Se taie legumele in cubulete.
Se pun toate ingredientele (mai putin fulgii de ovaz si cartofii la fiert) cam 1 1/2 - 2 ore sau pana cand mazarea uscata e fiarta.
In ultimele 25 de minute se adauga cartofii si fulgii de ovaz.
Cand s-au fiert se ia de pe foc si se lasa 15 minute...
Se caleste ceapa.
Adauga puiul,ciupercile,spaghettele si supa.
Cand incepe sa fiarba da focul mic si mai lasa 10 minute.
Opreste focul,adauga frunzele de busuioc,taiate si sarea si piperul.
Se taie rosia in felii.
Se taie ceapa felii subtiri si se adauga la rosii.
Se adauga restul ingredientelor,mai putin sarea.
Se amesteca si se da la rece.
Se sareaza inainte de a servi.
Amesteca faina cu zahar,ou ,scortisoara si apa.
Fa banana pireu cu o furculita si adauga la mixtura.
Se prajiesc in untul topit si se intorc cand incep sa iasa bule pe suprafata clatitelor.
Amesteca zaharul cu untul,pana devine cremos. Adauga oul si mierea. Adauga faina,sarea,bicarbonatulsi faina, Incorporeaza fulgii de ovaz si stafidele si framanata usor.
Se formeaza prajiturile,daca le vreti mari si grase cam de marimea unui ou.
Se coc 15-20 de minute,depinzand de marime.
Se incalzeste uleiul,se adauga dovleacul si se incalzeste putin,dupa care se adauga doua oua si se amesteca. Se condimenteaza si se serveste cald!
Dovleceii au avut rozmarin pe ei.
Am folosit tehnica de aici: http://bucataras.ro/retete/trandafiri-din-pasta-de-lapte-praf-16097.html si reteta de tort de aici: http://bucataras.ro/retete/100-si-1-tort-tort-amandina-la-multi-ani-tata-16132.html .
Am format petalele din bilute si le-am lipit.
Daca sunt prea lipicioase...
Se face un sirop din apa si zahar,se tine pe foc cam 10 minute.
Se ia de pe foc si se adauga margarina.Se amesteca pana se topeste.
Se adauga cacaoa,zaharul vanilat si laptele praf .
Se amesteca bine si se pune intr-o tava sau in forme si se da la rece.
Se taie a doua zi in...
Se caleste ceapa si usturoiul in ulei pana sunt moi,cam 3 minute. Se adauga frunza de dafin. Toarna rosiile la cutie si supa. Pune si felia de paine.
Mixeaza folosind un stick blender sau chiar si o furculita.Se adauga sarea,piperul si condimentul italian sau oregano.Se lasa sa se incalzeaca...
Curata portocalele de coaja si taie-le in felii rotunde.
Aseaza-le pe o fafurie.
Amesteca mierea cu scortisoara si toarna peste portocale.
Se poate orna cu frunze de menta
Se introduce plicul de ceai intr-o cana de apa fierbinte. Se lasa cam 30 de secunde,timp in care se elibereaza cafeina. Asta e ceaiul pentru mine.
Pentru copii,adaug acelasi plic de ceai intr-o alta.
Noua ne place cu lapte,dar cand racim apelam la miere si lamaie.
Nu e nici o filozofie,se ia un steamer si se pune deasupra unei oale care are cativa cm de apa,oala sa aibe aceeasi marime cu steamerul.
Se poate folosi si pe fundul unui wok,dar sa nu atinga apa.
Se pune dashiul intr-o strecuratoare si se pune la fiert cu apa. Se scoate dashiul si se lasa supa pe foc.
Se amesteca pasta de miso cu putina apa si se toarna un polonic de supa peste. Se amesteca bine si se pune in oala avand grija sa nu fiarba. Se mai lasa putin pe foc si se...
Se da tava la cuptor cu uleiul.Cand e fierbinte se adauga cartofii.
Cand incep sa se rumeneasca,se adauga sarea,piperul si mararul.
Se mai tin 5 minute pana cand cartofii sunt rumeniti bine.
Amesteca toate legumele taiate julienne intr-un bol.
Amesteca si celelalte ingrediente si toarna peste legume.
Se poate lasa peste noapte la frigider sau se poate servi imediat.
Pune paprika intr-o sticla si toarna uleiul peste.
Lasa sticla intr-un loc intunecat pentru o saptamana.Scutura sticla din cand in cand.
Foloseste la gratar,peste cartofi,salate,popcorn,paste sau la paprikas.
Pune pieptul de pui,ceapa,usturoiul,supa,rosiile si orezul intr-o oala. Adauga ardeiul iute,paprika si oregano. Amesteca bine si pune la fiert. Cand incepe sa fiarba,scade focul si lasa la foc mic 25 de minute. Adauga ardeii,porumbul si mazarea. Mai lasa 10 minute. Cand e gata adauga sare si piper.
Se pune apa cu lingurita de ulei si sarea la fiert.
Pune toata faina in oala si se amesteca viguros cu o lingura de lemn pana se formeaza ca o minge.
Se da focul mic si se mai tine inca 2 minute,timp in care se intoarce si turteste cu lingura de lemn.
Se ia de pe foc si se lasa sa se...
Se taie pieptul de pui in cubulete si se amesteca impreuna cu toate condimentele. Se lasa deoparte 10 minute ,timp in care se pot praji cartofii sau felia legumele. Se prajeste pieptul de pui in uleiul incins,pana cand s-a rumenit.
Se incalzeste putin lipia si se asambleaza.
Se aseaza pe...
Se amesteca ingredientele uscate cu cele lichide.
Nu uitati sa stingeti bicarbonatul cu otetul.
Se pun in formele de briose tapetate cu faina sau in hartiile individuale.
Se coc la foc mediu cam 30 de minute sau pana iese scobitoarea curata.
Se taie dovleacul(al meu s-a taiat destul de usor,a stat in bucatarie de cand a dat frigul).
Se curata de coaja si se taie in cuburi.
Se caleste ceapa in unt,cam 10 minute sau pana e moale.
Se adauga dovleacul si supa de pui si se lasa la fiert cam 20 de minute sau pana...
Se amesteca bine ouale cu laptele,zaharul,zaharul vanilat,laptele si un varf de sare.
Se pun feliile de paine si se lasa sa se inmoaie bine.
Se prajesc in ulei sau unt si se servesc cu zahar pudra sau sirop
Se curata pulpele de pui si se rumenesc putin un ulei. Se pun deoparte si se caleste ceapa taiata marunt. Se adauga usturoiul taiat si se mai caleste un minut. Se adauga paprika,pasta de tomate,sarea si piperul. Se adauga cartofii curatati,dar lasati intregi. Se adauga pulpele si se acopera cu...
Se taie carnea in bucatele subtiri. Se pun bucatile de porc intr-un bol. Se rade ghimbirul si de adauga la carne,cu sosul de soia si sake (sau vin alb). Se lasa 10 minute,dar nu mai mult ca sa nu se intareasca feliile de porc.
Se adauga uleiul in tigaie si cand s-a infierbantat se adauga...
Se spala bine orezul,in trei ape. Se pune in oala orezul cu apa si sarea. Se da la foc mediu,cand incepe sa fiarba se da la foc mare vreo doua minute si apoi la foc mediu pana apar gauri in orez. Se da la foc mic si se mai tine vreo 10 minute. Se ia de pe foc si se lasa deoparte 10 minute inainte...
Se amesteca untul cu zaharul ,ouale si zaharul vanilat. Se adauga faina,se face o gropita in mijloc unde se pune bicaronatul,lingura de lapte si otetul. Se adauga sarea,scortisoara si se amesteca bine. Se incorporeaza merele si se pun in forma pentru cuptor,care a fost unsa cu ulei si tapetata cu...
Split pea soup
Se taie legumele in cubulete. Se pun toate ingredientele (mai putin fulgii de ovaz si cartofii la fiert) cam 1 1/2 - 2 ore sau pana cand mazarea uscata e fiarta. In ultimele 25 de minute se adauga cartofii si fulgii de ovaz. Cand s-au fiert se ia de pe foc si se lasa 15 minute...
Sos cu lime,mustar si miere
Se amesteca bine toate ingredientele in blender. Se lasa la rece peste noapte ca sa se amestece aromele. Se serveste cu salata.
Supa cu pui,ciuperci si busuioc
Se caleste ceapa. Adauga puiul,ciupercile,spaghettele si supa. Cand incepe sa fiarba da focul mic si mai lasa 10 minute. Opreste focul,adauga frunzele de busuioc,taiate si sarea si piperul.
Salata cipriota
Se taie rosia in felii. Se taie ceapa felii subtiri si se adauga la rosii. Se adauga restul ingredientelor,mai putin sarea. Se amesteca si se da la rece. Se sareaza inainte de a servi.
Banana picklets
Amesteca faina cu zahar,ou ,scortisoara si apa. Fa banana pireu cu o furculita si adauga la mixtura. Se prajiesc in untul topit si se intorc cand incep sa iasa bule pe suprafata clatitelor.
Prajituri mari si grase cu fulgi de ovaz
Amesteca zaharul cu untul,pana devine cremos. Adauga oul si mierea. Adauga faina,sarea,bicarbonatulsi faina, Incorporeaza fulgii de ovaz si stafidele si framanata usor. Se formeaza prajiturile,daca le vreti mari si grase cam de marimea unui ou. Se coc 15-20 de minute,depinzand de marime.
Salata de morcovi persana
Se amesteca toate ingredientele. Nu se adauga SARE,fiindca lasa morcovii apa. Se tine la rece cel putin o ora si se serveste.
Dovleac pai cu oua scrambled
Se incalzeste uleiul,se adauga dovleacul si se incalzeste putin,dupa care se adauga doua oua si se amesteca. Se condimenteaza si se serveste cald! Dovleceii au avut rozmarin pe ei.
Trandafiri din ciocolata de casa
Am folosit tehnica de aici: http://bucataras.ro/retete/trandafiri-din-pasta-de-lapte-praf-16097.html si reteta de tort de aici: http://bucataras.ro/retete/100-si-1-tort-tort-amandina-la-multi-ani-tata-16132.html . Am format petalele din bilute si le-am lipit. Daca sunt prea lipicioase...
Ciocolata de casa
Se face un sirop din apa si zahar,se tine pe foc cam 10 minute. Se ia de pe foc si se adauga margarina.Se amesteca pana se topeste. Se adauga cacaoa,zaharul vanilat si laptele praf . Se amesteca bine si se pune intr-o tava sau in forme si se da la rece. Se taie a doua zi in...
Supa de rosii
Se caleste ceapa si usturoiul in ulei pana sunt moi,cam 3 minute. Se adauga frunza de dafin. Toarna rosiile la cutie si supa. Pune si felia de paine. Mixeaza folosind un stick blender sau chiar si o furculita.Se adauga sarea,piperul si condimentul italian sau oregano.Se lasa sa se incalzeaca...
Felii de portocala cu miere si scortisoara
Curata portocalele de coaja si taie-le in felii rotunde. Aseaza-le pe o fafurie. Amesteca mierea cu scortisoara si toarna peste portocale. Se poate orna cu frunze de menta
Cum se decafeinizeaza ceaiul negru
Se introduce plicul de ceai intr-o cana de apa fierbinte. Se lasa cam 30 de secunde,timp in care se elibereaza cafeina. Asta e ceaiul pentru mine. Pentru copii,adaug acelasi plic de ceai intr-o alta. Noua ne place cu lapte,dar cand racim apelam la miere si lamaie.
Dovleac la steamer
Nu e nici o filozofie,se ia un steamer si se pune deasupra unei oale care are cativa cm de apa,oala sa aibe aceeasi marime cu steamerul. Se poate folosi si pe fundul unui wok,dar sa nu atinga apa.
Torrijas
Bate ouale cu laptele si scortisoara. Treci feliile de paine prin acest amestec si le prajesti pe amandoua partile. Se pudreaza cu zahar
Supa Miso
Se pune dashiul intr-o strecuratoare si se pune la fiert cu apa. Se scoate dashiul si se lasa supa pe foc. Se amesteca pasta de miso cu putina apa si se toarna un polonic de supa peste. Se amesteca bine si se pune in oala avand grija sa nu fiarba. Se mai lasa putin pe foc si se...
Cartofi la cuptor cu marar
Se da tava la cuptor cu uleiul.Cand e fierbinte se adauga cartofii. Cand incep sa se rumeneasca,se adauga sarea,piperul si mararul. Se mai tin 5 minute pana cand cartofii sunt rumeniti bine.
Salata de varza cu maioneza
Amesteca toate legumele taiate julienne intr-un bol. Amesteca si celelalte ingrediente si toarna peste legume. Se poate lasa peste noapte la frigider sau se poate servi imediat.
Ulei condimentat cu paprika
Pune paprika intr-o sticla si toarna uleiul peste. Lasa sticla intr-un loc intunecat pentru o saptamana.Scutura sticla din cand in cand. Foloseste la gratar,peste cartofi,salate,popcorn,paste sau la paprikas.
Pui Jambalaya
Pune pieptul de pui,ceapa,usturoiul,supa,rosiile si orezul intr-o oala. Adauga ardeiul iute,paprika si oregano. Amesteca bine si pune la fiert. Cand incepe sa fiarba,scade focul si lasa la foc mic 25 de minute. Adauga ardeii,porumbul si mazarea. Mai lasa 10 minute. Cand e gata adauga sare si piper.
Churros
Se pune apa cu lingurita de ulei si sarea la fiert. Pune toata faina in oala si se amesteca viguros cu o lingura de lemn pana se formeaza ca o minge. Se da focul mic si se mai tine inca 2 minute,timp in care se intoarce si turteste cu lingura de lemn. Se ia de pe foc si se lasa sa se...
Shawarma
Se taie pieptul de pui in cubulete si se amesteca impreuna cu toate condimentele. Se lasa deoparte 10 minute ,timp in care se pot praji cartofii sau felia legumele. Se prajeste pieptul de pui in uleiul incins,pana cand s-a rumenit. Se incalzeste putin lipia si se asambleaza. Se aseaza pe...
Mafine
Se amesteca ingredientele uscate cu cele lichide. Nu uitati sa stingeti bicarbonatul cu otetul. Se pun in formele de briose tapetate cu faina sau in hartiile individuale. Se coc la foc mediu cam 30 de minute sau pana iese scobitoarea curata.
Dovleac Pai
Se taie dovleacul ca pentru cartofi pai. Se pun in tava cu uleiul si se presara cu rozmarin uscat. Se lasa la cuptor cam 15-20 de minute.
Pumpkin soup- Supa crema de dovleac
Se taie dovleacul(al meu s-a taiat destul de usor,a stat in bucatarie de cand a dat frigul). Se curata de coaja si se taie in cuburi. Se caleste ceapa in unt,cam 10 minute sau pana e moale. Se adauga dovleacul si supa de pui si se lasa la fiert cam 20 de minute sau pana...
Pita cu bunda - Bundas Kenyer-Friganele-Arme Ritter-French Toast
Se amesteca bine ouale cu laptele,zaharul,zaharul vanilat,laptele si un varf de sare. Se pun feliile de paine si se lasa sa se inmoaie bine. Se prajesc in ulei sau unt si se servesc cu zahar pudra sau sirop
Paprikas de pui cu cartofi intregi
Se curata pulpele de pui si se rumenesc putin un ulei. Se pun deoparte si se caleste ceapa taiata marunt. Se adauga usturoiul taiat si se mai caleste un minut. Se adauga paprika,pasta de tomate,sarea si piperul. Se adauga cartofii curatati,dar lasati intregi. Se adauga pulpele si se acopera cu...
Porc cu ghimbir
Se taie carnea in bucatele subtiri. Se pun bucatile de porc intr-un bol. Se rade ghimbirul si de adauga la carne,cu sosul de soia si sake (sau vin alb). Se lasa 10 minute,dar nu mai mult ca sa nu se intareasca feliile de porc. Se adauga uleiul in tigaie si cand s-a infierbantat se adauga...
Orez japonez
Se spala bine orezul,in trei ape. Se pune in oala orezul cu apa si sarea. Se da la foc mediu,cand incepe sa fiarba se da la foc mare vreo doua minute si apoi la foc mediu pana apar gauri in orez. Se da la foc mic si se mai tine vreo 10 minute. Se ia de pe foc si se lasa deoparte 10 minute inainte...
Chec cu scortisoara si mere
Se amesteca untul cu zaharul ,ouale si zaharul vanilat. Se adauga faina,se face o gropita in mijloc unde se pune bicaronatul,lingura de lapte si otetul. Se adauga sarea,scortisoara si se amesteca bine. Se incorporeaza merele si se pun in forma pentru cuptor,care a fost unsa cu ulei si tapetata cu...