Merisor

9

Bucataras
Suprem

Pitesti

Bucataras din 09.07.2012

RETETE1005
PRIETENI398
Retete / Aperitive / Garnituri

Evantai de vinete cu dovlecel, bacon si rosii

In Aperitive / Garnituri la 1 Aug 2013

Am spalat vanata bine si am feliat-o pe lung, in 8 felii, fara a-i indeparta coaja. Am uns feliile cu ulei de masline pe o parte si pe alta si le-am pudrat cu sare, busuioc si piper, Dovlecelul l-am curatat de coaja, se putea si cu coaja, dar eu am preferat fara si l-am feliat pe lungine in...

Omleta la cuptor cu ingrediente de la gratar

In Aperitive / Garnituri la 16 Iul 2013

Batem ouale cu putina sare, adaugam iaurtul si faina amestecata cu praful de copt. Taiem ingredientele de la gratar in felii subtirele. Ceapa taiata solzisori o calim in putin ulei si adaugam ciupercile taiate. Amestecam si celelalte ingrediente de la gratar, apoi adaugam aluatul peste...

Salata de cartofi cu piept de pui si maioneza de telina

In Aperitive / Garnituri la 4 Iul 2013

Curatam cartofii si telina le spalam si le punem la fiert, cartofii intregi, iar telina cubulete, in apa cu sare. As fi preferat sa fierb cartofii in coaja, dar erau jupuiti si urati. Pieptul de pui il punem la fiert separat, tot in apa cu sare, pentru ca pe parcurs se formeaza acea spuma pe...

Reteta de budinca de cartofi cu branza si smantana, gratinata si delicioasa

In Aperitive / Garnituri la 30 Iun 2013

Preparare Reteta de budinca de cartofi cu branza si smantana, gratinata si delicioasa Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem in patru. Ii punem la fiert in apa cat sa fie acoperiti, cu sare, pentru 20 minute. Mararul il tocam marunt. Branza o sfaramam cu furculita si o amestecam cu...

Placinta aperitiv cu iaurt si foietaj

In Aperitive / Garnituri la 26 Iun 2013

Mai intai decongelam foietajul, care tine loc de faina pentru ca se va umfla in amestec cu restul ingredientelor si se va coace frumos. Tocam ceapa si usturoiul si le inabusim in ulei si apa cateva minute, apoi adaugam ciupercile taiate si scurse bine, invartim de cateva ori cu o spatula de...

Cartofi natur cu unt si verdeata

In Aperitive / Garnituri la 19 Iun 2013

Cartofii noi se curata, se spala si se pun la fiert intregi, in apa cu sare , iar cand incep sa fiarba se adauga coditele de la marar si patrunjel. Untul il topim si adaugam in el 2 linguri din zeama in care au fiert cartofii. Cand se patrund cartofii, se scurg, se aseaza intr-o forma...

Salata de cartofi cu sos de iaurt si miez de lapte

In Aperitive / Garnituri la 12 Mai 2013

Mai intai punem cartofii, spalati bine, la fiert in coaja cu apa cat sa-i acopere. La fel si ouale, le punem la fiert. Curatam usturoiul, il pisam si il frecam cu uleiul de masline si sare ca la mujdei, apoi adaugam treptat iaurtul si mararul tocat marunt. Dupa ce cartofii se patrund cu...

Drob de curcan in foietaj

In Aperitive / Garnituri la 4 Mai 2013

Mai intai am pus la fiert maruntaiele in apa cu sare si 2 foi de dafin si morcovul intreg, curatat si spalat. Am lasat la fiert pana s-au patruns bine toate, dupa care am scurs apa si am lasat la racit, apoi le-am trecut prin robot impreuna cu ceapa si usturoiul curatate si spalate. Am...

Impletita cu legume si carne

In Aperitive / Garnituri la 28 Apr 2013

Feliem carnea si o punem intr-un bol. Ceapa o taiem rondele si o adaugam peste carne, de asemeni usturoiul curatat. Gogosarul scurs l-am taiat bucatele mai micute si l-am adaugat in bol. Amestecam bine ingredientele si le asezonam cu condimentele si mararul tocat. Batem ouoale bine si...

Placinta cu legume si piept de pui

In Aperitive / Garnituri la 24 Mar 2013

Mai intai dezghetam aluatul de foietaj. Ciupercile le scurgem si le mai maruntim, apoi le punem la calit in ulei impreuna cu ceapa tocata solzisori si usturoiul curatat si tocat marunt Asezonam cu condimentele si sare si acoperim sa se inabuse bine. Le lasam la foc incet cateva minute si...

Mamaliguta cu surprize

In Aperitive / Garnituri la 14 Mar 2013

Pentru mamaliguta punem apa la fiert impreuna cu sarea si 2-3 linguri de malai. Lasam sa dea in clocot dupa care incepem sa punem restul de malai, putin cate putin si mestecand continuu. Eu asa am invatat de la bunica mea, se numeste mamaliguta pripita. Pe urma lasam sa fiarba la foc...

Aperitiv cu cascaval si ceafa afumata, in aluat de bere si jumari

In Aperitive / Garnituri la 9 Mar 2013

Punem untul la topit si luam jumatate din el, iar peste cealalta jumatate adaugam uleiul, lasam sa dea in clocot si punem o mana de faina. Omogenizam repede pe foc si dupa doua minute stingem focul. Iese o ciulama putin mai subtire cu care vom unge aluatul.  Drojdia o frecam cu zaharul...

Briose aperitiv cu legume si bacon

In Aperitive / Garnituri la 18 Feb 2013

Intai punem apa la fiert cu putina sare, iar cand atinge punctul de fierbere punem legumele congelate si lasam la fiert cateva minute pana se inmoaie mazarea ca aceasta este cea mai pretentioasa. Punem legumele la scurs int-o sita si le lasam pana se racesc. Batem ouale bine, adaugam uleiul...

Carnati in foietaj cu chimen

In Aperitive / Garnituri la 30 Ian 2013

Decongelam foietajul si il taiem fasii. Noi preferam carnati semiafumati si putin picanti. Rulam fasiile de foietaj pe carnati, ungem cu putin lapte, si presaram chimen. Merge foarte bine uns foietajul cu galbenus de ou, dar eu nu m-am indurat sa sacrific oul :)) Ii asezam in tava...

Tartine cu salata din piept de pui, ciuperci si telina

In Aperitive / Garnituri la 27 Ian 2013

Pentru aluat eu am pus ingredientele, mai putin faina in bolul pentru mixer si am mixat, apoi am pus treptat faina amestecata cu bicarbonatul si praful de copt. Cand se intareste aluatul, scoatem mixerul si framantam cu mana pana la inglobarea intregii cantitati de faina. Lasam aluatul la rece...

Pasta de masline

In Aperitive / Garnituri la 15 Ian 2013

Mai intai am pus maslinele in apa la desarat, pentru ca erau sarate si condimentate. Am cumparat direct din cele combinate. Apoi le-am scos samburii si le-am pus in blender. Am adaugat si legumele spalate si taiate. Am pasat, apoi am adaugat treptat ulei si zeama de lamaie....

Budinca de orez cu amestec de carne tocata si legume

In Aperitive / Garnituri la 15 Dec 2012

Spalam orezul si il punem la fiert in apa tinand cont de proportia 1/3 - orez/apa. Cand incepe sa fiarba, adaugam sare, piper si cimbru. Lasam la foc incet pana se patrunde bine orezul. Nu mestecam prea mult pentru a nu sfarama bobul. Intr-un alt vas punem  la inabusit legumele...

Pogacele

In Aperitive / Garnituri la 14 Dec 2012

  Intr-un bol frecam drojdia cu zaharul pana la diluarea acestora, apoi adaugam laptele caldut si putina faina cat sa iasa ca o smantana groasa. Omogenizam, acoperim si lasam la crescut. Jumarile le trecem prin masina de tocat si le amestecam cu piper macinat fiecare dupa gust....

Sandwich-uri cu cascaval de la Delaco in aluat de snitele

In Aperitive / Garnituri la 7 Oct 2012

Am pornit prin a face cate un sandwich de fiecare, deci 4, sa vad daca le place. Pe urma am mai facut un rand si inca unul si mai urma, dar nu mai aveam ingrediente. Am feliat cascavalul, sunca presata mai subtire sa nu iasa sandwich-urile prea groase. Am pus doua felii de cascaval pentru...

Flori din foietaj cu mixt de legume si carne tocata

In Aperitive / Garnituri la 23 Sep 2012

Legumele le-am curatat si tocat marunt si le-am inabusit putin in apa cu ulei, apoi am pus ciupercile scurse bine si tocate marunt, carnea tocata, am asezonat cu condimente si sare si am lasat pe foc pana s-au patruns toate bine. Le-am ridicat de pe foc, le-am pus intr-o sita la scurs si le-am...

Budinca din foietaj cu piure de cartofi si branza

In Aperitive / Garnituri la 16 Sep 2012

Pentru piure, am pus cartofii la fiert cu apa si sare, apoi cand s-au patruns i-am scurs de apa si i-am pasat impreuna cu untul si branza topita. In final am diluat cu lapte caldut. Pentru umplutura de branza am amestecat telemeaua rasa cu branza dulce si marar tocat marunt. Am azezat...

Sandwich-uri cu omleta in aluat dospit

In Aperitive / Garnituri la 17 Aug 2012

In timp ce am lasat la crescut aluatul de pizza, am pregatit omleta. Am uns putin tigaia cu putin ulei de masline, pentru ca unele ingrediente au mai avut si zeama, am pus intai feliile de kaizer si ciupercile, le-am invartit putin, apoi am adaugat si celelalte ingrediente feliate si am...

Cartofi taranesti la cuptor cu sos picant

In Aperitive / Garnituri la 14 Aug 2012

Curatam cartofii ii spalam, taiem in 4 bucati si lasam la scurs cateva minute sau ii stergem cu un servet uscat. Tapetam o tava  cu 50g unt, asezam cartofii, presaram peste ei sare, oregano, piper si introducem tava in cuptor. Au fost gata in 35 de minute la temperatura de 180 grade...

Clatite pufoase reteta cu bacon si ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 13 Aug 2012

Clatite pufoase reteta Am inceput cu umplutura:baconul l-am taiat cubulete, ciupercile le-am scurs si le-am tocat mai marunt, apoi am tocat ceapa si am pus-o la inabusit in ulei si putina apa. Cand s-a patruns ceapa am adaugat baconul, apoi ciupercile. Am acoperit si le-am lasat la prajit...

Urda cu marar pe pat de piure

In Aperitive / Garnituri la 7 Aug 2012

Se curata cartofii se taie in bucati mici si se pun la fiert cu apa si sare pana cand incep sa se sfarme. Dupa ce au fiert se scurg de apa, se pun cuburile de branza topita si se omogenizeaza. Se dilueaza cu lapte dulce. Urda putin sarata se freaca cu marar tocat si se aseaza peste piure....

Omleta "pestrita"

In Aperitive / Garnituri la 6 Aug 2012

Am tocat ceapa si am pus-o impreuna cu feliile de bacon la prajit cu ulei de masline, in tigaia teflonata, apoi am adaugat castraveciorul feliat, maslinele si gogosarul. Ouale le-am batut, am adaugat apa minerala si mararul tocat si le-am pus peste amestecul din tigaie.  Urda am...

Chiftelute cu ciuperci si amestec de carne

In Aperitive / Garnituri la 4 Aug 2012

Ciupercile le-am scurs de zeama si le-am trecut prin robot. Le-am mai lasat la scurs si dupa. Ceapa am trecut-o prin robot impreuna cu usturoiul si le-am amestecat cu carnea tocata. la fel si cartoful l-am tocat si l-am scurs de zeama. Am amestecat totul, am condimentat, am adaugat la sfarsit...

Pasta de pate cu gogosari

In Aperitive / Garnituri la 3 Aug 2012

Se desfac conservele de pate si se mixeaza cu untul si branza topita. De multe ori folosesc chiar crema de unt cu marar sau crema de branza cu marar. Se adauga pe rand mustarul, ardeiul tocat marunt, condimentele si mararul. Se asezoneaza dupa gust, mai picant sau mai dulce. Noi servim...

Pasta de ton maruntit cu castraveciori murati

In Aperitive / Garnituri la 2 Aug 2012

Se taie conserva de ton se rastoarna intr-o sita si se lasa la scurs. Ceapa si usturoiul si ardeiul se toaca marunt si se pun in bolul in care vom lucra. Castraveciorii se toaca marunt, se storc bine si se adauga in bol. Dupa ce s-a scurs tonul se freacacu branza topita, apoi se amesteca...

Omleta cu urda, marar si carne de porc de la garnita

In Aperitive / Garnituri la 25 Iul 2012

Se pune intai grisul in laptele rece si se lasa cateva minute sa isi mareasca putin volumul dupa care se amesteca cu branza urda si mararul. Se bat ouale, si se pun peste compozitia cu ou si urda. Punem untul la topit pe foc in tigaia teflonata, turnam compozitia si mestecam de cateva ori...

Afisate 121 - 150 din 151 retete    

Postari recente

publicat la 15.05.2020

Desert mini tarte cu cirese

Horosmopul tau de astazi:

Scorpion

Cine care se trezeste maine primul de dimineata probabil va vorbi singur pe site :D

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]