769 vizualizari

 

O supa italiana ce poate inlocui cu succes supa de carne. Foarte consistenta si hranitoare. Ideala in timpul postului, vegetarienilor si numai.
Se prepara rapid daca ati fiert nautul in prealabil.
Nautul acestei supe va recomand sa-l utilizati pe cel italian, care este foarte mic, cat bobul de mazare. Sunt mai multe modalitati de a prepara: Pasta e ceci in stil toscan..  in stil  napolitan, in stil  calabres .... eu  astazi  va prezint: pasta  e ceci romana
Ea incheie topul a celor mai bune 50 de supe din lume.
Pentru Pasta e ceci - Supa italiana cu paste si  naut. Reteta nr.50 din topul The Best Soups in The Wold ai nevoie de urmatoarele ingrediente: naut, spaghete, usturoi, rosii, usturoi.
 

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Pasta e ceci - Supa italiana cu paste si naut. Reteta nr.50 din topul The Best Soups in The Wold
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 2-3 catei usturoi
  • o crenguta rozmarin
  • o cana si jumatate naut deshidratat
  • 2-3 rosii sau o lingura pasta de rosii ,sau 3-4 linguri rosii la borcan
  • un fileu ansoa sau sos de stridii ,sos de peste ;( optional )
  • un snop mic de spaghete rupte bucatele
  • Pentru servit
  • Ardei iute tocat marunt
  • Rozmarin tocat marunt
  • Ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta e ceci - Supa italiana cu paste si naut. Reteta nr.50 din topul The Best Soups in The Wold:

Puneti nautul la hidratat minim 12 ore. Eu l-am preparat cu o zi inainte

Spalati nautul si-l puneti la  fiert 60-90 minute pana bobul este bine fiert.

Intr-o oala pentru supa, adaugati usturoiul si rozmarinul, adaugati uleiul si-l puneti la gatit, la foc mic, lasandu-l sa incalzeasca si sa aromatizeze uleiul treptat.

Sotati pana cand usturoiul devine usor aramiu.

Adaugati fileul de ansoa, sotati putin, apoi rosiile si sotati inca 2-3 minute.

Adaugati cu ajutorul unei spumiere ,nautul fiert, o cana de lichid in care a fiert nautul sau pana acopera nautul de un deget; pastrati o jumatate cana de naut fiert pe care il pasati separat cu blenderul vertical.

Dupa 2-3 clocote, scoateti crenguta de rozmarin si usturoiul, (unii il lasa in supa) adaugati spaghetele rupte, fierbeti aproximativ 8 minute.

Adaugati pasta de naut, amestecati.

Potriviti  consistenta supei duca  cum preferati cu lichidul de la nautul fiert.

Potriviti de sare.

 Se serveste atat calda, cat si rece, asezonati cu rozmarin si ardei iute tocat marunt si stropit putin cu ulei de masline.

Iti recomandam si reteta de Supa de legume cu paste litere, preferata copiilor sau Supa crema de ciuperci, foarte cremoasa si buna la gust.

Incearca si Yayla - supa turceasca cu iaurt, menta si naut, un deliciu de zile mari.

Pofta  buna!

 

TIPS-URI

1

puteti prepara cu orice paste: ditalini, fetucini sau de care aveti prin casa.

2

Se poate imbunatati cu un ou prajit.

3

Daca aveti naut la borcan, atunci folositi si lichidul, iar pentru consistenta, reglati cu supa de legume sau apa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta e ceci - Supa italiana cu paste si naut. Reteta nr.50 din topul The Best Soups in The Wold" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

Turta dulce - Descopera reteta perfecta pentru sarbatori!

pe 19.11 la 20:30

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa de rosii