Dulceata de coacaze

de iry-gabriela in Dulceata / Gem, 13 Iul 2017 | 2658 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 căni de coacaze
  • 4 cani de zahăr
  • 1 cana de apă,
  • 1/2 lămâie tăiată cuburi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de coacaze:

Pentru început, am cules coacazele (pe care le am in grădină), le-am curățat de codițe (o operație destul de migăloasă, buna pentru cei ca au rabdare), după care le-am spalat si le-am pus intr-o oală.
Peste acestea, am adăugat zahărul si cana de apă, le-am mai lăsat o ora după care am pus oala pe foc pentru a fierbe.
La final, am adăugat si lămâia tăiată cuburi.
Când a început să fiarbă si s-a format spuma, am indepartat-o si am amestecat din cand în când.
Am lasat-o la fiert o oră și jumătate, după care am luat din zeama închegată cu o lingură de lemn si am pus-o într-o farfurie. Am înclinat ușor farfuria, iar daca zeama se prelinge usor, o mai lăsăm pe foc, iar dacă se prelinge mai greu sau deloc, atunci dulceața este gata.
Eu nu pun niciodată dulceața caldă in borcane, dar am grijă să fie borcanele proaspăt spălate si chiar calde. Se pun capacele si se depozitează in cămară.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de coacaze" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ficăței cu ceapă la tigaie - Buni de te lingi pe degete

ieri la 13:17

Plăcintă cu cartofi și pui - Irezistibil de gustoasă și sățioasă

ieri la 10:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1305 puncte

oanapl

1209 puncte

mihaelar63

228 puncte

Valclaudia

200 puncte

vasimur

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de banane