publicat la 16.03.2020
publicat la 16.03.2020
publicat la 27.08.2018
Întrucât sunteţi atât de deschişi la noi descoperiri ale tehnicii, vi se propune – şi acceptaţi bucuroşi! – să fiţi parte dintr-o serie de experimente ce ţin de teleportare.Din păcate, tot ceea ce veţi reuşi este să apăreţi în mai multe locuri deodată… pe Foursquare. Chiar şi aşa, acest lucru vă bucură, deoarece deveniţi Mayor în insulele Maldive fără măcar să fi trecut pe acolo! Hai, că nu e puţin lucru, nu?!
Bucataras.ro
[email protected]
Desert fursecuri Alba ca zapada
Preincalzim cuptorul la 170 grade C. Mixam ouale cu praful de sare pana cand acestea isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul treptat, mixand continuu.Adaugam esenta de vanilie si uleiul treptat. Mixam putin pana se incorporeaza uleiul si adaugam faina si praful...
Zacusca de vinete cu ciuperci si trufe
Spalam ciupercile si le fierbem in apa cu sare. La fel procedam si cu trufele de padure. Eu le frec cu o periuta sa fiu sigura ca indepartez eventalele particule de pamant. Se scurg bine si se maruntesc in robotul de bucatarie sau le dam prin masina de tocat. Coacem vinetele, le curatam de...
Ardei umpluti cu carne de miel - reteta reinterpretata
Calim ceapa și carnea de miel in ulei de masline, după care adăugăm orezul spalat in mai multe ape și amestecăm. Luam de pe foc și condimentam cu piper, boia, menta, potrivim de sare și umplem ardeii pe care i-am spălat și curățat de semințe. Ii așezăm într-un vas de lut...
Supa de pui reteta veche reinterpretata
Punem tacamul de pui la fiert si spumam pe masura ce se formeaza spuma. Dupa care punem si zarzavatul si lasam sa fiarba la foc mic. In timpul asta zdrobim cartofii fierti si ii amestecam pana la omogenizare, dar fara a insista prea mult cu oul, adaugam turmericul, faina, grisul, sarea si...
Desert prajitura cu iaurt si zmeura
Batem cu telul sau cu mixerul, ouale cu zaharul si praful de sare pana se omogenizeaza. Adaugam uleiul, iaurtul, apa minerala, aromele si faina amestecata cu praful de copt. Incingem cuptorul la 180*C, cam cu 5 minute inainte de a baga prajitura in cuptor. Tapetam o tava cu hartie de copt...
Pizza rapida fara blat
Taiem cubulete mezelurile, cascavalul si legumele. Adaugam ouale peste ele si amestecam bine. Praful de copt il amestecam cu faina, pe care o punem peste amestecul de mezeluri si oua. Tocam verdeata si ceapa verde, le punem peste celelalte si asezonam cu sare si...
Saramura peste
Spalam foarte bine pestele si il stergem foarte bine sa fie cat mai uscat. Pe gratar presaram sare grunjoasa in asa fel incat sa fie acoperita toata suprafata. Asezam ardeii si ii lasam sa se coaca. Cand sunt gata legumele, asezam pestele pe care l-am condimentat dupa...
Tort cu crema de vanilie si rom
Pentru blat: Batem ouale intregi cu zaharul pana se ingroasa ca o crema. Adaugam uleiul in fir subtire si mixam in continuare. Incorporam praful de copt cu faina si o adaugam peste oua, amestecand usor. Tapetam o tava cu hartie de copt si rasturnam...
Ficatei lionezi
Spalam foarte bine ficateii, ii curatam de pielite si ii taiem in doua. Punem intr-o tava ficateii cu uleiul,piperul si sarea si dam la cuptor pentru 5 minute. Intre timp tocam ceapa julien si o punem peste ei in tava. Amestecam si dam iar la cuptor pentru 10 minute. Dupa cele 10...
Prajitura cu crema de ciocolata
Crema: Rupi ciocolata intr-un vas si adaugi untul moale (la temperatura camerei) peste ea. Fierbi frisca pana da un clocot si o adaugi peste ciocolata. Amesteci usor cu lingura si o lasi 8-10 minute. Dupa expirarea timpului iei un tel si amesteci circular in...
Lava de ciocolata
Punem intr-un vas ouale, zaharul si faina si le amestecam bine cu un tel. Intre timp punem intr-o cratita untul si ciocolata rupta in bucati cat mai mici si le punem la topit pe baie de aburi. Dupa ce s-au topit le lasam putin sa se mai raceasca pentru a nu...
Rulada cu ciocolata
Separam albusurile de galbenusuri. Adaugam peste albusuri un praf de sare si 2 linguri de zahar, iar celelalte 2 linguri le punem peste galbenusuri. Mixam mai intai albusurile pana devin spuma, dupa care mixam si galbenusurile pana se albesc....
Inghetata de ciocolata cu stafide si rom
Intr-o cratita, punem la fiert frisca, ciocolata rupta bucati si laptele. Amestecam si lasam pe foc pana se topeste complet ciocolata dar nu lasam sa clocoteasca. Intre timp batem galbenusurile impreuna cu zaharul pana se vor albi la culoare....
Briose cu ciocolata
Amestecam faina cu zaharul si cu praful de copt. Intr-un bol amestecam laptele cu uleiul si cu oul si le rasturnam peste ingredientele uscate. Amestecam bine si adaugam cubuletele de cicocolata si esenta de portocale in cazul meu. Incalzim cuptorul si...
Biscuiti cu ciocolata
Frecam untul/margarina spuma. Adaugam restul ingredientelor si omogenizam. Tocam ciocolata cubulete si o adaqugam in compozitie. Tapetam o...
Tarta frangipane cu smochine
Lasam aluatul sa se dezghete in frigider. Pregatim frangipane-ul, punanad migdalele intr-o tava si o dam la cuptor pana se rumenesc usor. Din pacate eu am avut migdale fara coaja si mi-a iesit deschisa la culoare crema. Punem in robot migdalele cu zaharul si mixam....
Coaste de porc la cuptor
Spalam foarte bine bucata de coasta si decupam grasimea daca este foarte multa. Stergem foarte bine carnea sa fie uscata. Curatam si zdrogim cateii de usturoi. Punem toate condimentele intr-un bol si adaugam cele 2 linguri de ulei de masline si mierea. Amestecam bine...
Cartofi cu rozmarin
Curatam cartofii de coaja, ii spalam si ii taiem felii groase. Ii punem intr-o oala cu apa si ii fierbem atat cat sa ramana un pic nefierti. Ii scurgem de apa, ii condimentam cu rozmarin, sare si putin piper. Pregatim un vas incapator pe care il tapetam cu hartie de copt (de...
Ciorba de afumatura cu zeama de varza
Carnea se spala, se taie cubulete si se pune la fiert in apa rece. Cand oala de foc incepe sa clocoteasca, se indeparteaza cu grija spuma, de cateva ori. Cand nu se mai formeaza spuma, se adauga morcovii, telina si patrunjelul. Se lasa sa fiarba pe foc mic. Cand...
Pere in vin
Curatam perele de coaja si le punem oala cu vin in care am pus scortisoara, zaharul, cuisoarele si jumatate de lamaie. Punem oala pe foc mic, acoperita cu un capac. Dupa 10-15 minute scoatem batonul de scortisoara, lamaia si cuisoarele si le lasam sa fiarba 1 ora. Dupa...
Sos de usturoi
Curatam usturoiul. Il punem intr-un bol si il amestecam energic cu sarea apoi adaugam uleiul, putin cate putin si amestecam continuu in aceeasi directie ca la maioneza, pentru ca exista riscul sa se taie. Cand incepe sa semene cu o maioneza, adaugam lingurita de ...
Placintele cu spanac si branza
Intr-o tigaie calim usor in putin ulei, ceapa taiata marunt cu catelul de usturoi. Adaugam spanacul congelat si il lasam pe foc pana se dezghetata si scade tot lichidul din tigaie. Presaram putina sare si putin piper si lasam sa se raceasca....
Ciocolata de casa cu alune
Amestecam laptele praf cu cacao. Zaharul cu apa, le punem sa fiarba in clocot timp de 5 minute. Dupa acest interval luam de pe foc, adaugam untul si esentele, amestecam pana se topeste untul, apoi turnam peste cacao amestecata cu lapte praf....
Trufe de ciocolata
Incalzim frisca si adaugam peste ea ciocolata rupta in bucati cat mai mici. Omogenizam, dupa care se adauga mierea si whisk-ul. Amestecam bine. Lasam la racit si cand ajunge la temperatura camerei , adaugam untul si amestecam. Pe un fund de lemn sau...
Piept de curcan la cuptor cu legume
Carnea de curcan eu o marinez cu o zi inainte de a o baga in cuptor. Amestec piperul cu cimbrul, boiaua, cu fulgii de chilli si cu 1 lingura de ulei de masline. Cu acest amestec ungem foarte bine pieptul de curcan, il punem intr-o punga si il dam la rece pana a doua zi....
Tarta cu lamaie
Incalzim cuptorul la 175°C. Amestecam untul topit cu 250g faina si 65g zahar su cu un praf de sare. Rezulta un aluat moale pe care il intindem pe o hartie de copt si il asezam in tava. Il coacem un sfert de ora sau pana il vedem ca se...
Chiftelute de dovlecei cu telemea
Curatam dovleceii de coaja si ii dam pe razatoare Dam si branza telemea pe razatoare. Dovleceii ii lasam la scurs intr-o sita sau ii stoarcem. Peste dovleceii bine scursi, adaugam telemeaua rasa, ouale si mararul tocat marunt si amestecam...
Tocanita de ciuperci cu mămăligă
Tocam ciupercile, ardeii si ceapa. Sotam ciupercile. Calim ceapa usor, dupa care adaugam ardeii, apoi ciupercile sotate. Adaugam si cutia de rosii si 50 ml de apa. Lasam pe foc pana fierb toate ingredientele. La sfarsit adaugam usturoiul taiat felii subtiri si...
Fusilli cu sos de rosii, masline si capere
1. Fierbem pastele in apa cu sare si le lasam intr-o strecuratoare sa se scurga. 2. Maslinele le taiem in felii nu foarte subtiri, caperele si usturoiul le taiem marunt. 3. Punem uleiul intr-o tigaie la incins, prajim usturoiul apoi maslinele si caperele. 4. Adaugam rosiile din cutie...
Frigarui de cartofi
Spalam cartofii foarte bine, in cazul in care folosim cartofi noi. Ii feliem subtire, la fel procedam si cu baconul. Montam frigaruile pe bete alternand feliile de cartofi cu cele de bacon dar cu conditia ca prima si ultima felie sa fie de cartofi. Le asezam intr-o tava...