Se prepara maia.
Se pune intr-un bol apa calduta, drojdia, o lingura de zahar si 50 de gr de faina.
Se lasa deoparte 5 minute sau pana cand incep sa se formeze bule.
Se adauga untul, 2 linguri de zahar si oul si se amesteca.
Se adauga faina si sarea si se framanta aluatul....
Apa trebuie sa fie calduta.
Amestecam faina, apa si drojdia intr-un bol.
Luam compozitia si o punem intr-un borcan sau intr-un recipient de plastic.
Lasam deoparte pana creste si isi dubleaza cantitatea.
Cum folosim drojdia facuta in casa:
Folosim ca si dublul cantitatii de...
Intr-un bol, punem apa, drojdia si zaharul si il lasam deoparte 5 minute. Adaugam faina cernuta si framantam un aluat. La sfarstit, adaugam si sarea. Acoperim bolul cu un prosop de bucatarie umed si il lasam intr-un loc cald, pana isi dubleaza volumul.
Ceapa, ardeii si rosiile se taie cuburi....
Aluatul de foietaj se lasa la decongelat.
Cuptorul se preincalzeste.
Se desface si se aplica pe toata suprafata lui pasta de tomate.
Se unge cu pasta de tomate, se presara oregano, sare si piper.
Aluatul se ruleaza.
Se taie rondele de marime egala si se asaza in tava.
Se da tava...
Se pune intr-un bol 50 ml de lapte caldut, drojdia si putin zahar. Se lasa deoparte 5 minute.
Se framanta un aluat din faina, restul de lapte si zahar, unt si ou. Dupa ce am framantat aluatul, adaugam sarea si mai framantam putin pana obtinem un aluat elastic care nu se mai lipeste de maini....
Se amesteca intr-un bol ouale, lapte si apa minerala, apoi se adauga faina, sarea si se amesteca cu un tel.
Se introduce Panini Maker Breville in priza si se pune cu un polonic mic compozitie.
Clatitele se aseaza una peste cealalta in farfurie.
Se ia o clatita, se aplica sos de rosii,...
Mai intai preparam maiaua. Intr-un bol mic, punem apa calduta cu lingura de zahar si drojdia. Lasam deoparte 5 minute.
Intr-un bol mai adanc, cernem faina si adaugam in mijloc maia, oul, laptele si uleiul. Framantam. Adaugam si lingurita de sare. Nu lasam sarea sa intre in contact direct cu...
Aluatul:
Intr-un bol,punem putina apa,drojdia si sarea. Lasam cateva minute deoparte,apoi adaugam restul de apa,faina si framantam un aluat.
Acoperim bolul cu o casca de dus si introducem bolul in cuptorul cu microunde. Acolo este ferit de curent si va creste frumos.Lasam sa se dubleze ca...
Aluatul de pizza
Intr-un bol,punem putina apa,drojdia si sarea. Lasam cateva minute deoparte,apoi adaugam restul de apa,faina si framantam un aluat.
Acoperim bolul cu o casca de dus si introducem bolul in cuptorul cu microunde. Acolo este ferit de curent si va creste frumos.Lasam sa se...
Intindem aluatul de pizza si punem pe toata suprafata lui ketchup.
Taiem maslinele,ardeiul si feliile de sunca.
Punem aceste ingrediente peste pizza si adaugam casul.
Presaram sare si piper si dam la cuptor cam 15 minute sau pana cand incepe sa se topeasca si sa se rumeneasca branza.
Aluatul de pizza
Intr-un bol,punem putina apa,drojdia si sarea. Lasam cateva minute deoparte,apoi adaugam restul de apa,faina si framantam un aluat.
Acoperim bolul cu o casca de dus si introducem bolul in cuptorul cu microunde. Acolo este ferit de curent si va creste frumos.Lasam sa se...
Aluatul de pizza
Intr-un bol,punem putina apa,drojdia si sarea. Lasam cateva minute deoparte,apoi adaugam restul de apa,faina si framantam un aluat.
Acoperim bolul cu o casca de dus si introducem bolul in cuptorul cu microunde. Acolo este ferit de curent si va creste frumos.Lasam sa se...
Aluatul de pizza
Intr-un bol,punem putina apa,drojdia si sarea. Lasam cateva minute deoparte,apoi adaugam restul de apa,faina si framantam un aluat.
Acoperim bolul cu o casca de dus si introducem bolul in cuptorul cu microunde. Acolo este ferit de curent si va creste frumos.Lasam sa se...
Intindem aluatul de pizza pe forma de copt si il ungem cu pasta de tomate.
Aplicam pasta de bruschette,apoi sunca taiata betigase.
Adaugam porumbul ,ciupercile feliate si cascavalul ras.
Dam tava la cuptorul preincalzit si tinem cam 10-15 minute.
Intr-un bol punem drojdia,apa calduta si lingura de zahar. Lasam deoparte 5 minute,apoi adaugam faina si uleiul de masline si framantam un aluat. Adaugam si sarea si mai framantam 5 minute.
Acoperim bolul cu un prosop umed si il introducem intr-un loc ferit de curent,in cazul meu in cuptorul...
Intr-un bol punem drojdia,apa calduta si lingura de zahar. Lasam deoparte 5 minute,apoi adaugam faina si uleiul de masline si framantam un aluat. Adaugam si sarea si mai framantam 5 minute.
Acoperim bolul cu un prosop umed si il introducem intr-un loc ferit de curent,in cazul meu in cuptorul...
Aluatul: Intr-un bol, punem apa, drojdia si zaharul si il lasam deoparte 5 minute. Adaugam faina cernuta si framantam un aluat. La sfarstit, adaugam si sarea. Acoperim bolul cu un prosop de bucatarie umed si il lasam intr-un loc cald, pana isi dubleaza volumul. De obicei, folosesc cuptorul cu...
Aluatul: Intr-un bol, punem apa, drojdia si zaharul si il lasam deoparte 5 minute. Adaugam faina cernuta si framantam un aluat. La sfarstit, adaugam si sarea. Acoperim bolul cu un prosop de bucatarie umed si il lasam intr-un loc cald, pana isi dubleaza volumul. De obicei, folosesc cuptorul cu...
Intr-un bol se amesteca apa cu maia,apoi se adauga faina si se framanta un aluat. Se acopera bolul cu un prosop umed si se lasa deoparte 30 de minute.
Se adauga sarea aluatului si se framanta bine.
Se unge un vas rotund cu ulei si se aseaza aluatul pe care l-am format ca o minge.Se unge...
Intr-un vas se amesteca drojdia si jumatate din cantitatea de apa. Eu le-am lasat peste zi ,dar se poate folosi deindata. Se pune apa cu drojdia in mijlocul fainii,se adauga restul de apa,sarea si uleiul de masline.Se amesteca pana obtineti un aluat moale.
Rasturnati aluatul pe...
Aluatul:
L-am facut din aluatul meu universal si pe care il am mereu la frigider.
1 kg de faina
600 ml de apa
25 gr de drojdie proaspata
1 lingurita sare de mare
Amestec totul la robot (are carlig ptr aluat) ,acopar bolul si il pun in cuptorul microunde. Acolo este cel mai...
Intr-un bol se pune apa calduta si drojdia.
Dupa 5 minute se adauga faina,se amesteca si apoi se adauga sarea.
Se pune aluatul la crescut si se lasa pana isi dubleaza volumul.
Se pune jumatate din aluat in forma de paine (eu am folosit forma de chec) ,se pune carnatul in mijloc si se...
Am framantat aluatul la robot.
L-am lasat putin sa creasca si l-am pus la frigider.
Sa fie intr-un bol destul de inalt ca mai creste aluatul,al meu nu a fost asa de inalt si tot ii dadeam pumni ca sa se mai reduca din volum.
Se ia o cantitate de aluat si se intinde in tava.
Se...
Se taie in feliute subtiri ceapa. Se taie si usturoiul.
Se caleste ceapa alba,cea rosie si usturoiul in ulei.
Cand au inceput sa se rumeneasca se ia tigaia de pe foc si se adauga condimente pentru pizza.
Se intinde foaia de aluat in tava.
Se adauga ceapa calita si se...
Se pune intr-un bol drojdia,zaharul,laptele si apa.
Acum adaugam faina,untul topit,ceapa verde,sarea si usturoiul pudra.
Se framanta sau se amesteca bine si se formeaza 9 chifle ca pentru hotdog sau orice forma doriti voi.
Se pun in tava,se acopera cu un prosop de bucatarie si...
Se scot 2 felii de paine si se lasa pe masa din bucatarie sa se usuce putin cam 1-2 ore,dar depinde de painea pe care o folositi si de grosimea feliei. O felie gen toast nu dureaza mai mult de atat. Inainte de a pune painea la uscat sa taiati coaja.
Cand s-a uscat, se faramiteaza cu...
Se pun toate ingredientele in robot,mai putin sarea.Aceasta in direct contact cu drojdia va incetini procesul de crestere. Se pune si sarea.
Se formeaza doua baghete si se pun in forma ptr paine sau baghete daca aveti. Se lasa deoparte 30 de minute, acoperite.
Se preincalzeste cuptorul si...
Se intinde aluatul ptr pizza in tava.
Se amesteca pasta de tomate cu uleiul de masline,condimentul italian (amestec de busuioc,oregano,rozmarin si cimbru),pudra de usturoi si se potriveste de sare si piper.
Se poate pune si usturoi proaspat.
Se pun midiile peste si se da pizza la cuptor....
Se face un aluat din toate ingredientele.
Se lasa sa se odihneasca,acoperit in folie,30 de minute.
Se fac 8 bilute care se acopera ca sa nu se usuce.
Se formeaza tortilla una cate una si se coc in tigaie,cam 20-30 secunde pe fiecare parte.
Cand sunt gata,se pun una peste alta in...
Se intinde o foaie rotunda pentru pizza.
Se pune in tigaie si se acopera cu capacul.
Se tine cam 4 minute si se intoarce pe partea cealalta.
Se intinde sosul facut din pasta de tomate,oregano,busuioc,usturoi pudra,sare,piper si uleiul de masline.
Se aseaza feliile de carnati si apoi...
Chifle pufoase
Se prepara maia. Se pune intr-un bol apa calduta, drojdia, o lingura de zahar si 50 de gr de faina. Se lasa deoparte 5 minute sau pana cand incep sa se formeze bule. Se adauga untul, 2 linguri de zahar si oul si se amesteca. Se adauga faina si sarea si se framanta aluatul....
Drojdie facuta in casa
Apa trebuie sa fie calduta. Amestecam faina, apa si drojdia intr-un bol. Luam compozitia si o punem intr-un borcan sau intr-un recipient de plastic. Lasam deoparte pana creste si isi dubleaza cantitatea. Cum folosim drojdia facuta in casa: Folosim ca si dublul cantitatii de...
Pizza turceasca cu carne tocata
Intr-un bol, punem apa, drojdia si zaharul si il lasam deoparte 5 minute. Adaugam faina cernuta si framantam un aluat. La sfarstit, adaugam si sarea. Acoperim bolul cu un prosop de bucatarie umed si il lasam intr-un loc cald, pana isi dubleaza volumul. Ceapa, ardeii si rosiile se taie cuburi....
Rulouri pizza
Aluatul de foietaj se lasa la decongelat. Cuptorul se preincalzeste. Se desface si se aplica pe toata suprafata lui pasta de tomate. Se unge cu pasta de tomate, se presara oregano, sare si piper. Aluatul se ruleaza. Se taie rondele de marime egala si se asaza in tava. Se da tava...
Chifle cu unt
Se pune intr-un bol 50 ml de lapte caldut, drojdia si putin zahar. Se lasa deoparte 5 minute. Se framanta un aluat din faina, restul de lapte si zahar, unt si ou. Dupa ce am framantat aluatul, adaugam sarea si mai framantam putin pana obtinem un aluat elastic care nu se mai lipeste de maini....
Clatite pizza
Se amesteca intr-un bol ouale, lapte si apa minerala, apoi se adauga faina, sarea si se amesteca cu un tel. Se introduce Panini Maker Breville in priza si se pune cu un polonic mic compozitie. Clatitele se aseaza una peste cealalta in farfurie. Se ia o clatita, se aplica sos de rosii,...
Placinta cu spanac
Mai intai preparam maiaua. Intr-un bol mic, punem apa calduta cu lingura de zahar si drojdia. Lasam deoparte 5 minute. Intr-un bol mai adanc, cernem faina si adaugam in mijloc maia, oul, laptele si uleiul. Framantam. Adaugam si lingurita de sare. Nu lasam sarea sa intre in contact direct cu...
Pizza cu ou
Aluatul: Intr-un bol,punem putina apa,drojdia si sarea. Lasam cateva minute deoparte,apoi adaugam restul de apa,faina si framantam un aluat. Acoperim bolul cu o casca de dus si introducem bolul in cuptorul cu microunde. Acolo este ferit de curent si va creste frumos.Lasam sa se dubleze ca...
Pizza rapida la tigaie
Aluatul de pizza Intr-un bol,punem putina apa,drojdia si sarea. Lasam cateva minute deoparte,apoi adaugam restul de apa,faina si framantam un aluat. Acoperim bolul cu o casca de dus si introducem bolul in cuptorul cu microunde. Acolo este ferit de curent si va creste frumos.Lasam sa se...
Pizza cu cas
Intindem aluatul de pizza si punem pe toata suprafata lui ketchup. Taiem maslinele,ardeiul si feliile de sunca. Punem aceste ingrediente peste pizza si adaugam casul. Presaram sare si piper si dam la cuptor cam 15 minute sau pana cand incepe sa se topeasca si sa se rumeneasca branza.
Pizza cu cabanos
Aluatul de pizza Intr-un bol,punem putina apa,drojdia si sarea. Lasam cateva minute deoparte,apoi adaugam restul de apa,faina si framantam un aluat. Acoperim bolul cu o casca de dus si introducem bolul in cuptorul cu microunde. Acolo este ferit de curent si va creste frumos.Lasam sa se...
Cuib de viespi pizza
Aluatul de pizza Intr-un bol,punem putina apa,drojdia si sarea. Lasam cateva minute deoparte,apoi adaugam restul de apa,faina si framantam un aluat. Acoperim bolul cu o casca de dus si introducem bolul in cuptorul cu microunde. Acolo este ferit de curent si va creste frumos.Lasam sa se...
Pizza cu salam italian
Aluatul de pizza Intr-un bol,punem putina apa,drojdia si sarea. Lasam cateva minute deoparte,apoi adaugam restul de apa,faina si framantam un aluat. Acoperim bolul cu o casca de dus si introducem bolul in cuptorul cu microunde. Acolo este ferit de curent si va creste frumos.Lasam sa se...
Pizza cu pasta de bruschette
Intindem aluatul de pizza pe forma de copt si il ungem cu pasta de tomate. Aplicam pasta de bruschette,apoi sunca taiata betigase. Adaugam porumbul ,ciupercile feliate si cascavalul ras. Dam tava la cuptorul preincalzit si tinem cam 10-15 minute.
Pain rustique-Paine rustica
Intr-un bol punem drojdia,apa calduta si lingura de zahar. Lasam deoparte 5 minute,apoi adaugam faina si uleiul de masline si framantam un aluat. Adaugam si sarea si mai framantam 5 minute. Acoperim bolul cu un prosop umed si il introducem intr-un loc ferit de curent,in cazul meu in cuptorul...
Fougasse aux Fleur de Sel
Intr-un bol punem drojdia,apa calduta si lingura de zahar. Lasam deoparte 5 minute,apoi adaugam faina si uleiul de masline si framantam un aluat. Adaugam si sarea si mai framantam 5 minute. Acoperim bolul cu un prosop umed si il introducem intr-un loc ferit de curent,in cazul meu in cuptorul...
Pide
Aluatul: Intr-un bol, punem apa, drojdia si zaharul si il lasam deoparte 5 minute. Adaugam faina cernuta si framantam un aluat. La sfarstit, adaugam si sarea. Acoperim bolul cu un prosop de bucatarie umed si il lasam intr-un loc cald, pana isi dubleaza volumul. De obicei, folosesc cuptorul cu...
Lahmacun
Aluatul: Intr-un bol, punem apa, drojdia si zaharul si il lasam deoparte 5 minute. Adaugam faina cernuta si framantam un aluat. La sfarstit, adaugam si sarea. Acoperim bolul cu un prosop de bucatarie umed si il lasam intr-un loc cald, pana isi dubleaza volumul. De obicei, folosesc cuptorul cu...
Pizza cu maia
Intr-un bol se amesteca apa cu maia,apoi se adauga faina si se framanta un aluat. Se acopera bolul cu un prosop umed si se lasa deoparte 30 de minute. Se adauga sarea aluatului si se framanta bine. Se unge un vas rotund cu ulei si se aseaza aluatul pe care l-am format ca o minge.Se unge...
Paine greceasca cu oregano si masline
Intr-un vas se amesteca drojdia si jumatate din cantitatea de apa. Eu le-am lasat peste zi ,dar se poate folosi deindata. Se pune apa cu drojdia in mijlocul fainii,se adauga restul de apa,sarea si uleiul de masline.Se amesteca pana obtineti un aluat moale. Rasturnati aluatul pe...
Pizza cu spanac si pesto cu o salata de capsuni cu spanac
Aluatul: L-am facut din aluatul meu universal si pe care il am mereu la frigider. 1 kg de faina 600 ml de apa 25 gr de drojdie proaspata 1 lingurita sare de mare Amestec totul la robot (are carlig ptr aluat) ,acopar bolul si il pun in cuptorul microunde. Acolo este cel mai...
Paine cu carnati
Intr-un bol se pune apa calduta si drojdia. Dupa 5 minute se adauga faina,se amesteca si apoi se adauga sarea. Se pune aluatul la crescut si se lasa pana isi dubleaza volumul. Se pune jumatate din aluat in forma de paine (eu am folosit forma de chec) ,se pune carnatul in mijloc si se...
Pizza cu porumb si carnati de casa
Am framantat aluatul la robot. L-am lasat putin sa creasca si l-am pus la frigider. Sa fie intr-un bol destul de inalt ca mai creste aluatul,al meu nu a fost asa de inalt si tot ii dadeam pumni ca sa se mai reduca din volum. Se ia o cantitate de aluat si se intinde in tava. Se...
Pizza blanca
Se taie in feliute subtiri ceapa. Se taie si usturoiul. Se caleste ceapa alba,cea rosie si usturoiul in ulei. Cand au inceput sa se rumeneasca se ia tigaia de pe foc si se adauga condimente pentru pizza. Se intinde foaia de aluat in tava. Se adauga ceapa calita si se...
Painici cu usturoi si ceapa verde
Se pune intr-un bol drojdia,zaharul,laptele si apa. Acum adaugam faina,untul topit,ceapa verde,sarea si usturoiul pudra. Se framanta sau se amesteca bine si se formeaza 9 chifle ca pentru hotdog sau orice forma doriti voi. Se pun in tava,se acopera cu un prosop de bucatarie si...
Panko - Pesmet in stil japonez
Se scot 2 felii de paine si se lasa pe masa din bucatarie sa se usuce putin cam 1-2 ore,dar depinde de painea pe care o folositi si de grosimea feliei. O felie gen toast nu dureaza mai mult de atat. Inainte de a pune painea la uscat sa taiati coaja. Cand s-a uscat, se faramiteaza cu...
Paine rustica frantuzeasca
Se pun toate ingredientele in robot,mai putin sarea.Aceasta in direct contact cu drojdia va incetini procesul de crestere. Se pune si sarea. Se formeaza doua baghete si se pun in forma ptr paine sau baghete daca aveti. Se lasa deoparte 30 de minute, acoperite. Se preincalzeste cuptorul si...
Pizza cu midii
Se intinde aluatul ptr pizza in tava. Se amesteca pasta de tomate cu uleiul de masline,condimentul italian (amestec de busuioc,oregano,rozmarin si cimbru),pudra de usturoi si se potriveste de sare si piper. Se poate pune si usturoi proaspat. Se pun midiile peste si se da pizza la cuptor....
Tortilla
Se face un aluat din toate ingredientele. Se lasa sa se odihneasca,acoperit in folie,30 de minute. Se fac 8 bilute care se acopera ca sa nu se usuce. Se formeaza tortilla una cate una si se coc in tigaie,cam 20-30 secunde pe fiecare parte. Cand sunt gata,se pun una peste alta in...
Pizza la tigaie...la mine chiar a fost sub 10 minute
Se intinde o foaie rotunda pentru pizza. Se pune in tigaie si se acopera cu capacul. Se tine cam 4 minute si se intoarce pe partea cealalta. Se intinde sosul facut din pasta de tomate,oregano,busuioc,usturoi pudra,sare,piper si uleiul de masline. Se aseaza feliile de carnati si apoi...