Desert prajitura rasturnata cu mere

de oanapl in Prajituri, 16 Ian 2021 | 3146 vizualizari

 

"retete festive de iarna"

 

INGREDIENTE

  • 10 mere mari
  • Pentru blat:
  • 6 ouă
  • 100 g zahăr
  • esență de vanilie
  • 1 praf de sare
  • 125 g făină albă
  • pentru ornat (opțional):
  • 100ml frișcă lichidă
  • 30g zahăr măcinat
  • bombonele colorate
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura rasturnata cu mere:

Se curăță merele de coajă, se taie în 4 și se scoate cotorul, apoi se feliază. Se pun în tava (25x35 cm) tapetată cu hârtie de copt.
Se dă forma cu mere la cuptor pentru 20-25 de minute – la 180 C (cuptor preîncins). Merele trebuie să se înmoaie înainte de turna aluatul peste ele.
Se separă ouăle și se bat albușurile spumă tare cu puțină sare. Se adaugă zahărul măcinat și se continuă mixarea până când se obține o spuma tare și lucioasă. Se adaugă esența de vanilie și gălbenușurișe și se mai mixează câteva secunde. Se adaugă făina cernută și se încorporează cu grijă, cu ajutorul unei spatule, cu mișcări de jos în sus. Aluatul este aerat si cremos.
Am scoate tava cu merele semicoapte din cuptor și se toarnă rapid aluatul peste ele. Se nivelează ușor cu o spatulă și se bagă tava înapoi în cuptorul încins.
Se coace prăjitura timp de 30 de minute tot la 180 C. Se testează cu scobitoarea.
Prăjitura trebuie răsturnată imediat ce se scoate din cuptor. Se acoperă tava cu platoul și se răstoarnă cu o mișcare hotărâtă.

După ce se răcește complet, se mixează frișcă cu zahărul și se ornează.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura rasturnata cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert placinta cu mere, de post (varianta dama cu camelii)