Toate legumele se spala, se curata si se toaca dupa preferinta. Intr-o oala incapatoare se pune apa la fiert. Cand a clocotit se adauga legumele tocate: ceapa, ardeiul, morcovul, pastarnacul, patrunjelul radacina. Cand toate acestea sunt pe jumatate fierte se adauga cartofii taiati cuburi si...
Dovleacul se curata de coaja, se taie cuburi si se pune la fiert pana se inmoaie bine. Odata cu el se vor curata si cartofii si ceapa si se pun peste dovleac sa fiarba. Cand totul este gata se baga stik blendarul si se paseaza foarte bine. Intr-o oala separat se pune uleiul si se adauga amidonul...
Legumele se curata ,se spala si se vor taia in dimensiuni nu prea mici(se vor vedea in fotografii) si se vor pune in apa clocotita la fiert. Borsul se pune intr-o oala separat la fiert si cand da in clocot se da deoparte. Cand legumele sunt aproape fierte se adauga sucul de rosii lasand sa...
Se pune intr-o oala de 2 litri apa doar pe jumatata plina , se curata si se spala legumele, apoi se toaca cuburi cu cutitul. Cand clocoteste apa se pun legumele la fiert si cu putina sare. Fierte fiind se poate adauga capatana si laptii de la peste lasand inca 15 minute la fiert. Acum se pun...
Carnea spalata bine si oparita cu apa clocotita se pune la fiert in apa rece aproximativ 1 1/2 l apa cu sare. Legumele se taie la cutit dar morcovul si telina se da prin razatoare. Dupa aproximativ o ora de fiert se pun legumele peste carne si se lasa sa fiarba. Cand sunt aproape fierte se pune...
Se curata toate legumele si se taie destul de mare punandu-se apoi in oala sub presiune, brocoli eu l-am pus cu cotor cu tot dar am curatat toata partea lemnoasa de deasupra. Se pune sare ,piper si apa. Se pune la fiert pentru 30 de minute(se poate si mai putin dar eu am cam uitat de oala). Dupa...
Am spalat bine copanelele si le-am pus in apa rece la fiert .Dupa aproximativ 30 de minute am pus si zarzavaturile tocate cu mana in oala la fiert mai putin rosiile deoarece le-am pus catre sfarsit ,deasemeni tocate cu mana apoi am adaugat si borsul a mai lasat cateva clocote si am potrivit...
Preparare Reteta de bors din tarate de grau pregatita acasa
Prima etapa: vasul in care dorim sa facem borsul trebuie sa fie din sticla sau de pamant, se poate si in plastic dar eu nu recomand deoarece se foloseste apa fiarta si ar putea schimba gustul
Deci:se pun intr-un borcan...
Intr-o oala de aproximativ 4 litri am pus apa la fiert. Intre timp eu am spalat si taiat in bucati nu prea mici legumele iar cartofii i-am taiat cuburi de asemeni si patrunjelul verde. Cand apa da sa clocoteasca am pus toate legumele la fiert si am acoperit cu capacul. Dupa o jumatate de ora am...
Intr-o oala de 4-5 litri se pune apa la fiert. intre timp zarzavaturile curatate si tocate cu cutitul (mai putin cartofii care se taie in cuburi maricele)dar nu prea marunt si se pun in oala cu apa care clocoteste se adauga si uleiul si se pune si capacul la oala, dupa un sfert de ora se...
Ciorba de salata
Toate legumele se spala, se curata si se toaca dupa preferinta. Intr-o oala incapatoare se pune apa la fiert. Cand a clocotit se adauga legumele tocate: ceapa, ardeiul, morcovul, pastarnacul, patrunjelul radacina. Cand toate acestea sunt pe jumatate fierte se adauga cartofii taiati cuburi si...
Supa crema de dovleac rosu
Dovleacul se curata de coaja, se taie cuburi si se pune la fiert pana se inmoaie bine. Odata cu el se vor curata si cartofii si ceapa si se pun peste dovleac sa fiarba. Cand totul este gata se baga stik blendarul si se paseaza foarte bine. Intr-o oala separat se pune uleiul si se adauga amidonul...
Ciorba acra cu bors si multe legume
Legumele se curata ,se spala si se vor taia in dimensiuni nu prea mici(se vor vedea in fotografii) si se vor pune in apa clocotita la fiert. Borsul se pune intr-o oala separat la fiert si cand da in clocot se da deoparte. Cand legumele sunt aproape fierte se adauga sucul de rosii lasand sa...
Ciorba din capatana de crap
Se pune intr-o oala de 2 litri apa doar pe jumatata plina , se curata si se spala legumele, apoi se toaca cuburi cu cutitul. Cand clocoteste apa se pun legumele la fiert si cu putina sare. Fierte fiind se poate adauga capatana si laptii de la peste lasand inca 15 minute la fiert. Acum se pun...
Ciorba de miel reteta
Carnea spalata bine si oparita cu apa clocotita se pune la fiert in apa rece aproximativ 1 1/2 l apa cu sare. Legumele se taie la cutit dar morcovul si telina se da prin razatoare. Dupa aproximativ o ora de fiert se pun legumele peste carne si se lasa sa fiarba. Cand sunt aproape fierte se pune...
Supa crema de brocoli
Se curata toate legumele si se taie destul de mare punandu-se apoi in oala sub presiune, brocoli eu l-am pus cu cotor cu tot dar am curatat toata partea lemnoasa de deasupra. Se pune sare ,piper si apa. Se pune la fiert pentru 30 de minute(se poate si mai putin dar eu am cam uitat de oala). Dupa...
Ciorba din maruntaie de gasca
Am spalat bine copanelele si le-am pus in apa rece la fiert .Dupa aproximativ 30 de minute am pus si zarzavaturile tocate cu mana in oala la fiert mai putin rosiile deoarece le-am pus catre sfarsit ,deasemeni tocate cu mana apoi am adaugat si borsul a mai lasat cateva clocote si am potrivit...
Reteta de bors din tarate de grau pregatita acasa
Preparare Reteta de bors din tarate de grau pregatita acasa Prima etapa: vasul in care dorim sa facem borsul trebuie sa fie din sticla sau de pamant, se poate si in plastic dar eu nu recomand deoarece se foloseste apa fiarta si ar putea schimba gustul Deci:se pun intr-un borcan...
Ciorba de cartofi acrita cu bors
Intr-o oala de aproximativ 4 litri am pus apa la fiert. Intre timp eu am spalat si taiat in bucati nu prea mici legumele iar cartofii i-am taiat cuburi de asemeni si patrunjelul verde. Cand apa da sa clocoteasca am pus toate legumele la fiert si am acoperit cu capacul. Dupa o jumatate de ora am...
Ciorbita de cartofi
Intr-o oala de 4-5 litri se pune apa la fiert. intre timp zarzavaturile curatate si tocate cu cutitul (mai putin cartofii care se taie in cuburi maricele)dar nu prea marunt si se pun in oala cu apa care clocoteste se adauga si uleiul si se pune si capacul la oala, dupa un sfert de ora se...