Pregatim intai aluatul.
Pe pachetul de garant pentru aluaturi dospite se recomanda a se folosi continutul la 375 gr faina, dar eu am pus 400 gr.
Amestecam intr-un bol faina cu garantul.
Intr-un pahar punem sarea cu zaharul si turnam apa minerala.
Amestecam bine pana aproape se topesc...
Preparam mai intai varza, eu am avut-o preparata cu o zi inainte.
Tocam varza si o frecam cu putina sare si piper.
Punem uleiul la incins si prajima carnatii in el, intorcandu-i de pe o parte pe alta.
Cand sunt bine rumeniti ii inlaturam si adaugam ceapa in uleiul incins.
Avem...
Reteta Ancutei: http://www.bucataras.ro/retete/chec-aperitiv-mozaic-55972.html
Pentru ca am nimerit niste masline sarate, nu am mai adaugat sare in compozitie.
Pregatim mai intai ingredientele pentru umplutura.
Scurgem ciupercile de zeama si le taiem marunt, sau daca sunt...
Preparam mai intai cartofii la cuptor si carnatii.
Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem ceva mai mari, in 4 sau 6, in functie de marimea cartofului.
Ungem o tava cu unt si asezam cartofii taiati in ea. Presaram peste ei sare, condimente si busuioc si ii coacem la 200 de grade pentru 40...
Curatam legumele, le spalam si le tocam marunt.
Punem uleiul intr-un vas pe foc, si calim legumele in el pentru 5-6 minute, amestecandu-le sa nu se lipeasca,
Adaugam ciupercile tocate si scurse, dar nu de tot. Le lasam putin zemoase pentru a ajuta la inabusirea legumelor, sa nu fie...
Pentru prepararea cartofilor, punem untul la topit, apoi ridicam vasul de pe foc si adaugam uleiul.
Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem mai mari.
Ii lasam la scurs pe un prosop absorbant, apoi presaram peste ei sare si rozmarin.
Cu ajutorul unei pensule, ungem o tava cu amestecul de...
Curatam dovlecelul de coaja si seminte si il dam pe razatoarea mare sau il trecem prin robot, impreuna cu ceapa, ca in cazul meu.
Amestecam branza cu putin piper si boia de ardei dulce, apoi adaugam dovlecelul si ceapa bine scurse de zeama care se formeaza si omogenizam totul.
Adaugam...
Taiem feliile de paine in jumatati.
Sunca presata o feliem cat de subtire putem, apoi taiem feliile in jumatati ca si painea.
Rezulta 20 de jumatati de felii, aproximativ de dimensiunile jumatatilor, feliilor de paine.
Rosiile si ceapa le taiem rondele.
Ouale le batem cu putina sare...
Pregatim toate ingredientele, adica spalam orezul, curatam, spalam si tocam legumele marunt, scurgem ciupercile de lichid si le tocam mai micute.
Punem uleiul in vasul multicookerului si setam programul fry pentru 15 minute.
Cand incepe sa se incinda uleiul adaugam legumele, ciupercile,...
Spalam bine cartofii si ii punem la fiert in coaja, punand apa doar cat sa-i acopere.
Ii lasam la fiert doar pana se patrund putin la testul cu furculita.
Dupa ce au fiert, scurgem apa, ii trecem prin jet de apa rece si ii curatam de coaja.
Ii crestam cu cutitul in rondele, dar lasam...
Decongelam pachetul cu foi de placinta si il taiem pe jumatate.
Batem cele doua oua cu putina sare, apoi adaugam iaurtul, uleiul si faina amestecata cu praful de copt.
Taiem pastrama de porc in cubulete, gogosarul julien si le amestecam in compozitia cu iaurt.
Ungem niste forme de tarta...
Pentru aluat , amestecam piureul cu untul tinut la temperatura camerei si branza de vaci.
Frecam ouale cu zaharul si putina sare, adaugam uleiul, laptele, apoi amestecam cele doua compozitii si incepem sa incorporam faina amestecata cu garantul.
Framantam un aluat foarte pufos si...
Reteta Andreei dupa care m-am inspirat o gasiti aici .
Curatam, spalam si portionam cartofii in cuburi mai maricele.
Punem cartofii la fiert in apa cu sare.
Inlaturam spuma care se formeaza si nu ii lasam prea mult sa fiarba, maxim 5 minute dupa ce au atins punctul de fierbere....
Reteta Andreei este aceasta: http://www.bucataras.ro/retete/trandafiri-aperitiv-50369.html
Decongelam aluatul de foietaj si il intindem pe folia cu care este impachetat, dar la dimensiunea lui, nu fortam.
Feliem baconul cat de subtire putem, sau daca il achizitionam direct feliat, cu...
Reteta dupa care m-am inspirat este aceasta:
http://www.bucataras.ro/retete/paine-cu-jumari-si-ceapa-39828.html
Facem intai maiaua pentru aluat.
Sfaramam drojdia si o frecam cu zaharul pana la diluare, apoi adaugam laptele caldut si o mana de faina.
Omogenizam maiaua, acoperim vasul...
Carnea am achizitionat-o direct tocata din piata, asa ca acasa doar am amestecat-o.
Curatam si spalam legumele.
Trecem prin masina de tocat, sau prin robot in cazul meu, ceapa si usturoiul, apoi le adaugam la carnea tocata.
Tocam impreuna morcovul si cartofii, apoi ii stoarcem bine de...
Curatam, spalam si taiem cartofii cuburi ca pentru piure.
Ii punem la fiert cu sare, in apa cat sa fie acoperiti.
Indepartam spuma pe parcursul fierberii si ii lasam pe foc pana incep sa se sfarame, apoi scurgem apa, adaugam untul si ii pasam bine.
Frecam drojdia cu zaharul pana la...
Dezghetam aluatul de foietaj, dar nu definitiv(eu l-am pus langa calorifer si in 10 minute a fost gata de preparat).
Intindem foile de aluat(atat cat se intind ele, nu fortam).
Ungem fiecare foaie cu putin ketchup, eu am preferat sa pun dulce si sa adaug condimente, dar se poate pune un...
Usturoiul l-am crestat la capat si l-am asezat intr-o forma de tarta.
Am amestecat uleiul cu condimentele si l-am pus peste usturoi.
Am desfacut vasul ceramic in care este branza, iar folia protectoare am asezat-o peste usturoi sa ajute la coacerea acestuia in acelasi timp cu branza.
Am...
Batem ouale, intr-un bol, cu putina sare.
Adaugam o lingurita de mustar si una de lapte si omogenizam.
Tocam ceapa solzisori.
Taiem felia de paine in patru parti.
Ungem o tigaie antiaderenta cu putin ulei de masline si asezam in ea ceapa, jumarile si painea.
Punem tigaia pe foc...
In zona noastra se foloseste pentru jumari 3/4 din grasimea porcului, iar din 1/4 se face sunca.
Se taie grasimea curatata de sorici in fasii subtiri de 4 cm, iar fasiile se taie in cuburi cu laturile cam tot de 4 cm fiecare, cu aproximatie.
Se pun cuburile intr-un vas, se presara sare...
Pregatim intai umplutura pentru ca trebuie sa fie rece cand asamblam placinta.
Curatam si tocam marunt, ceapa si usturoiul.
Punem uleiul intr-o tigaie, la foc incet, iar cand se incinde, adaugam ceapa si usturoiul si picuram cativa stropi de apa.
Scurgem ciupercile de zeama si le tocam...
Am avut un pui de la tara din care am preparat si friptura si supa, asa ca am folosit supa si la orez.
Ardeiul copt l-am avut la congelator.
Spalam orezul si il lasam in apa pana pregatim restul ingredientelor.
Luam doua linguri de grasime din supa, dupa ce s-a ridicat la suprafata, si...
Mi-am pregatit aparatul conform instructiunilor "Inainte de prima utilizare".
Inainte de conectarea la sursa de curent, am pregatit toate ingredientele.
Am taiat ceafa feliute mici, am taiat ceapa rondele, ciupercile le-am scurs de zeama si le-am tocat marunt, am batut ouale cu...
Mixam mamaliguta impreuna cu branza, eu am strivit-o cu furculita, apoi incepem sa incorporam faina si framantam un aluat care sa se poata intinde.
Eu am adaugat faina pana cand nu s-a mai lipit aluatul de maini.
Intindem aluatul pe masa de lucru unsa cu putin ulei si taiem patratele,...
De aici m-am inspirat: http://www.bucataras.ro/retete/spirale-din-foietaj-cu-branza-41259.html
Branza sarata o dam pe razatoare sau o pasam cu furculita si o amestecam cu branza dulce.
Adaugam o parte din semintele de chimen si un ou si omogenizam.
Intindem o foaie din pachetul de...
Spalam pieptul de pui, il feliem subtire si batem feliile cu ciocanul de snitele pe ambele parti.
Presaram sare peste ele si le lasam la odihnit pana pregatim restul ingredientelor.
Curatam usturoiul si il pisam bine cu putina sare, apoi adaugam piper, oregano si putin ulei si frecam bine...
Curatam ceapa, o spalam si o feliem pe rotund.
Punem untul la topit intr-o tigaie antiaderenta si calim ceapa in el pentru 2-3 minute.
Rasturnam totul intr-o forma termorezistenta si ungem peretii cu untul topit.
Batem ouale bine, adaugam laptele, grisul, mararul tocat si in final branza...
Am spalat rosiile si le-am sters cu prosoape de hartie absorbante, apoi cu ajutorul unui cutit cu varful ascutit, am decupat interiorul, lasand totusi pe margini pulpa de rosie cam de 3 mm.
Branza telemea, am pasat-o pe un platou cu ajutorul unei furculite, apoi am amestecat-o cu crema de...
Foietajul l-am lasat sa se decongeleze, dar nu sa se inmoaie de tot, apoi le-am intins pe masa de lucru atat cat au fost ele impacetate.
Cascavalul si sunca presata le-am dat pe razatoarea mare.
Am separat albusul de galbenus.
Galbenusul l-am diluat cu o lingurita de lapte si am...
Chiftelute de pui in aluat, preparate la multicooker
Pregatim intai aluatul. Pe pachetul de garant pentru aluaturi dospite se recomanda a se folosi continutul la 375 gr faina, dar eu am pus 400 gr. Amestecam intr-un bol faina cu garantul. Intr-un pahar punem sarea cu zaharul si turnam apa minerala. Amestecam bine pana aproape se topesc...
Placinte cu varza si carnati
Preparam mai intai varza, eu am avut-o preparata cu o zi inainte. Tocam varza si o frecam cu putina sare si piper. Punem uleiul la incins si prajima carnatii in el, intorcandu-i de pe o parte pe alta. Cand sunt bine rumeniti ii inlaturam si adaugam ceapa in uleiul incins. Avem...
Chec aperitiv "Mozaic"
Reteta Ancutei: http://www.bucataras.ro/retete/chec-aperitiv-mozaic-55972.html Pentru ca am nimerit niste masline sarate, nu am mai adaugat sare in compozitie. Pregatim mai intai ingredientele pentru umplutura. Scurgem ciupercile de zeama si le taiem marunt, sau daca sunt...
Omleta cu cartofi si carnati, la cuptor
Preparam mai intai cartofii la cuptor si carnatii. Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem ceva mai mari, in 4 sau 6, in functie de marimea cartofului. Ungem o tava cu unt si asezam cartofii taiati in ea. Presaram peste ei sare, condimente si busuioc si ii coacem la 200 de grade pentru 40...
Placinta cu carne tocata si ciuperci
Curatam legumele, le spalam si le tocam marunt. Punem uleiul intr-un vas pe foc, si calim legumele in el pentru 5-6 minute, amestecandu-le sa nu se lipeasca, Adaugam ciupercile tocate si scurse, dar nu de tot. Le lasam putin zemoase pentru a ajuta la inabusirea legumelor, sa nu fie...
Cartofi la cuptor, cu sos de ardei copt
Pentru prepararea cartofilor, punem untul la topit, apoi ridicam vasul de pe foc si adaugam uleiul. Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem mai mari. Ii lasam la scurs pe un prosop absorbant, apoi presaram peste ei sare si rozmarin. Cu ajutorul unei pensule, ungem o tava cu amestecul de...
Placinta cu branza si dovlecel
Curatam dovlecelul de coaja si seminte si il dam pe razatoarea mare sau il trecem prin robot, impreuna cu ceapa, ca in cazul meu. Amestecam branza cu putin piper si boia de ardei dulce, apoi adaugam dovlecelul si ceapa bine scurse de zeama care se formeaza si omogenizam totul. Adaugam...
Aperitiv cu leurda si branza fondue de la Delaco
Taiem feliile de paine in jumatati. Sunca presata o feliem cat de subtire putem, apoi taiem feliile in jumatati ca si painea. Rezulta 20 de jumatati de felii, aproximativ de dimensiunile jumatatilor, feliilor de paine. Rosiile si ceapa le taiem rondele. Ouale le batem cu putina sare...
Risotto cu ciuperci si bacon, la multicooker
Pregatim toate ingredientele, adica spalam orezul, curatam, spalam si tocam legumele marunt, scurgem ciupercile de lichid si le tocam mai micute. Punem uleiul in vasul multicookerului si setam programul fry pentru 15 minute. Cand incepe sa se incinda uleiul adaugam legumele, ciupercile,...
Cartofi copti, cu mujdei si branza fondue de la Delaco
Spalam bine cartofii si ii punem la fiert in coaja, punand apa doar cat sa-i acopere. Ii lasam la fiert doar pana se patrund putin la testul cu furculita. Dupa ce au fiert, scurgem apa, ii trecem prin jet de apa rece si ii curatam de coaja. Ii crestam cu cutitul in rondele, dar lasam...
Budinca pentru mic dejun, cu foi de placinta
Decongelam pachetul cu foi de placinta si il taiem pe jumatate. Batem cele doua oua cu putina sare, apoi adaugam iaurtul, uleiul si faina amestecata cu praful de copt. Taiem pastrama de porc in cubulete, gogosarul julien si le amestecam in compozitia cu iaurt. Ungem niste forme de tarta...
Rulada aperitiv cu omleta si aluat cu cartofi si branza
Pentru aluat , amestecam piureul cu untul tinut la temperatura camerei si branza de vaci. Frecam ouale cu zaharul si putina sare, adaugam uleiul, laptele, apoi amestecam cele doua compozitii si incepem sa incorporam faina amestecata cu garantul. Framantam un aluat foarte pufos si...
Cartofi aurii
Reteta Andreei dupa care m-am inspirat o gasiti aici . Curatam, spalam si portionam cartofii in cuburi mai maricele. Punem cartofii la fiert in apa cu sare. Inlaturam spuma care se formeaza si nu ii lasam prea mult sa fiarba, maxim 5 minute dupa ce au atins punctul de fierbere....
Aperitiv cu foietaj si bacon
Reteta Andreei este aceasta: http://www.bucataras.ro/retete/trandafiri-aperitiv-50369.html Decongelam aluatul de foietaj si il intindem pe folia cu care este impachetat, dar la dimensiunea lui, nu fortam. Feliem baconul cat de subtire putem, sau daca il achizitionam direct feliat, cu...
Painici cu jumari si ceapa rosie
Reteta dupa care m-am inspirat este aceasta: http://www.bucataras.ro/retete/paine-cu-jumari-si-ceapa-39828.html Facem intai maiaua pentru aluat. Sfaramam drojdia si o frecam cu zaharul pana la diluare, apoi adaugam laptele caldut si o mana de faina. Omogenizam maiaua, acoperim vasul...
Chiftelute preparate la cuptor
Carnea am achizitionat-o direct tocata din piata, asa ca acasa doar am amestecat-o. Curatam si spalam legumele. Trecem prin masina de tocat, sau prin robot in cazul meu, ceapa si usturoiul, apoi le adaugam la carnea tocata. Tocam impreuna morcovul si cartofii, apoi ii stoarcem bine de...
Guguluf cu aluat de cartofi si umplutura de branza
Curatam, spalam si taiem cartofii cuburi ca pentru piure. Ii punem la fiert cu sare, in apa cat sa fie acoperiti. Indepartam spuma pe parcursul fierberii si ii lasam pe foc pana incep sa se sfarame, apoi scurgem apa, adaugam untul si ii pasam bine. Frecam drojdia cu zaharul pana la...
Rondele picante, din foietaj cu ketchup si chimen
Dezghetam aluatul de foietaj, dar nu definitiv(eu l-am pus langa calorifer si in 10 minute a fost gata de preparat). Intindem foile de aluat(atat cat se intind ele, nu fortam). Ungem fiecare foaie cu putin ketchup, eu am preferat sa pun dulce si sa adaug condimente, dar se poate pune un...
Bagheta crocanta cu usturoi copt si branza fondue
Usturoiul l-am crestat la capat si l-am asezat intr-o forma de tarta. Am amestecat uleiul cu condimentele si l-am pus peste usturoi. Am desfacut vasul ceramic in care este branza, iar folia protectoare am asezat-o peste usturoi sa ajute la coacerea acestuia in acelasi timp cu branza. Am...
Omleta cu jumari, ceapa rosie si paine toast
Batem ouale, intr-un bol, cu putina sare. Adaugam o lingurita de mustar si una de lapte si omogenizam. Tocam ceapa solzisori. Taiem felia de paine in patru parti. Ungem o tigaie antiaderenta cu putin ulei de masline si asezam in ea ceapa, jumarile si painea. Punem tigaia pe foc...
Jumari de porc
In zona noastra se foloseste pentru jumari 3/4 din grasimea porcului, iar din 1/4 se face sunca. Se taie grasimea curatata de sorici in fasii subtiri de 4 cm, iar fasiile se taie in cuburi cu laturile cam tot de 4 cm fiecare, cu aproximatie. Se pun cuburile intr-un vas, se presara sare...
Placinta impletita cu carnati
Pregatim intai umplutura pentru ca trebuie sa fie rece cand asamblam placinta. Curatam si tocam marunt, ceapa si usturoiul. Punem uleiul intr-o tigaie, la foc incet, iar cand se incinde, adaugam ceapa si usturoiul si picuram cativa stropi de apa. Scurgem ciupercile de zeama si le tocam...
Risotto cu ardei copt, la Multicooker
Am avut un pui de la tara din care am preparat si friptura si supa, asa ca am folosit supa si la orez. Ardeiul copt l-am avut la congelator. Spalam orezul si il lasam in apa pana pregatim restul ingredientelor. Luam doua linguri de grasime din supa, dupa ce s-a ridicat la suprafata, si...
Omleta la multicooker
Mi-am pregatit aparatul conform instructiunilor "Inainte de prima utilizare". Inainte de conectarea la sursa de curent, am pregatit toate ingredientele. Am taiat ceafa feliute mici, am taiat ceapa rondele, ciupercile le-am scurs de zeama si le-am tocat marunt, am batut ouale cu...
Pernute crocante din mamaliguta
Mixam mamaliguta impreuna cu branza, eu am strivit-o cu furculita, apoi incepem sa incorporam faina si framantam un aluat care sa se poata intinde. Eu am adaugat faina pana cand nu s-a mai lipit aluatul de maini. Intindem aluatul pe masa de lucru unsa cu putin ulei si taiem patratele,...
Spirale din foietaj cu branza si chimen.
De aici m-am inspirat: http://www.bucataras.ro/retete/spirale-din-foietaj-cu-branza-41259.html Branza sarata o dam pe razatoare sau o pasam cu furculita si o amestecam cu branza dulce. Adaugam o parte din semintele de chimen si un ou si omogenizam. Intindem o foaie din pachetul de...
Snitele de pui picante
Spalam pieptul de pui, il feliem subtire si batem feliile cu ciocanul de snitele pe ambele parti. Presaram sare peste ele si le lasam la odihnit pana pregatim restul ingredientelor. Curatam usturoiul si il pisam bine cu putina sare, apoi adaugam piper, oregano si putin ulei si frecam bine...
Omleta la cuptor cu branza si rosii chery
Curatam ceapa, o spalam si o feliem pe rotund. Punem untul la topit intr-o tigaie antiaderenta si calim ceapa in el pentru 2-3 minute. Rasturnam totul intr-o forma termorezistenta si ungem peretii cu untul topit. Batem ouale bine, adaugam laptele, grisul, mararul tocat si in final branza...
Rosii umplute cu telemea si ceva fin de la Delaco
Am spalat rosiile si le-am sters cu prosoape de hartie absorbante, apoi cu ajutorul unui cutit cu varful ascutit, am decupat interiorul, lasand totusi pe margini pulpa de rosie cam de 3 mm. Branza telemea, am pasat-o pe un platou cu ajutorul unei furculite, apoi am amestecat-o cu crema de...
Palmieri cu sunca presata si cascaval Delaco
Foietajul l-am lasat sa se decongeleze, dar nu sa se inmoaie de tot, apoi le-am intins pe masa de lucru atat cat au fost ele impacetate. Cascavalul si sunca presata le-am dat pe razatoarea mare. Am separat albusul de galbenus. Galbenusul l-am diluat cu o lingurita de lapte si am...