Cartofi la cuptor, cu sos de ardei copt

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 26 Iul 2014 | 15525 vizualizari

 

De cum am citit reteta Oanei de sos de ardei copt mi-a plouat intens in gura stiind ca va fi exact pe gustul meu.
Asa ca azi am executat acel sos si l-am asortat la niste cartofi si friptura la gratar.
Friptura ca friptura, dar cartofii au fost deliciosi cu acel sos!
Multumesc, Oana pentru reteta! >:D

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 100 gr unt
  • 100 ml ulei de masline
  • sare
  • rozmarin
  • patrunjel verde

Pentru sos:

  • 1 ardei kapia, mare
  • 1 capatana usturoi
  • 1 rosie
  • 100 gr iaurt cremos
  • 1/2 ardei iute
  • 1 lingurita otet balsamic
  • 1 lingurita ulei de masline
  • 1 varf lingurita boia de ardei dulce
  • 1 varf lingurita piper
  • sare dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi la cuptor, cu sos de ardei copt:

Pentru prepararea cartofilor, punem untul la topit, apoi ridicam vasul de pe foc si adaugam uleiul.

Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem mai mari.

Ii lasam la scurs pe un prosop absorbant, apoi presaram peste ei sare si rozmarin.

Cu ajutorul unei pensule, ungem o tava cu amestecul de unt si ulei, asezam cartofii, apoi ii ungem si pe ei cu restul de unt si ulei.

Dam tava la cuptor pentru 40 de minute la 180 de grade, sau pana cand cartofii se rumenesc usor deasupra si se patrund.

Dupa ce am stins focul, mutam cartofii intr-un vas si adaugam peste ei sos de ardei copt si patrunjel verde tocat.

Pentru sos, punem in blender sau robot ardeiul copt, rupt in bucatele mai mici, ardeiul iute taiat rondele, usturoiul curatat si restul ingredientelor si le pasam pana obtinem o pasta omogena. 

Potrivim de sare si gata-i sosul.

Foarte bun a iesit acest sos, eu l-as fi mancat asa simplu pe paine, dar a trebuit sa-l las pentru cartofi si carne.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi la cuptor, cu sos de ardei copt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi noi cu feta si marar la cuptor