Această prăjitură se poate pregăti cu orice fruct de sezon. Este la fel de delicioasă. Deoarece încă se mai găsesc pere zemoase și delicioase, vă invit să încercați și voi prăjitura. Nouă ne-a plăcut foarte mult.
Se cern făina și cacaua într-un castron. Se adaugă zahărul, esența de rom, praful de sare, ouăle și untul tăiat bucățele. Se frământă cu mâna toate ingredientele până când aluatul nu se mai lipește de mână. Se împarte aluatul în 2 bile, se învelesc în folie alimentară și se bagă o bilă în frigider pentru minim 30 de minute, iar cealaltă bilă se bagă în congelator (pentru a se rade mai ușor).
Se curăță perele de coajă și semințe și se taie în cubulețe și se pun la călit până când lasă zeamă și se înmoaie. Amidonul se pune într-o cană și se adaugă treptat apa rece și se amestecă până când nu mai rămân cocoloașe. Se toarnă peste pere și se omogenizează compoziția. Se mai fierb perele încă 5 minute și se amestecă permanent. Se lasă să se răcească.
Se pune brânza într-un castron și se adaugă ouăle, zahărul măcinat și zahărul vanilat bourbon apoi se mixează cu un mixer vertical. Se adaugă grișul și se omogenizează.
Se scoate aluatul din frigider și se întinde pe o hârtie de copt, apoi se transferă în tava cu tot cu hârtia de copt și se înțeapă din loc în loc cu o furculiță. Se adaugă brânza, perele iar la final se rade deasupra restul de aluat (scos din congelator). Se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C pentru 40-50 de minute, până când blatul este copt. Se lasă să se răcorească puțin și se taie prăjitura.