oanapl

7

Bucataras
Top-Chef

Suceava

Bucataras din 24.02.2010

RETETE882
PRIETENI272
Retete

Desert tort cu capsuni, mascarpone si ciocolata

In Torturi la 3 Iun 2017

Pentru blat, pui cacaua intr-un vas si torni apa clocotita, amestecand continuu, pana la omogenizare, apoi lasi la racit. Strecori compozitia pentru a nu ramane cocoloase de cacao. Bati albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugi jumatate din cantitatea de zahar si mixezi pana obtii o...

Tarta cu ardei, spanac si dovlecel

In Mancare copii la 3 Iun 2017

Intr-un vas, pui untul moale, 2 oua, faina, apa si un varf de cutit de sare. Framanti pana obtii un aluat omogen pe care il vei da pentru minim 30 minute la frigider. Frigi ardeii rosii, ii cureti de coaja si ii tai fasii. Tai dovlecelul cubulete sau felii si il calesti timp de 5-10 minute in...

Chiftele de pui la cuptor

In Pui la 2 Iun 2017

Carnea de pui o toci, apoi o amesteci cu ceapa mărunţită, morcovul dat pe răzătoarea cu ochiuri mici, oualle batute, usturoiul zdrobit, sare, piper şi cimbru. Inmoi o felie de paine in lapte, o storci bine si o rupi bucatele si o adaugi peste restul compozitiei. Formezi chiftelute...

Dulceata de afine

In Dulceata / Gem la 2 Iun 2017

Pui afinele in strecuratoare si le treci prin jet de apa rece, dupa care le cureti de codite si frunzulite. Pui afinele intr-un vas si presari zahar deasupra. Scuturi putin cratita ca sa se amestece fructele cu zaharul si le lasi astfel, in frigider pentru minim 3-4 ore, pana cand se formeaza...

Desert tarta cu rubarba, mure si smantana

In Prajituri la 2 Iun 2017

Cerni faina intr-un castron impreuna cu sarea. Peste ele, adaugi oul frecat cu zahar pudra si untul topit, apoi racit. Framanti un aluat, pe care il lasi la frigider cel putin o ora, invelit in folie transparenta. Intinzi o foaie de aluat cu sucitorul pe o suprafata infainata, apoi, prin...

Desert negresa cu caise, rubarba si mascarpone

In Prajituri la 1 Iun 2017

Intr-o oala cu fundul gros, pui untul, ciocolata rupta bucatele si zaharul macinat. Pui oala la foc mic si lasi sa se topeasca ingredientele. Cand amestecul e omogen, opresti focul. Dupa ce s-a racorit, adaugi galbenusurile, cate unul pe rand, si amesteci bine. Adaugi faina peste crema de...

Broccoli cu ficatei la cuptor

In Ficat la 1 Iun 2017

Fierbi ficateii de pui, in apa cu sare, apoi il tai bucatele mai mici. Desfaci broccoli si il fierbi in apa cu sare, timp de 4-5 minute. Ungi cu ulei un vas si il tapetezi cu pesmet. Bati ouale cu smantana si condimentezi dupa gust, cu sare si piper. Tai ardeiul si maslinele felii subtiri....

Gem de caise

In Dulceata / Gem la 31 Mai 2017

Speli caisele, le cureti de samburi si le pui intr-un vas incapator. Le pui pe aragaz, la foc mic, amestecand periodic, caci au tendinta sa se prinda de fundul vasului. Fierberea fructelor fara zahar are rolul de a elimina o parte din apa continuta de fructe, inainte de adaugarea zaharului,...

Pizza cu coronita de carnati

In Pizza la 30 Mai 2017

Pregatesti un blat pufos: freci drojdia cu zaharul pana la lichefiere, adaugi laptele caldut in care ai dizolvat sarea si o mana de faina. Omogenizezi, acoperi vasul si lasi la crescut 10 minute. Cerni faina intr-un vas incapator si faci o adancitura in mijlocul ei si pui pe rand smantana,...

Desert prajitura cu stafide si iaurt

In Prajituri la 30 Mai 2017

Bati ouale cu zaharul pana se topeste acesta din urma. Adaugi iaurtul si amesteci bine. Pui apoi uleiul, faina si praful de copt si amesteci pana se omogenizeaza. Adaugi stafidele si esenta de lamaie.Tapetezi forma (diametru 24 cm) cu hartie de copt si torni aluatul. Dai la cuptor la foc...

Evantai de vinete

In Mancaruri de legume la 29 Mai 2017

Cureti ceapa de coaja si o tai felii subtiri. Rosiile, cascavalul si afumatura le tai in felii subtiri. Speli vanata si o tai in felii de 1 cm grosime, incepand de la partea opusa a coditei si pina aproape de codita, la vreo 2-3 cm distanta de aceasta, astfel nu risti sa se desprinda de cotor....

Desert prajitura rasturnata cu visine

In Prajituri la 29 Mai 2017

Am folosit o tava cu dimensiunile 35/25 cm. Speli visinele si le scoti samburii. Incingi cuptorul la 180 grade C. Presari 100 g zahar in tava, apoi adaugi visinele si 100 de grame de unt. Acoperi tava si o dai la cuptor pentru 10-15 minute. Sucul de la visine, impreuna cu zaharul si cu...

Desert crumble cu capsuni si rubarba - reteta cu nr. 300

In Prajituri la 28 Mai 2017

Speli tijele de rubarba, le cureti si le tai in bucati de 1,5- 2 cm. Capsunile spalate, le tai in sferturi sau mai mici. Amesteci fructele, adaugi zaharul si le lasi deoparte 20-30 minute, ca sa-si lase putin sucul. Biscuitii digestivi ii maruntesti si ii pui intr-un vas termorezistent uns cu...

Salata cu oua de prepelita

In Salate la 28 Mai 2017

Speli frunzele de salata, le scurgi bine de apa si le tai fasii. Ardeiul il tai felii scurte si subtiri, iar ridichile le tai in doua si le feliezi. Tai rosiile felii, iar ceapa verde o tai fasii.   Ouale de prepelita le fierbi timp de 7-8 minute, le lasi sa se raceasca si le...

Dulceata de cirese negre

In Dulceata / Gem la 27 Mai 2017

Speli ciresele, le scurgi bine de apa si scoti samburii. Noi i-am scos, cu ajutorul unui aparat special de scos samburii. Cantaresti ciresele dupa ce scoti samburii si adaugi zaharul.  Lasi ciresele la rece cateva ore, sau peste noapte, si apoi le pui la fiert la foc mic. Dupa ce...

Desert reteta de preparare a papanasilor cu dulceata de cirese negre

In Prajituri la 27 Mai 2017

Reteta de preparare a papanasilor  Intr-un castron, pui branza faramitata, apoi adaugi sarea, zaharul vanilat, praful de copt si ouale batute. Amesteci pana se omogenizeaza compozitia, apoi adaugi faina si incepi sa o inglobezi cu o lingura, apoi o framanti cu mana, pana obtii un aluat...

Desert prajitura cu mere si bezea

In Prajituri la 26 Mai 2017

Umplutura:  Speli merele, le cureti de coaja si le dai pe razatoarea cu ochiuri mari. Ungi o tigaie antiaderenta cu uleiul, pui merele stoarse de zeama, adaugi zaharul si lasi merele pe foc pana nu mai au zeama, iar la final, adaugi scortisoara. Le lasi sa se racoreasca putin....

Conopida cu broccoli la cuptor

In Mancaruri de legume la 26 Mai 2017

Desfaci in buchetele broccoli si conopida si le fierbi in apa cu sare, timp de 3-5 minute -broccoli si 5-7 minute -conopida. Ungi cu ulei, un vas termorezistent si il tapetezi cu pesmet. Scoti legumele din apa, le scurgi bine si le pui in vasul termorezistent, apoi adaugi deasupra...

Aperitiv briose cu broccoli

In Aperitive / Garnituri la 25 Mai 2017

Cureţi morcovul de coajă şi îl fierbi, iar separat, opăreşti 2-3 minute broccoli, în apă clocotită cu sare, pe care-l desfaci apoi bucheţele. Coci ardeiul, îl cureţi de coajă şi-l tai bucăţi. După ce a fiert morcovul, îi laşi să se scurgă, apoi îi...

Desert prajitura turnata cu mere

In Prajituri la 25 Mai 2017

Cureti merele de coaja si le dai pe razatoarea mare. Le scurgi zeama si le calesti pe foc cu zaharul 5-10 minute, apoi adaugi scortisoara, dupa gust. Mixezi ouale cu zaharul, adaugi uleiul, mixand in continuare. Adaugi apoi laptele caldut, alternativ cu faina amestecata cu praful de copt. Torni...

Aperitiv tarta cu spanac si branza

In Aperitive / Garnituri la 24 Mai 2017

Pentru aluat, pui faina intr-un bol si adaugi untul taiat cuburi. Framanti pana ce obtii firimituri mai mari. Adaugi oul batut, sare si apa treptat si framanti pana se omogenizeaza aluatul. Formezi o bila pe care o pui la frigider, pentru 30 de minute. Cureti, speli bine si oparesti spanacul in...

Desert tort cu crema de zmeura si mure

In Torturi la 24 Mai 2017

Amesteci faina cu cacaua. Ouale le mixezi bine cu un praf de sare si cu zaharul macinat, pana cand isi tripleaza volumul. Adaugi uleiul de cocos lichid si mai mixezi un minut. Adaugi faina cernuta cu cacaua, amestecand cu miscari usoare, de jos in sus. Tapetezi cu hartie de copt o tava cu...

Desert prajitura rapida cu capsuni

In Prajituri la 22 Mai 2017

Separi albusurile de galbenusuri. Albusurile le bati spuma tare cu un praf de sare. Adaugi zaharul si mixezi pana cand spuma devine densa si lucioasa.   Separat, freci galbenusurile cu uleiul si esenta de vanilie, apoi torni aceasta compozitie peste albusuri. Omogenizezi usor...

Taci si inghite

In Porc la 22 Mai 2017

Pui apa, laptele si sarea intr-o oala, la foc potrivit. Inainte sa inceapa sa clocoteasca, adaugi malaiul treptat si amesteci energic cu facaletul. Dupa ce mamaliga a fiert, o lasi sa se racoreasca. Carnatii si pastrama le tai bucati potrivite, le prajesti intr-o tigaie fara ulei pana cand se...

Aperitiv placinta cu urda si marar ca in Maramures

In Aperitive / Garnituri la 20 Mai 2017

Aluatul: Cerni faina, apoi adaugi sarea si oul batut. Drojdia o dizolvi cu zaharul si o adaugi peste faina. Torni putin cate putin din apa calduta si framanti pana cand aluatul devine elastic. Adaugi uleiul si framanti pana se incorporeaza. Acoperi vasul cu un prosop si lasi...

Aperitiv placinta floare cu spanac si branza

In Aperitive / Garnituri la 17 Mai 2017

Pentru aluat, pui intr-un bol faina cernuta si sarea. In centru pui drojdia uscata, lingurita de zahar si adaugi 3-4 linguri de apa calduta si faci o maia pe care o lasi la dospit pentru 10 minute. Adaugi oul batut cu iaurtul si amesteci incorporand din faina de pe margini. Adaugi si uleiul apoi...

Deliciu la cuptor cu broccoli si rosii cherry

In Mancare copii la 17 Mai 2017

Cureti de coaja cartofii si ii tai felii si ii fierbi in apa cu sare, timp de 10-15 minute. Desfaci in buchetele broccoli si le pui la fiert in apa cu sare pentru 5 minute. Tai sunca cubulete. Tai rosiile cherry in sferturi. Ungi cu ulei un vas yena si il tapetezi cu pesmet. Scoti...

Desert fluturasi si inimioare cu gem

In Prajituri la 16 Mai 2017

Intr-o cratita, incalzesti laptele, uleiul, sarea si zaharul. Torni amestecul intr-un bol, adaugi drojdia si amesteci bine cu un tel. Adaugi faina si praful de copt. Amesteci cu o spatula sau lingura - trebuie sa iti iasa un aluat moale si putin lipicios chiar. Daca il faci prea tare, aluatul...

Tarta cu broccoli, ardei, spanac si iaurt

In Mancaruri de legume la 16 Mai 2017

Pentru aluat, tai untul rece in cubulete si il amesteci cu faina si sarea, pana obtii o textura nisipoasa. Adaugi oul batut si amesteci pana se omogenizeaza compozitia. Lasi aluatul la frigider pentru o ora. Frigi ardeii, ii cureti de coaja si ii tai fasii mici. Intre timp, desfaci broccoli...

Briose cu ton

In Ton la 15 Mai 2017

Scurgi bine tonul de ulei, la fel si branza dulce. Mixezi branza pentru a obtine o crema. Tai ceapa cat mai marunt. Adaugi sare si piper dupa gust. Amesteci toate ingredientele intr-un bol si pui cu lingura in formele de briose.  Introduci tava in cuptorul preincalzit, pentru circa 40...

Afisate 571 - 600 din 882 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Sagetator

Munca iti este apreciata si recompensata cum se cuvine si ai ocazia sa-ti exersezi talentul organizatoric si administrativ

 
 
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]