publicat la 05.09.2017
publicat la 11.08.2017
publicat la 10.08.2017
Patru drumuri la atelier cu televizorul în spate doar ca să afli că, de fapt, ţi-au tăiat cablul? E tardiv să verifici dacă nu cumva ţi-ai pus şosetele invers.
Bucataras.ro
[email protected]
Salam de biscuiţi, reţetă usoara
Salam de biscuiţi, reţetă usoara Biscuiții se vor macina cât mai mărunt ( dar se pot lăsa și bucăți mai mari). Rahatul se taie cubulețe. Foaia de napolitan, se rupe în bucăți, de preferat mai mici(eu le-am lăsat prea mari și m-a încurcat la modelat)....
Desert guguluf din albusuri de ou cu cacao
Se iau cele 6 albușuri, se adaugă în ele praful de sare și se bat cu un mixer până se formează o spumă, după care se adăuga zahărul, lingură cu lingură și se mixează până devine o compoziție închegată . În albușurile bătute spumă, vom adăuga...
Desert briose din galbenusuri si limoncelo
Gălbenușurile se amesteca impreuna cu zahărul, cu un mixer, până se topește zahărul și se formează o pastă cremoasă. Peste aceasta se va adăuga, rand pe rand: uleiul, apoi laptele, lingura de limoncelo, coaja rasa de lămâie și esență de lămâie, amestecând...
Desert tort de biscuiți a la Benedetta
Pentru inceput, pregatim siropul: punem apa la fiert cu zahăr, după care la sfârșit, adăugăm cafeaua si esența de rom. Apoi amestecam crema mascarpone împreună cu fineti duo, cu un mixer, după care adăugăm cacao si mai amestecam un pic, după care punem crema obținută un...
Desert briose cu ciocolata alba si ornamente din ciocolata neagra
Pentru început, am adăugat zahărul peste ulei și le-am bătut bine cu un tel, după care am adăugat ouale unul cate unul, amestecând bine de fiecare dată. Se va adauga apoi zaharul vanilat si esența de vanilie, după care, separat, într-un bol, se va pune făina in care...
Dulceata de coacaze
Pentru început, am cules coacazele (pe care le am in grădină), le-am curățat de codițe (o operație destul de migăloasă, buna pentru cei ca au rabdare), după care le-am spalat si le-am pus intr-o oală. Peste acestea, am adăugat zahărul si cana de apă, le-am mai lăsat o ora...
Desert reteta de preparare a papanasilor din cas de vaca
Reteta de preparare a papanasilor Cașul se dă pe razătoarea mică. Se adaugă ouăle si zahărul peste caș si se amestecă bine. Peste compoziția rezultată se adaugă: smântâna, esența, bicarbonatul stins cu zeamă de lămâie si la final, faina. Se va...
Desert prajitura Mimi
Folie: Într-un vas, se pun cele două ouă, zahărul, mierea de albine, cele 6 linguri de lapte, amoniacul si untul. Acestea toate se vor amesteca cu un tel, după care compozitia se va pune pe foc, amestecând în continuu si se va lasa, nu mai mult de 5 minute din momentul...
Desert prajitura Chocoflan reteta adaptata de crema de zahar ars
Cum se prepara Desert prajitura Chocoflan reteta adaptata de crema de zahar ars Pentru inceput, punem apa cu zahărul intr-o cratiță si apoi o punem pe foc moderat, amestecând din când în când si se lasă până când se va obține un caramel...
Desert prajitura dulce-acrisoara
Se cântărește mierea de albine și se pune într-o craticioara, după care se adaugă untul și zaharul, apoi oul întreg, laptele și bicarbonatul, după care se pune pe foc, până când compoziția începe sa fiarbă, amestecând cu un tel....
Desert budinca cu branza si gris
Pentru inceput, se topește untul, se lasă sa se răcească un pic si apoi se adauga zaharul, esenta si zahărul vanilat. Se va bate bine cu un tel sau mixer, după care se vor adauga si ouăle. La final, se va adaugă brânza de vaci si grisul, amestecând bine cam 3-4 minute,...
Ciocolata de casa
Punem apa împreună cu zahărul pe foc si lăsăm sa fiarbă până se topeste zaharul. Mai lasam pe foc timp de 5 minute, după care dăm deoparte, tăiem untul în cuburi si il adaugam treptat, amestecand în continuu până se încorporează. Acest sirop se...
Prajitura Desteapta
Se topește untul și se lasă la răcit. Se separă ouăle. Gălbenușurile se vor mixa cu zaharul pudră, esența și zaharul vanilat pana se albesc (eu nu am prea avut răbdare sa se albească, dar tot mi-a iesit). Apoi, se va adăuga puțin câte puțin, untul și faina, iar la...
Negresa de post
Pentru inceput, punem zahărul și apa pe foc, amestecând cu un tel si lasam pe foc, pana ce apa ajunge la punctul de fierbere și zahărul este topit. Dam deoparte, iar in acest sirop, se adaugă stafidele si esență de ciocolată. Se știe ca stafidele, daca sunt tinute in apă...
Chec cu zeama de portocala
Pentu inceput, se separă albusurile de galbenusuri. Albusurile se vor bate cu un praf de sare. Iar in alt vas, se vor bate galbenusurile cu zaharul. Peste acestea se va adăuga uleiul si laptele, putin cate puțin amestecînd cu un tel. Apoi, se va adauga zeama de portocală si...
Prajitura Lica
Biscuiții se pun intr-o pungă și se sfărâmă cu sucitorul sau se dau prin mașina de tocat carne. Separat, într-un vas, se pune laptele împreună cu zaharul și cacaua la fiert și se lasă pe foc, până ce amestecul are conținutul unui sirop. Se da...
Reteta de Tort diplomat - un dulce festiv si gustos
Iata cum se prepara Reteta de Tort diplomat - un dulce festiv si gustos Pentru inceput punem praful de gelatina sa se înmoaie cu 150ml apă călduță, amestecand cu o lingură si se lasa până devine ca o gelatină. Într -un alt vas punem cele 5 galbenusuri...
Cornete cu crema de vanilie
Vom incepe cu aluatul pentru cornete, care se prepara prin amestecarea ingrendientelor date. Va rezulta o compozitie de consistenta smantanei. Pana aici nimic prea usor. ''Greul " acum incepe. Pentru aceste cornete vom folosi o forma speciala, pe care eu o am de la sora soacrei...
Tort Krantz
Incepem cu miezul de nuca , pe care o prajim un pic in cuptor , dupa care 3/4 din miez il dam pe masina de macinat iar restul de miez il taiem cu cutitul(acesta din urma il folosim la ornat). Blatul: Pentru inceput separam albusurile de galbenusuri(pe care le punem in vase separate si...
Pandispan cu branza de vaci reteta simpla si gustoasa
Cum se prepara Pandispan cu branza de vaci reteta simpla si gustoasa Pentru inceput pregatim brânza, pe care o amestecam cu ouale,zaharul, grisul, smântâna si zaharul vanilat. Amestecam bine pana la incorporarea tuturor ingrendientelor. Separat, separam...
Tăvălite cu nuca de cocos și miez de nucă
Pentru inceput se separă albușul de gălbenuș. Albușurile se vor mixa cu un praf de sare pana se formează o bezea . Intr-un alt vas se vor bate gălbenușurile cu zahărul până se va forma o cremă spumoasă., apoi se vor adauga in fir subtire cele 5 linguri de ulei....
Pandișpan cu ness si dulceață
Ouale se vor mixa împreună cu zahărul, până se va forma o cremă spumoasă ce creste in volum. Apoi se adauga pe rand laptele si uleiul, puțin cate putin mixand încontinuu. La final se va adauga faina, pe care o amestecam cu praful de copt. ...
Găluște cu prune
Pentru inceput, curățăm cartofii de coajă, îi spălăm si îi punem la fiert intr-un vas cu apă cu puțină sare. Separat spălăm prunele, după care le scoatem sâmburii, le așezăm intr-un castron peste care adaugam 2 linguri zahar si amestecăm pentru a se lipi...
Tarta cu lapte prins
Pentru inceput am pus laptele la prins intr-un bidon. Cand s-a lasat zerul la fund, am înțepat bidon pentru a se scurge acesta. Laptel prins rămas prin scurgerea zerului l-am amestecat cu zahărul, zaharul vanilat, apoi grisul și ouale, amestecând...
Desert chec in trei culori
Separam gălbenușurile de albușuri. Compozitie galbena : Galbenusurile le batem cu zahăr, după care adaugăm uleiul, esența de vanilie (o lingurita) si la final făina in care am adăugat praful de copt. Mixam până devine o compoziție cremoasă dar un pic mai groasă ca...
Prajitura semiluna
Blatul. Zaharul se dizolva in lapte dupa care se va adauga galbenusurile care au fost batute cu untul topit. Se va adauga apoi si faina in care a fost adaugat si praful de copt. Se va forma o compozitie de consinstenta smantanii care se va adauga intr-o tava care a fost unsa cu ulei si...
Prajitura de post cu nuca
Pentru inceput se dizolva zaharul in sifon dupa care se adauga uleiul. Apoi se adauga nuca macinata si la final se va adauga faina care a fost amestecata cu praful de copt. Daca compozitia va iesi mai groasa se va mai adauga 2 linguri de sifon . Compozitia...
Prajitura Teo
Foile: Mierea de albine o incalzim impreuna cu untura pana face spuma. Separat batem ouale cu zaharul, dupa care adaugam mierea in combinatie cu untura. Le incorporam bine dupa care adaugam uleiul, bicarbonatul si apoi faina. Se va forma un aluat nelipicios pe care il vom imparti in trei...
Cremsnit cu blat de albusuri
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare pana ce se vor intari. Dupa care adaugam pe rand cate o lingura de zahar si apoi zaharul vanilat. La final se adauga grisul si apoi faina in ploaie amestecand usor cu lingura pana se incorporeaza bine atat faina cat si grisul .Am uns un vas...
Cornulete cu rahat
Pentru inceput pregatim aluatul astfel: drojdia o sfaramam si o amestecam cu borsul. Separat amestecam margarina si cu untura care au fost lasate la temperatura camerei pentru a se inmuia. Apoi drojdia dizolvata se va adauga peste amestecul de untura si margarina. Se va adauga esenta si...